Eskişehir'de, 'millet bahçesi' Ekim ayında açılacak - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de, 'millet bahçesi' Ekim ayında açılacak

Eskişehir'de, 'millet bahçesi' Ekim ayında açılacakESKİŞEHİR'de, eski stadyum yerine yapımı devam eden millet bahçesinde incelemelerde bulunan Ak Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, çalışmaların 1 ay içerisinde tamamlanacağını ifade edere, 'Ekim ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın...

02.09.2020 16:53  Güncelleme: 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de, 'millet bahçesi' Ekim ayında açılacak

ESKİŞEHİR'de, eski stadyum yerine yapımı devam eden millet bahçesinde incelemelerde bulunan Ak Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, çalışmaların 1 ay içerisinde tamamlanacağını ifade edere, 'Ekim ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın açmasını programına uyarsa çok arzu ediyoruz. 29 Ekim'de başka millet bahçelerinin de uzaktan açılışını da buradan gerçekleştirebilir ama bahçemiz az çok hazır hale geldi" dedi.

Eskişehir Odunpazarı ilçesine bağlı Vişnelik Mahallesi'nde yer alan Eskişehirspor'un maçlarını oynadığı stadyum TOKİ'ye devredilerek millet bahçesi yapılması için 2018 yılında yıkıldı. Hemen ardından başlayan millet bahçesi inşaatında sona gelindi. Yaklaşık 1 ay içinde bitirilmesi planlanan millet bahçesinde Ak Parti Eskişehir milletvekili Nabi Avcı incelemelerde bulundu. Bahçeyi gezen Avcı, yaklaşık 1 ay içerisinde millet bahçesinin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Millet bahçesinin otoparkıyla da Eskişehir trafiğine bir rahatlama getireceğini ifade eden Avcı, 'Eskişehir'deki Türk Dünyası Millet Bahçesi çalışmaları sona ermek üzere. Bahçemizin altında 24'ü engelliler için 484 kapasiteli otoparkımız var. Bahçemiz 52 dönümlük bir alana kuruluyor. Bilindiği gibi Eskişehir Millet Bahçesi, 81 ilde hatta bazı ilçelerde de bazıları bitirilen, bazılarında yapımı devam eden millet bahçelerinin fikir babasıdır. Burası bildiğiniz gibi Eskişehirspor efsaneler ürettiği eski Atatürk stadyumu. Türk Dünyası Kültür Ajansı olarak stadyum yerine yapılaşmaya açmadan büyük bir rekreasyon alanı millet bahçesi yapacağımızı 2014 yılında söylediğimizde pek inandırıcı gelmemişti. Ama bugün eser ortaya çıkıyor. Yeni stadyumu da yine Türk Dünyası Kültür Ajansı katkılarıyla yaptık. Aşağıdaki otopark, şehir merkezindeki trafik sıkışıklığına çözüm getireceğini ümit ediyoruz. Millet bahçesi içerisinde millet kıraathanesi de olacak. Özellikle gençler, emekliler gelecek keklerini yiyecekler, kitaplarını okuyacaklar, çalışmalarını yapacaklar, her türlü kültürel faaliyet için burası onların hizmetinde olacakö dedi.

Millet bahçesinin 1 ay içerisinde hazır hale geleceğini ve 29 Ekim'de açmayı planladıklarını anlatan Avcı, 'Bir ay içerisinde bitirmeyi ümit ediyoruz. Ekim ayında sayın Cumhurbaşkanımızın açmasını programına uyarsa çok arzu ediyoruz. 29 Ekim'de başka millet bahçelerinin de uzaktan açılışını da buradan gerçekleştirebilir Sayın Cumhurbaşkanımız. Ama bahçemiz az çok hazır hale geldi. Yeşili bol, yapılaşmaya izin verilmeyen yürüyüş yolu, paten ve bisiklet yolu ayrı olan bir bahçe. Millet bahçesi Eskişehir açısında da büyük bir kazanım. Eskişehir'de olduğu bir çok ilde, şehir içinde kalmış şehir stadyumları şimdi millet bahçesine dönüşüyor Eskişehir'den hareketle. Bu yüzden bize bazı belediye başkanları kızıyor olabilir. Bazen millet bahçesi yapılan yerlerde 'biz orayı yapılaşmaya açacaktık, belediyeye gelir temin edecektik. Siz bizim ekmeğimize mani oldunuz' diyorlar ama yeşilin yerini hiçbir şey tutmaz. Para nerden olsa kazanılır, belediye başka gelir kaynakları bulabilir. Şehir merkezlerinde böyle gençlerin, çocukların, yaşlıların, engellilerin ve tüm vatandaşların istifade edeceği bu tür mekanlara ihtiyaç var. Eskişehir'de de var, Eskişehir inşallah bu bölgede, merkezde böyle bir mekanda biraz daha rahatlayacakö diye konuştu.

BAHÇEDE 160 BİN BİTKİ, BİN 242 AĞAÇ VAR

Eskişehir'de 52 dönümlük araziye yapılan ve yer altı otoparkıyla tasarlanan Millet Bahçesi'nde havuzun yanı sıra 160 bin bitki, bin 242 ağaç, yürüyüş yolu, bisiklet ve paten yolu, kamelyalar, çocuk oyun alanları, millet kıraathanesi, oturma grupları, tuvalet ile çim alanlar yer alıyor.

Eskişehir\'de, \'millet bahçesi\' Ekim ayında açılacak
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de, 'millet bahçesi' Ekim ayında açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.

  • Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    23:23 Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Erzincan'ın Yeniköy Kilimli Köyü'nde çıkan arazi yangını, köylülerin durumu bildirmesi üzerine Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucunda, yangın kontrol altına alınarak yerleşim alanlarına sıçraması önlenmiştir.

  • Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor
    23:18 Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor

    Bursa'da yaşayan Rahim Çakmak ve ailesinin papağanı, müzik çalınması ve komut verilmesiyle ilginç hareketler sergiliyor. Çakmak'ın papağanının videoları sosyal medyada çok izleniyor ve takipçileri tarafından merakla bekleniyor.

  • Xiaomi mi 11 serisi HyperOS güncellemesi aldı
    23:09 Xiaomi mi 11 serisi HyperOS güncellemesi aldı

    Xiaomi, Ekim 2023'te HyperOS'u duyurarak MIUI defterini kapattı. Şirket, önemli değişiklikleri beraberinde getiren bu arayüz yazılımını dağıtma çalışmalarını başlattı. Xiaomi mi 11 serisi de Android 14 tabanlı HyperOS güncellemesi aldı. Güncelleme ile birlikte yeni saat stilleri, yazı tipleri, duvar kağıtları ve widget'lar gibi özelleştirme seçenekleri sunuluyor. Ayrıca, eski modeller için de HyperOS güncellemesi yayınlanacak.

  • Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?
    23:09 Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?

    Getir, son yıllarda büyük bir büyüme göstererek Türkiye sınırlarını aşmış ve Avrupa ülkelerinde de hizmet vermeye başlamıştır. Ancak son gelişmelere göre şirketin küçülmeye hazırlandığı iddia edilmektedir. Getir'in Aralık 2023'te satın aldığı FreshDirect ve Türkiye'de hizmet veren BiTaksi'yi satmayı planladığı söylenmektedir. Şirketten henüz resmi bir açıklama gelmemiştir, bu nedenle küçülme şimdilik bir söylentiden ibarettir. Getir, şu anda Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'de faaliyet göstermektedir.

  • TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir
    23:09 TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir

    TOFAŞ firmasının Türkiye'de Jeep üretimine başlayabileceği ortaya çıktı. Yeni Jeep CEO'su Antonio Filosa'nın maliyetleri düşürmek adına üretimi başka ülkelere kaydırmayı planladığı ve Türkiye'nin seçenekler arasında olduğu biliniyor. Markanın 2030 hedefi ise global satışlarını 2 katına çıkarmak. TOFAŞ ile uzun süreli bir iş birliği ihtimali konuşuluyor.


Advertisement