Eskişehir Hayranlığı İlham Kaynağı Oldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Eskişehir Hayranlığı İlham Kaynağı Oldu

Kırımlı ressam Zubeir Kadrizade: "Eskişehir'e aşık oldum. Bu şehirden ilham alıyorum" Irak Türkmeni Kazancı: "Eskişehir'in havası içimize işledi bu yüzden, sadece Eskişehir'de bulunan lüle taşının rengini resimlerimde kullandım"

16.08.2013 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması dolayısıyla kente gelen Kırımlı ressam Zubeir Kadrizade ile Irak Türkmenelili sanatçı Ahmet Hasan Ali Kazancı, Eskişehir'e duydukları hayranlığı, tablolarına yansıtıyor.

Kadrizade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir'e ikinci kez geldiğini belirterek, "Eskişehir'e aşık oldum. Bu şehirden ilham alıyorum. Onun için Eskişehir resimleri çiziyorum ve eserlerimi kente bağışlıyorum" dedi.

Kentte çok sayıda Kırımlı olduğunu anımsatan Kadrizade, özellikle Odunpazarı ilçesini çok beğendiğini belirterek, "Burada belli başlı manzaraların önce fotoğraflarını çekiyorum, sonra resimlerini yapıyorum" diye konuştu.

Kurşunlu Camisi'nin resmini yaptığını ve Eskişehir'e bağışladığını anlatan Kadrizade, camiyi resmederken, uygun bir manzara yakalayabilmek için çok çaba sarf ettiğini aktardı.

Birlik çağrısı

Kazancı da Eskişehir'e ilk kez geldiğini dile getirerek, "Eskişehir'in havası içimize işledi bu yüzden, sadece Eskişehir'de bulunan lüle taşının rengini resimlerimde kullandım" dedi.

Bağdat Üniversitesinde Güzel Sanatlar Bölümünü bitiren Kazancı, 20 yıldır resim yaptığını ve 13 yıldır kendi stiliyle resimler yaparak, sergilere katıldığını bildirdi.

Eskişehir'den ilham alarak çizdiği 4 halife tablosuyla birlik mesajı veren Kazancı, "Son resmimde Arapça harpleri kullandım. Burada 4 halife Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali var. "Vav"  harfiyle bunlar birleşti. Bizlerde isteriz ki bunlar gibi birleşelim. Bu tablodan amacım ve umudum böyle" ifadelerini kullandı.

Kazancı, yağlı boya ve akrilik olarak çalıştığı tabloda metalik renklere de ağırlık verdiğini kaydetti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Eskişehir Hayranlığı İlham Kaynağı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement