Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kadınlara karşı hassasiyet ve değerin her zaman ve her alanda gösterilmesi gerektiğini söyledi.

07.03.2015 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kadınlara karşı hassasiyet ve değerin her zaman ve her alanda gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Büyükerşen, yayımladığı mesajda, toplumun yarısını oluşturan kadınların hak etmedikleri bu koşulları, normal bir durum olarak görmek ve kabullenmenin asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

Hangi konuda olursa olsun şiddete karşı olduklarını belirten Büyükerşen, "Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi, ne yazık ki bizim ülkemizde de kadınlarımız hala hak ettikleri noktanın çok gerisindeler. Hak ve özgürlükler konusunda kağıt üzerinde bir eşitlik varmış gibi görünse de, toplumsal statü, ekonomik bağımsızlık, istihdam, siyaset gibi alanlarda hala geri planda olmaları, bunun sanal bir gerçeklikten öteye geçmediğini gösteriyor bize" ifadelerini kullandı.

- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, kadına karşı şiddeti bir gündem maddesi olarak değil, bir memleket meselesi olarak gördüklerini bildirdi.

Can, yayımladığı mesajda, kadına karşı şiddete seyirci kalmayacaklarını ve kararlılıklarını en güçlü şekilde göstereceklerini söyledi.

Toplumun her kesiminin kadın hakları konusunda aynı noktada olduğunu göstermesi büyük önem arz ettiğini belirten Can, "Kadınlarımızın en önemli sorunu olan şiddetin, kadın haklarının güçlendirilmesiyle birlikte aşılacağı aşikardır. Ancak kadın hakları anayasa ile dahi güçlendirilse ne yazık ki kadınlarımız şiddet mağduru olmaktan tamamen kurtulmuş değiller. Dinimizin ve kültürümüzün gerektirdiği manada kadını bir anne, bir eş, bir evlat olarak görmediğimiz sürece hiçbir kanun şiddetin önüne geçemeyecektir. Bu anlamda toplumsal duyarlılığı artırma görevi öncelikle erkeklere düşmektedir" ifadelerini kullandı.

-8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, kadınların Anadolu coğrafyasında hem toplumun hem ailenin temelini oluşturduğunu söyledi.

Koca, yayımladığı mesajda, topluma yön veren ve şekillendiren kadınların refahının ülkenin refahını da sağlamak olduğunu söyledi.

Koca, kadınların, toplumsal hayatta giderek önemli roller üstlendiğini belirterek, "Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Hayatın her anında varlıkları ile büyük onur ve gurur duyduğumuz, büyüten, yetiştiren, sevgi ve merhametin simgesi olan kadınlarımızın bu anlamlı günlerini kutluyor sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement