Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

15.07.2015 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ataç, mesajında, bayramların toplumsal birlikteliğin sağlandığı, değerlerin anımsandığı, mutluluk, güzellik ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, karşılıklı saygı ve sevginin esirgenmediği, barış ve kardeşliğin yaşandığı zamanlar olduğunu belirtti.

Ataç ayrıca, "Yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm vatandaşlarımızın ve ulusumuzun Ramazan Bayramı'nı kutluyor, Bayram'ın tüm insanlığa; mutluluk, huzur, barış, kardeşlik ve esenlikler getirmesini diliyorum" dedi.

- "Doğudan Batıya Kardeş Belediyeler" projesi

Tepebaşı Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi'nin "Doğudan Batıya Kardeş Belediyeler" projesi kapsamında Afyon Karahisar Sultandağı ve Evciler ile kardeş belediye protokolünü imzaladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve beraberindeki heyet gerçekleştirdiği ziyaret ile Afyon Karahisar Sultandağı ve Evciler Belediyeleri ile Kardeş Belediye Protokollerinin imzalarını gerçekleştirdi.

Başkan Ataç "İmza altına alınan protokol, karşılıklı işbirliği ve dayanışmayı içeriyor. Sultandağı ve Evciler ile paylaşım içerisinde olacağız ve destek sunacağız. Bu güzel işbirliği, iyilikler, güzellikler getirsin. Ev sahiplikleri için iki belediyemizin başkanlarına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar ve Evciler Belediye Başkanı Saim Özer de Tepebaşı Belediyesi'nin kendileri için bir abi olacağını kaydetti.

- Büyükşehir Belediyesi'nden yol yapım çalışmaları

Ramazan Bayramı öncesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kent merkezi başta olmak üzere ilçe kırsalındaki yol yapım ve bakım çalışmalarını hızlandırdı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler Ramazan Bayramı öncesi kent merkezi başta olmak üzere ilçe kırsalındaki yol yapım ve bakım çalışmalarına hız verdi.

Ekipler kent merkezinde bulvar ve caddelerde bozuk olan asfalt çalışmalarını yoğunlaştırırken, ilçe kırsalının tamamında yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Özellikle bayramda ilçe kırsalına gidecek sürücülerin can ve mal güvenliği açısından herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaması için asfalt kaplama çalışmalarını yoğunlaştıran ekiplerin, Gökçekısık, Akkaya, Seklice, Demirli mahallelerinin yollarının asfalt sathi kaplamalarını tamamladığı kaydedildi.

Bayram öncesi tatlıcılara denetim

Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde bölgede bulunan tatlıcıları denetledi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından imalathane ve satış yerlerinde gerçekleştirilen denetimlerde, iş yerlerinin ruhsatlarının denetimi yapıldı.

Ayrıca ekipler, dükkanlarda üretilen gıdaların hijyeni, kullanılan malzemeler ve genel temizliğe kadar kapsamlı bir denetim yaptı.

Zabıta ekipleri, sağlık şartlarına uygun olmayan işletmelere ise cezai işlem uyguladığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement