Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir\'den Kısa Kısa

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kırsal yolların açık tutulması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

22.12.2016 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kırsal yolların açık tutulması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kar yağışının şehir merkezine göre daha yoğun olduğu kırsal kesimlerde belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Yolların açık tutulması için çalışan ekipler, merkeze bağlı olan Kayapınar, Aşağı Çağlan, Yukarı Çağlan, Karaalan ve Gümele mahallelerinin yollarında tuzlama ve küreme çalışmaları gerçekleştirdi.

"Kadın Çalışmaları ve Kadın/Erkek Sağlığında Yerel Yönetimlerin Rolü Çalıştayı"

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Aile Sağlığı Planlaması Vakfı (TAPV) tarafından, "Kadın Çalışmaları ve Kadın/Erkek Sağlığında Yerel Yönetimlerin Rolü Çalıştayı" yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, çalıştayda TAPV Başkan Yardımcısı Murat Çekiç ve eğitmen Şule Demirci bilgilendirme yaptı.

Çalıştayda konuşan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hale Kargın Kaynak, TAPV'nın yaptığı eğitim çalışmalarının toplumu bilinçlendirme yönünde çok yararlı olduğunu belirterek, eğitimin ergenlik çağında başlamasının daha fazla etkili olacağına inandığını kaydetti.

"Edebiyat ve renkler" söyleşisi

Odunpazarı Belediyesi Büyükdere Gençlik Merkezi, gençlere yönelik faaliyetleri kapsamında "Edebiyat ve renkler" söyleşisi düzenledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gençlik Merkezi'ndeki söyleşiye, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Medine Sivri konuşmacı olarak katıldı.

Söyleşi, Sivri'nin yazmış olduğu "Paul Eluard ve Nazım Hikmet'te Renklerin Dili" adlı kitabı anlatmasının ardından, imzaladığı kitapları katılımcılara vermesiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement