Eskişehir'de "Malhatun Kadınlar Derneği" Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de "Malhatun Kadınlar Derneği" Kuruluyor

Eskişehir\'de "Malhatun Kadınlar Derneği" Kuruluyor

Eskişehir’de, adını Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin eşi Malhatun’dan alan ve geniş kesimlere hitap edecek Malhatun Kadınlar Derneği kuruluyor.

07.07.2015 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de, adını Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin eşi Malhatun'dan alan ve geniş kesimlere hitap edecek Malhatun Kadınlar Derneği kuruluyor.

"Malhatun Kadınlar Derneği " kurucuları, Keskin Mahallesi'nde bulunan Berrin Güvenç'in ev sahipliğinde verilen iftar yemeğine katılarak, derneğin durumunu görüştüler ve değerlendirmelerde bulundular. İftar yemeği sonrası Malhatun Kadınlar Derneği kurucuları; Zeybek, Karşılama, Çiftetelli oyunlarını oynadılar.

Sürdürdükleri çalışmalarla ilgili bilgi veren Malhatun Kadınlar Derneği'nun Kurucu Başkanı Sultan Sarı, Malhun Hatun'un; Mal Hatun, Mala Hatun, Bala Hatun adlarıyla da anıldığını, Osmanlı Devleti'nin bilge ve ulu kişisi, Şeyh Edebalinin kızı ve Osmanlı Devleti'nin ikinci hakanı Orhan Gazi'nin de annesi olduğunu anlattı. Sarı, Türk kültürünü tarihsel süreci içerisinde değerlendirerek konferanslar, paneller, çalıştaylar düzenleyip değişik çalışma grupları oluşturacaklarını belirtti.

İlk olarak folklar ekibi kurarak çalışmalara başladıklarını anlatan Sarı, "Evlin Gazioğlu, Sultan Sarı, Berrin Güvenç,Mükerrem Çetin, Naciye Örüm ve Sezin Okşan'dan oluşan folklor ekibi çekirdek kadromuz yakın zamanda Eskişehir de gösterilerine başlayacaktır. Folklor ekibimizi İbrahim Taş, Hakkı Yücel ve Özcan Çakmak'dan oluşan ekip çalıştırmaktadır. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 'Malhatun Kadınlar Derneği' Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement