Eskişehir ile Kayseri Arasındaki Twitter Atışmasına Bakan Özhaseki de Dahil Oldu - Son Dakika
Güncel

Eskişehir ile Kayseri Arasındaki Twitter Atışmasına Bakan Özhaseki de Dahil Oldu

Eskişehir ile Kayseri Arasındaki Twitter Atışmasına Bakan Özhaseki de Dahil Oldu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile twitter atışmasına dair, "Edebimizce yanıt vermemiz gerekiyordu" dedi.

14.04.2018 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile twitter atışmasına dair, "Edebimizce yanıt vermemiz gerekiyordu" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de, Kayseri'de yapılan bir açılışta atışmaya dahil oldu.

Kayseri Kocasinan Belediyesi tarafından yaptırılan Mimarsinan Sosyal Tesisleri ve Kapalı Pazaryerinin açılış töreninde konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile yaptıkları twitter atışmasına dair konuştu. "Edebimizce yanıt vermemiz gerekiyordu" diyen Başkan Çelik, şunları söyledi:

"Ne demiş orada; 'Kayseri'de yapılacak şehir hastanesinin raylı sisteminin hattının yapımını devlet üstlenmiş. Biz bunu Eskişehir'de kendi imkanlarımızla yapıyoruz' diyor. Mübarek adam; Kayseri'de şimdiye kadar 34 kilometrelik raylı sistem hattını ve 68 tane üzerindeki aracın, 90 küsur tane durağı kendi imkanlarımızla yaptık. Devletimizin tek kuruşu yok belediye hizmetlerinde. Tabi kamu hizmetlerinde hem Eskişehirimize hem Kayserimize hem de Türkiye'deki tüm vilayete devletimiz adaletli şekilde tüm hizmeti dağıtıyor. Ama belediye hizmetleri söz konusu olunca bir de böyle tweet atılınca bize de cevap hakkı doğuyor. Biz de cevap verdik, dedik ki; 'Eskişehir'den Başkan Yılmaz amcam bir tweet atarak Kayseri'de yapılacak bir yatırım için sitemde bulunmuş. Oysa bizler hükümetimizin her ilde yaptığı işlerle gurur duyuyoruz. Tıpkı Eskişehir'de Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 12 ayrı köprülü kavşak gibi. Biz Kayseri'de neden 14 tane köprülü kavşağın tamamını belediyenin öz kaynakları olarak yaptık diye sitem etmiyoruz. Eskişehir'deki hızlı tren projesiyle Eskişehir'deki dostlarımızın Konya'ya, İstanbul'a, Ankara'ya güvenli ve hızlı yolculuk yaptıkları için övünüyoruz ama niye Kayseri'de hızlı tren hala yok diye sitem etmiyoruz' dedim ve son noktayı koydum. Saygısızlık yapmadan, edebimizce; 'Bu örnekleri daha da çoğaltmak mümkün, ama mübarek gecede amcam yaşındaki Yılmaz başkanımın ellerini öpüyor, kandilini kutluyorum' dedim. Bazı gerçeklerin bilinmesi gerekiyordu."

"Olanı biteni de lanetlemeden güzel güzel anlatırız"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de Başkan Çelik ve Büyükerşen'in twitter atışmalarına değindi. Özhaseki, "Değerli başkanım Eskişehir'den dert yanıyor. Evet, Eskişehir'e DSP döneminde raylı sistem yapma izni verdiler Bülent Ecevit başkanlığında. Allah rahmet eylesin, biz hep rahmet okuruz. Olanı biteni de lanetlemeden güzel güzel anlatırız. Ölenlerin arkasından kötü bir şey söylemeyiz. Ben de cesaret alarak Ankara'ya gittim, dilekçe verdim. 'Eskişehir'e verdiğiniz gibi Kayseri'ye de vermeniz için izin istiyorum' dedim. 'Hayır, nüfusunuz 1 milyondan aşağı olduğu için olmaz' diye cevap geldi. 'Eskişehir'in nüfusu bizim yarımız kadar, onlara niye veriyorsunuz?' diye sorduğumda, 'Sen karışma, ona veririz, sana vermeyiz' dediler. Biz bunları hep yaşadık. Sonra bir ara hususi dilekçeye, 'Param var, pulum var. Sizden bir şey istemiyorum. Sadece yapmam için izin verin' dedim. Yine 'yapamazsın' dediler. Senelerce izin alamadık. Ne zaman ki AK Parti geldi, çok şükür 'yapabilirsin' dediler ve yapmaya başladık. Sonra alt yapıyla, üst yapıyla uğraştık. Sonra aldığımız izinlerle devasa projeleri Kayseri'ye gerçekleştirdik. Aynı gelenek devam ediyor. Allah arkadaşlarımızdan razı olsun. Büyük bir gayret ve şevk içerisinde koşuyorlar ve sizlere hizmet ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Törende ayrıca Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da ilçe belediyesi olarak yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi. Vali Süleyman Kamçı da hizmetlerin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sosyal tesis ve pazaryerinin açılışı yapıldı. Bakan ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan 'Okuma Yazma Seferberliği' ile Kocasinan Akademi Mimarsinan tesislerinde başlatılan kursta okuma yazma öğrenen 86 yaşındaki Ayşe Demirel'e de hediye takdim etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir ile Kayseri Arasındaki Twitter Atışmasına Bakan Özhaseki de Dahil Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fransa Başbakanı, başörtüsü darp iddiasına iftira davası açılacağını söyledi
    21:00 Fransa Başbakanı, başörtüsü darp iddiasına iftira davası açılacağını söyledi

    Fransa Başbakanı Gabriel Attal, başörtüsünü çıkarmadığı için okul müdürü tarafından darp edildiğini öne süren öğrenciye iftira davası açılacağını söyledi. Müdür ise sosyal medyadaki ölüm tehditlerinin ardından istifa etti. Fransa'da İslamcı tehditlerin artmasıyla birlikte okullarda güvenlik önlemleri artırıldı. Olaya dair açılan soruşturmada müdürün kıza vurduğuna dair kanıt bulunamadı ve Başbakan Attal, öğrenciye iftira davası açılacağını belirtti. Siyasi partiler ise olaya tepki göstererek, eğitimcilerin maruz kaldığı nefret kampanyalarını kınadılar.

  • Rize'de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı
    20:59 Rize'de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı

    Rize'nin Derepazarı ilçesinde, cenazeden dönenleri taşıyan bir otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Başkentte yanan aracı söndürmek için seferber oldular
    20:59 Başkentte yanan aracı söndürmek için seferber oldular

    Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev aldı. Çevredeki vatandaşlar yangın söndürme tüpleri ile müdahale ederek aracı söndürdü. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın sonucu araç kullanılamaz hale geldi.

  • Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi
    20:58 Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Gazze Dayanışma Platformu tarafından organize edilen Büyük Filistin Yürüyüşü'ne sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Yürüyüşte İsrail'e karşı sloganlar atıldı ve Filistin'in savunulmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı
    20:57 İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Arnavutköy'de Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada lokantanın önemini vurgulayarak, İstanbul'un bütün ilçelerinde Kent Lokantası açacaklarını belirtti. İmamoğlu ayrıca Çatalca'da düzenlenen halk buluşmasında çiftçilere destek sözü verdi ve seçimlerde destek istedi.

  • İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu: 'Yaptığımız ittifakı olanca açıklığıyla, dürüstçe yaşadık'
    20:57 İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu: 'Yaptığımız ittifakı olanca açıklığıyla, dürüstçe yaşadık'

    İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Buğra Kavuncu, partisinin düzenlediği sokak iftarında yaptığı konuşmada, ittifak sürecini ve diğer partilerin listelerine müsaade etmediklerini belirtti. Kavuncu, ayrıca kentsel dönüşüm, ulaşım sorunları ve düzensiz göç konularına da değindi.

  • Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi
    20:56 Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi

    Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, Ramazan ayı münasebetiyle öğrencilerine yönelik iftar programı düzenledi. Programa Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, öğretim üyeleri, daire başkanları ve öğrenciler katıldı. Rektör Sözbir, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek Ramazan ayının hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti. İftar programı, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit ve gazi aileleri bir araya geldi
    20:56 Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit ve gazi aileleri bir araya geldi

    Antalya İl Müftülüğü tarafından Muratpaşa ilçesinde düzenlenen iftar programına Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ve şehit ve gazi aileleri katıldı. Yapılan konuşmalarda, ramazan ayında yardımlaşma ve dayanışmanın önemi vurgulandı ve şehit ve gazi ailelerine minnet duyguları ifade edildi.

  • TİKA, Bakü'de iftar programı düzenledi
    20:54 TİKA, Bakü'de iftar programı düzenledi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bakü Program Koordinatörlüğü, Azerbaycan'ın başkentinde iftar programı düzenledi.

  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.


Advertisement