Eskişehir'de Teröre Tepki Konvoyu - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Teröre Tepki Konvoyu

Eskişehir\'de Teröre Tepki Konvoyu

Son günlerde yaşanan terör olaylarına Eskişehir halkının tepkisi devam ediyor.

23.08.2015 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son günlerde yaşanan terör olaylarına Eskişehir halkının tepkisi devam ediyor. Atatürk Bulvarında buluşarak otomobillerle şehir turu yapan Eskişehirliler, hava şehitliğine giderek dua etti.

Eskişehir'de teröre öfke vardı. Son günlerde askere yapılan saldırılar halkı sokaklara döktü. Sosyal medya ve telefonlarla haberleşen vatandaşlar, Atatürk Bulvarında buluştu. Otomobilleriyle şehir turu yapan grubun son adresi Eskişehir Hava Şehitliği oldu. Şehitlikte dua edilmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu, çıkışta İstiklal Marşı okundu.

"BU İŞİN TÜRKİYESİ VAR"

Tura katılan vatandaşlardan İbrahim Bilgen, Türk bayraklarının asılı olduğu otomobilleriyle şehir turu yaptıklarını anlattı. Ülkeyi bölmeye çalışan güçlerin bir şeylerin farkına varması gerektiğini belirten Bilgen, "Allah şehitlerimizin mekanlarını cennet etsin. Biz Türkiyeyiz. Bizi bölmeye çalışan güçler artık bir şeylerin farkına varsın. Küçücük bir yerde bile ne kadar insanın toplandığı ve bir yumruk olduğumuzun farkına varsın. Biz gerçekten üzülüyoruz. Bu ülke sahipsiz değil. Hiç kimse bir avuç toprak değil, bir tırnak ucu kadar toprak bizden alamaz. Bir değil bin şehit versek de, askerliğini yapmış yapmamış hiç önemli değil, Türk milleti zaten asker doğar ve hepimiz tekrar gider savaşırız. Artık büyüklerimiz de bazı şeylerin farkına varsın. Devlet yöneten insanlar bir şeylerin farkına varsın. Birlik beraberlik olsun. Kürt, Türk, Çerkez yok Türkiye var" dedi.

"GURURUN ZİRVESİNDEYİM"

Tura katılan vatandaşlardan Ceyhan Çiçek ise Türk Bayrağı için yapamayacakları hiçbir şey olmadığını dile getirdi. Gururun zirvesinde olduğunu ifade eden Çiçek, yaşadığı duyguları anlatamadığını söyledi.

Şehitlik anıtı önünde okunan dualar şehitlerin ruhlarına hediye edildi ve grup üyeleri şehitlik dışında İstiklal Marşını okuyup sessizce dağıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Teröre Tepki Konvoyu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement