Eskişehir'de Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Nevruz Kutlaması

Eskişehir\'de Nevruz Kutlaması

Barış ve Demokrasi Partisi'nin Nevruz kutlamaları, Eskişehir'de Yenikent Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

17.03.2013 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi'nin Nevruz kutlamaları, Eskişehir'de Yenikent Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Yenikent Mahallesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yanında bulunan futbol sahasında gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarında polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Katılımcıların yakılan ateş çevresinde halay çekerek kutladığı Nevruz'a, Halkın Demokatik Kongresi (HDK) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi de (ESP) destek verdi.

Kutlamaya katılan Nevruz Kutlaması Düzenleme Komitesi Başkanı Enver Tek, Kürt halkının Ortadoğu'da ve Türkiye'de bütün insanlarla barış ve huzur içinde birlikte yaşamak istediğini söyledi.

BDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Gülçin İspert de, 2013'te kutlanan Nevruz'un demokratik kurtuluş ve çözüm Nevruz'u olmasını diledi. İspert, "Artık bu Nevruz barışı inşa eden, kalıcı çözüm getiren, demokratik çözüm getiren Nevruz olsun. Bu topraklarda, Ortadoğu'da halklar çok acı çekti. Kapitalistler, emperyalistler halka çok acı çektirdi. Bizler Nevruz'la birlikte her yerde demokratik çözüme daha çok, daha güçlü sahip çıkalım. Yüz yıldır acılarımız görülmezden gelindi. Her gelen 'Analar ağlamasın' dedi ama ne yazık ki anaların ağlaması sürdü gitti. Her yerde kendi emeğimizle, kendi gücümü ve örgütlüğümüzle demokratik birliğimizi sağlayalım. Türkiye'de yaşayan Kürtler, farklı inançlar, farklı etnik gruplar, tüm Türkiye'deki halklar eşit ve özgür yaşayalım. 21 Mart'ta Sayın Öcalan kendi önerilerini ilan edecek. Bizler bu önerilere ciddi bir şekilde yaklaşmak durumundayız. Öcalan'a özgürlük, Kürtlere statü istiyoruz" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement