Eskişehir'de Sağlık Çalışanlarına Konser - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Sağlık Çalışanlarına Konser

Türk Halk Müziği sanatçısı Turgay Başyayla, Eskişehir Sağlık Mensupları Derneği'nce (ESMED) düzenlenen etkinlikte, dernek üyelerine konser verdi.

16.03.2013 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Halk Müziği sanatçısı Turgay Başyayla, Eskişehir Sağlık Mensupları Derneği'nce (ESMED) düzenlenen etkinlikte, dernek üyelerine konser verdi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, ESMED Başkanı ve Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mehmet Eroğul, Tıp Bayramı dolayısıyla bir otelde organize edilen etkinlikte, derneğin 2005 yılında "İnsanın Olduğu Her Yerde Biz de Varız" sloganıyla kurulduğunu hatırlattı.

Üyelerin, derneğin kurulduğu günden bu yana birlik, beraberlik ve fedakarlık ruhuyla hem yurt içinde hem de yurt dışında faaliyetlerde bulunduğunu belirten Eroğul, " Afganistan, Pakistan, Sudan gibi ülkelerde ve Türkiye'nin çeşitli illerinde sağlık taramaları, ilaç ve tıbbi yardımlarda bulunduk. Buralardaki insanlarla tanışma ve dertleşme fırsatları bulduk. Halen bu bağlamdaki çalışmalarımız sürmektedir" dedi.

Etkinliğe destek verenlere birer plaket verilmesinin ardından "Ayna" adlı televizyon programının yapımcı ve sunucusu Saim Orhan, gezdiği ülkelerde sağlık sektöründe yaşadıklarını ve izlenimlerini anlattı.

Özellikle Afrika ülkelerinde bazı insanların, tedavisi mümkün olan "sıtma" hastalığının bir dolar değerindeki ilacını yokluk nedeniyle alamayıp öldüğünü ifade eden Orhan, Türk doktorların dünya çapında yaptığı sağlık hizmetlerinin önemli olduğuna dikkati çekti.

Sanatçı Turgay Başyayla tarafından konser verilmesiyle sona eren etkinliğe, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcısı İsmail Sucu, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül ve Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Fidan katıldı.

Muhabir: Hicret Özkan

Yayıncı: Sedat Gök - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Sağlık Çalışanlarına Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement