Eskişehir Defterdarı Rahim Taş'ın kitap tanıtımı, imza günü ve söyleşi - Son Dakika
Yaşam

Eskişehir Defterdarı Rahim Taş'ın kitap tanıtımı, imza günü ve söyleşi

Eskişehir Defterdarı Rahim Taş\'ın kitap tanıtımı, imza günü ve söyleşi

Eskişehir Defterdarı Rahim Taş'ın kitap tanıtımı, imza günü ve söyleşi; Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

25.02.2020 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Defterdarı Rahim Taş'ın kitap tanıtımı, imza günü ve söyleşi; Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Düzenlenen kültür ve sanat etkinliğine; Eskişehir Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanatseverler ve davetliler katıldı ve yoğun ilgi gördü. Etkinliğin moderatörlüğünü ve sunumunu Gülşah Akgül Zafer yaptı. Eskişehir Kültür Sanat Derneği (ESKÜDER) tarafından düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan ESKÜDER Başkanı Gazi Durusu, "Kamu ve sivil toplumun bugün bir araya geldiği, sanatın gücü ile kaynaştığı gündür. Esküder'in 258. etkinliğini gerçekleştirmek üzere; Eskişehir Defterdarı şair, yazar Rahim Taş'ı bütün yönleri ile kitaplarını tanıtmak, imza ve söyleşi gününde birlikte olduğumuz gündür" dedi.

Eskişehir Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey de etkinlikte yaptığı konuşmasında, " Bu tür etkinlikler, Eskişehir'in kültür ve sanatını canlandırmaktadır. Eskişehir'in kültür ve sanatına eserleri ile katkıda bulunan Eskişehir Defterdarı Rahim Taş'ı kutluyorum, tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Akabinde Eskişehir Defterdarı Rahim Taş söyleşide yaptığı konuşmasında, "Karanlığın Cemresi. Atam Anam Ay Terekeme, LafoRaTuvar, Hammaliye, Asosyal Komedya, Yan Masalın İkramı, Lafirent, Bahdavar adlarında şiir, deneme, öykü, tiyatro oyunu türlerinde kendi yazdığım 9 kitabım bulunmaktadır. Hayatım boyunca edindiğim bilgi ve deneyimlerden şu sonucu çıkarıp ve uygulamaya çalıştım. Kitaplarımda, işlediğim konularda, yazdığım şiir, öykü, deneme, oyun ve romanda, yani tüm yazın türlerinde esin ve besin kaynağım insan olmuştur. İnsanı yazıyorum. Yazma yolculuğum, liseli yıllarımda başladı. O dönem okuduğum kitaplardan sözler, dizeler alıp evirip çevirip kendime mal etmeye çalışır ve çevremdekilere okurdum. Beğenilip ilgi gördükçe bu çabalarımı daha da artırdım. Bir yandan da fıkraları skeçlere dönüştürüp okulda, sınıfta arkadaşlara, öğretmenlere sunardım. Bu şekilde tiyatroya da ilgim artmıştı. O dönem tiyatro oyunlarında rol almışlığım bile oldu. İlk oyunumu; 20 yaşında iken, 9 tiyatro oyunu yazdım, 8' i komedi türündedir" dedi.

Taş, "Aslında Lirik, Pastoral, Didaktik, Satirik türde şiirlerimin yanı sıra, öykü ve denemelerimde dramatik yazılarım bulunmasına rağmen, kendimi mizah yazarı olarak görüyorum. Düşünme, sevgi ve saygı gösterme, hoşgörülü olma, yazılarımın ana kalıplarıdır. Yazdıklarımı önce betimleme ve imgesel ifadelere dönüştürürüm. Hece ölçülü ve serbest türde şiirlerim mevcut. Yazım zorluğu yaşamıyorum. En doğru kelimeyi veya cümleyi yazabilmek için uğraşıyorum. Bu amaçla, başta yakın çevreme, çocuklarıma bu kültürü aşılamak için yazmaya karar verdim. Yıllarca araştırdım, büyüklerimizi dinledim, verileri topladım. Biriktirdiklerimin yararlı olacağı düşüncesiyle, bunları daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için kitaplaştırmayı kendime hedef olarak seçtim" dedi.

Daha sonra şairler, Eskişehir Defterdarı Rahim Taş için yazdıkları şiirleri okudular. Etkinliğin sonunda ESKÜDER Başkanı Gazi Durusu tarafından; Eskişehir Defterdarı Rahim Taş'a, Eskişehir'in kültür ve sanatına eserler kazandırdığından plaket taktim etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Eskişehir Defterdarı Rahim Taş'ın kitap tanıtımı, imza günü ve söyleşi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ağrı'da Yaralı Halde Bulunan Şahin Tedavi Altına Alındı
    09:58 Ağrı'da Yaralı Halde Bulunan Şahin Tedavi Altına Alındı

    Ağrı Valiliği İl Jandarma Komutanlığı, Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından yapılan devriye faaliyeti sırasında yaralı bir şahin kuşu bulundu. Yaralı şahin, Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edilerek tedavi edilmeye başlandı.

  • Eskişehir'de Sokak Hayvanları İçin Mücadele Eden Gönüllüye Motosiklet Çalındı
    09:54 Eskişehir'de Sokak Hayvanları İçin Mücadele Eden Gönüllüye Motosiklet Çalındı

    Eskişehir'de 30 yıldır sokak hayvanları için yemek dağıtan Erol Dürüşken, motosikletinin çalınmasına rağmen mücadelesinden vazgeçmiyor. Günlük ortalama 60 kilometre yol katederek yemek dağıtımı yapan Dürüşken, 1 senede 21 bin 500 kilometre yol kat ettiğini belirtti. Dağıtım miktarının bazı günler 300 kilograma kadar ulaştığını söyleyen Dürüşken, destek olan herkese teşekkür etti.

  • Bursa'da facia ucuz atlatıldı: Freni boşalan kamyon eve girdi
    09:50 Bursa'da facia ucuz atlatıldı: Freni boşalan kamyon eve girdi

    Bursa'da freni boşalan kamyon önce elektrik direğine çarptı ardından eve girdi. Kazada yaralanan olmazken evde hasar meydana geldi. Kaza, dün saat 20.00 sıralarında merkez Yıldırım ilçesi Ortabağlar Mahallesi Huzur Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 16 ARJ 236 plakalı kamyon sürücüsü rampa aşağıya inerken frene bastığında aracı durduramadığını fark etti. Sürücü önce cadde üzerinde bulunan elektrik direğine ardından da eve çarparak durabildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan olmazken evde hasar meydana geldi. Freni patlayan kamyon vinç ile girdiği evden çıkarıldı. Trafik ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Kadirli'de motosiklet kazasında genç hayatını kaybetti
    09:49 Kadirli'de motosiklet kazasında genç hayatını kaybetti

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında 24 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Kadirli-Adana karayolu üzerinde Aydınlar köyü Kurukandak mevkiinde meydana gelen kazada, motosiklet sürücüsü dengesini kaybederek devrildi. Sağlık ekipleri olay yerine gelerek genç sürücünün hayatını kaybettiğini belirledi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • İznik'te Define Kazısı Yapan Bir Kişi Göçük Altında Hayatını Kaybetti
    09:47 İznik'te Define Kazısı Yapan Bir Kişi Göçük Altında Hayatını Kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde kaçak kazı yapan definecilerden biri göçük sonucu hayatını kaybetti. Mahsur kalan 2 kişiye ulaşma çalışmaları devam ediyor. Jandarma, AFAD ve JAK ekipleri bölgeye sevk edildi.

  • Bursa'da motosiklet kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi organ bağışında bulunmuş
    09:46 Bursa'da motosiklet kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi organ bağışında bulunmuş

    Bursa karayolunda meydana gelen bir kazada ağır yaralanan üniversite öğrencisi Melek Karakaş, hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. Kazadan 3 gün önce organ bağışında bulunduğu ortaya çıkan Karakaş'ın organları birçok hastaya umut olacak. Kazadan sonra serbest bırakılan motosiklet ve otomobil sürücüleri adliyeye sevk edilecek.

  • Bursa'da freni boşalan kamyon elektrik direğine çarptı ve eve girdi
    09:43 Bursa'da freni boşalan kamyon elektrik direğine çarptı ve eve girdi

    Bursa'nın Yıldırım ilçesinde freni boşalan bir kamyon, önce elektrik direğine çarptı ardından bir eve girdi. Kazada yaralanan olmazken evde hasar meydana geldi. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Freni patlayan kamyon vinç yardımıyla evden çıkarıldı. Trafik ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Antalya'da Türk Kızılay'ın binasında çıkan yangın söndürüldü
    09:41 Antalya'da Türk Kızılay'ın binasında çıkan yangın söndürüldü

    Antalya'da Türk Kızılay'ın bulunduğu binanın çatısında çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın kısa süren müdahalenin ardından söndürülürken, yapılan incelemede yangının klimadan çıktığı ve maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Polis ve itfaiye ekiplerinin yangının çıkışına yönelik incelemesi devam ediyor.

  • Edirne'de köy halkı kurt nöbeti tutuyor
    09:40 Edirne'de köy halkı kurt nöbeti tutuyor

    Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Sülecik Köyü başta olmak üzere civar köylerde aç kalan kurtların köylere inip hayvanları telef etmesi üzerine köylüler silahlanarak kurt nöbeti tutmaya başladı. Kurtların köye girişi güvenlik kamerasına yansıdı. Sürülerine saldıran kurtlara engel olmak için av tüfeğiyle nöbet tutan köylüler, yetkililerden yardım talep ediyor.

  • Birlikte büyüyen koyun ile köpeğin kıyasıya mücadeleye sahne olan oyunları izleyenleri gülümsetti
    09:35 Birlikte büyüyen koyun ile köpeğin kıyasıya mücadeleye sahne olan oyunları izleyenleri gülümsetti

    Gümüşhane'de yaşayan Adil Bilgin'in 'Pamuk' isimli koyunu ve 'Boncuk' isimli köpeğinin kıyasıya mücadeleye sahne olan oyunları izleyenleri gülümsetti. Birlikte büyüyen ve her anı birlikte paylaşan koyun ile köpeğin birbirleriyle oyunları ise kıyasıya mücadeleye sahne olurken, koyunun köpeği uzaklaştırma çabası izleyenleri gülümsetti. Adil Bilgin, hayvanların birbirlerine çok yakın olduğunu ve birlikte büyüdükleri için bambaşka bir güzellikleri olduğunu belirtti.

  • Harmancık Belediyesi, kırsal mahallelerden gelen kadınlara hizmet verecek
    09:33 Harmancık Belediyesi, kırsal mahallelerden gelen kadınlara hizmet verecek

    Bursa'nın Harmancık ilçesinde bulunan belediyeye ait kafeterya, çarşamba günleri kırsal mahallelerden pazar alışverişi için gelen kadınlara hizmet sunacak. Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan, Çardı Mahfel Kafeteryası'nın çarşamba günleri kadınlara ücretsiz çay servisiyle hizmet vereceğini duyurdu.

  • 10 yaşındaki Sanem Ertan, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci'ye akrostiş şiir hediye etti
    09:29 10 yaşındaki Sanem Ertan, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci'ye akrostiş şiir hediye etti

    Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, 10 yaşındaki Sanem Ertan'ı ağırlayarak kendisine yazılan akrostiş şiiri hediye aldı. Başkan Zencirci, duygulandığını belirterek minik Sanem'e teşekkür etti.


Advertisement