Eskişehir'i Geriye Götüren Bir Belediyecilik Anlayışı Var" - Son Dakika
Politika

Eskişehir'i Geriye Götüren Bir Belediyecilik Anlayışı Var"

Eskişehir\'i Geriye Götüren Bir Belediyecilik Anlayışı Var"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Hükümetimiz Eskişehir'in ekonomisiyle, kültürüyle, tarihiyle ileriye gitmesini isterken, maalesef karşımızda Eskişehir'i yerinde saydıran, Eskişehir'i geriye götüren bir belediyecilik anlayışı var.

05.03.2019 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Hükümetimiz Eskişehir'in ekonomisiyle, kültürüyle, tarihiyle ileriye gitmesini isterken, maalesef karşımızda Eskişehir'i yerinde saydıran, Eskişehir'i geriye götüren bir belediyecilik anlayışı var. Bizim mutlaka bu belediyecilik anlayışını yenmemiz, onun üstesinden gelmemiz lazım." dedi.

Mahmudiye ilçesindeki Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Atçılık Meslek Yüksekokulu Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden Varank, Cumhur İttifakı'nın Mahmudiye Belediye Başkan adayı Mustafa Arslan'ın seçim koordinasyon merkezinin açılışında değerlendirmelerde bulundu.

Bakanlık olarak Ar-Ge'ye çok önem verdiklerini, belirten Varank, Türkiye'de katma değer üretiminin artmasını istediklerini vurguladı.

Varank, Mahmudiye ilçesi için atçılığın çok önemli olduğuna değinerek, şöyle devam etti:

"ESOGÜ Atçılık Meslek Yüksekokulunun ilçedeki faaliyetlerini izledik. Türk Dünyası Vakfı tarafından ilçeye ESOGÜ Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi de kurulmuş. Bu merkez özellikle engelli çocuklarımızın tedavisinde fark yaratan yeni bir uygulama. Türkiye'nin her yerinden gelen çocuklarımız, gençlerimiz, kardeşlerimiz burada şifa bulacaklar, tedavi görecekler. Kalkınma Ajansımız vasıtasıyla ESOGÜ Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gerekli katkıyı sağlayacağız ve hemen yanı başında bir butik otel, bir konaklama tesisini gerçekleştireceğiz. Mahmudiye'yi dünyanın her yerinden gelen misafirler için bir cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Burayı bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Bir müteşebbis heyet vasıtasıyla başvurulması halinde burada bir organize sanayi bölgesi kurulması için elimizden gelen desteği vereceğiz."

İlçenin son 5 yılda zaman kaybettiğini anlatan Varank, belediyecilik anlamında Mahmudiye'nin ihtiyaçlarını karşılamaları ve halkına hak ettiği hizmetleri vermeleri gerektiğini dile getirdi.

Bunun yolunun 31 Mart'ta doğru tercih yapılmasından geçtiğini kaydeden Varank, "Sizlerin doğru tercih yapacağına yürekten inanıyorum. Cumhur İttifakı'nın adayı Mustafa Arslan'ın projeleri benim de projelerim. Kendisine her türlü desteği vererek Mahmudiye'yi hizmet belediyeciliğiyle tanıştıracağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, Eskişehir'in ileri gitmediğini ve yerinde saydığına belirterek, belediyecilik anlamında Eskişehir'e yapılan hiçbir hizmetin bulunmadığını söyledi.

Hükümetin Eskişehir'e elinden gelen desteği verdiğini vurgulayan Varank, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hükümetimiz Eskişehir'in ekonomisiyle, kültürüyle, tarihiyle ileriye gitmesini isterken, maalesef karşımızda Eskişehir'i yerinde saydıran, Eskişehir'i geriye götüren bir belediyecilik anlayışı var. Bizim mutlaka bu belediyecilik anlayışını yenmemiz, onun üstesinden gelmemiz lazım. Biz Eskişehir için elimizden gelini yaparken, bizimle uyumlu bir belediye görmek istiyoruz. Bu uyumu yakalarsak, biz Eskişehir'i hak ettiği konuma getirebiliriz. Sizlerin 31 Mart'ta doğru tercihi yaparak Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Sakallı'yı seçeceğinize gönülden inanıyorum."

"Böyle bir belediyecilik anlayışı olmaz"

Mustafa Arslan'ın seçim koordinasyon merkezinin açılışını yapan Varank, daha sonra Cumhur İttifakı'nın Beylikova Belediye Başkan adayı Özkan Alp'in seçim koordinasyon merkezinin açılışında da vatandaşlara hitap etti.

Varank, Beylikova'nın, hükümetin ve İlçe Belediye Başkanı Özkan Alp'in hizmetleriyle göç veren bir ilçeden göç alan konuma geldiğini ifade etti.

Büyükşehir Yasası'nı ilçelerin de merkezlerle aynı hizmeti alması, büyükşehirdeki imkanlara ilçelerin de kavuşması için çıkardıklarını anlatan Varank, şöyle konuştu:

"Eskişehir'deki büyükşehir belediyecilik anlayışı ilçelerimizi iten bir anlayışa sahip. Büyükşehir Belediyesinin Beylikova'ya bir hizmeti oldu mu? Bu ilçeye doğru düzgün hiçbir hizmeti olmadı. Bizim önümüzdeki seçimlerde sadece Beylikova'da değil, büyükşehirde de hizmet gönüllüsü, hizmet sevdalısı adayımıza destek vermemiz, oy vermemiz gerekiyor. Hükümet olarak bölgenin cazibe merkezi olmasını istiyoruz. Hem ilçe hem de büyükşehir belediyesinde hem de hükümet olarak tam bir uyum içinde çalışmamız, şehrimize hizmet etmemiz gerekiyor. Eskişehir'de güzel ve modern, halkımıza hizmet edecek Şehir Hastanesi yaptık. Arkadaşlarım şunu anlattı; Büyükşehir Belediye Başkanı, bu hastanenin bir kilometrelik bağlantı yolunu bile yapmayı reddetmiş. Böyle bir belediyecilik anlayışı olmaz. Bu zihniyeti inşallah 31 Mart'ta sandıklara gömmeye var mısınız?

Bu seçimler sadece bir belediye seçimi değildir, sadece şehirlerimizin kaderine karar verecek bir seçim değildir, bu seçim aynı zamanda bizim beka mücadelemizde önemli bir virajdır. Dünyanın içinden geçtiği konjonktürü görüyorsunuz. Etrafımızdaki ateş çemberini görüyorsunuz. Ülkelerin birbiriyle yaptıkları ticaret savaşlarını görüyorsunuz. Bizim bu konjonktürde sapasağlam durmamız için, Sayın Cumhurbaşkanımıza en güçlü desteği vermemiz için bu seçimde sandıklara, sadece bir belediye seçimi olarak değil Türkiye'nin bekasını düşünerek, Türkiye'nin beka mücadelesine vereceğimiz desteği düşünerek gitmemiz gerekiyor."

Açılışlara AK Parti Eskişehir milletvekillerin Nabi Avcı, Harun Karacan ve Emine Nur Günay ile Cumhur İttifakı'nın Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı ve partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Eskişehir'i Geriye Götüren Bir Belediyecilik Anlayışı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu
    13:23 Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu

    Ankara Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyetle bir araya geldi. Vali Şahin, ziyarette kendisini ziyarete gelen öğretmen ve öğrencileri makamında ağırladı ve makam koltuğunu İlsu Özge Baran'a devretti. Vali Şahin, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu
    13:16 Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu

    Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde yapılan uygulamalarda uyuşturucu ve ruhsatsız silah bulunduran şüphelileri kıskıvrak yakaladı. Operasyonlarda toplamda 11,39 gram bonzai, 0,44 gram metamfetamin, 1,22 gram metamfetamin, ruhsatsız tabanca, 65 adet fişek ve payp ele geçirildi. Şüpheliler hakkında tahkikat başlatılırken, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmalara devam edileceği belirtildi.

  • Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 10 bin motosiklet sürücüsüne 31 milyon ceza kesti
    13:09 Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 10 bin motosiklet sürücüsüne 31 milyon ceza kesti

    Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 2024 yılından bu yana yapılan motosiklet denetimlerinde 10 bin motosiklet sürücüsüne toplamda 31 milyon lira ceza kesti. Sadece Nisan ayında ise 7 bin 476 motosiklet denetlendi ve 2 bin 715 sürücüye 8 milyon lira ceza uygulandı. Denetimlerin artarak devam edeceği belirtildi.

  • Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    13:08 Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

    Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, şehit ailelerini ziyaret etti. Çiftçi, esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelerek desteklerini sürdürdü. Şehitlerin ailelerine her zaman yanlarında olduklarını belirten Çiftçi, şehitlerimizin makamlarının yüce, mekanlarının cennet olduğunu ifade etti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu
    13:05 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükkılıç, KAYMEK Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti. İlçe esnafını ziyaret eden Büyükkılıç, park ve bahçe düzenlemelerini inceledi.

  • Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı
    13:04 Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı

    Bursa'da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen şafak operasyonunda, aranan firari hükümlü ve şüphelilere yönelik yapılan baskınlarda 113 kişi yakalandı. Operasyonda, hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, kasten öldürme, kasten yaralama, dolandırıcılık ve siber suç gibi suçlardan arananlar bulundu. Firari hükümlüler cezaevine teslim edilirken, zanlılar hakkında işlemler devam ediyor.

  • Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Vatandaşları Makamında Ağırlıyor
    13:02 Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Vatandaşları Makamında Ağırlıyor

    Şehzadeler ilçesinin yeni belediye başkanı Gülşah Durbay, vatandaşların beklenti ve taleplerini doğrudan dinlemek için onları belediyede ağırlıyor. Halkın sorunlarını, önerilerini ve isteklerini yakından takip eden Durbay, şehrin gelişimine ve refahına katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek için fikir alışverişleri yapıyor.


Advertisement