Eskişehir Kızıl Geyikler Ormana Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Kızıl Geyikler Ormana Bırakıldı

Eskişehir Kızıl Geyikler Ormana Bırakıldı

Kızıl geyikler ormana bırakıldıAFYONKARAHİSAR'da anneleri öldükten sonra köylüler tarafından bulunup Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne getirilen 2 kızıl geyik, 4 ay süren bakım ve tedavilerinin ardından Eskişehir'in Mihalıççık İlçesi yakınlarındaki Çatacık Ormanları'nda doğaya bırakıldı.

05.10.2016 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızıl geyikler ormana bırakıldı

AFYONKARAHİSAR'da anneleri öldükten sonra köylüler tarafından bulunup Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne getirilen 2 kızıl geyik, 4 ay süren bakım ve tedavilerinin ardından Eskişehir'in Mihalıççık İlçesi yakınlarındaki Çatacık Ormanları'nda doğaya bırakıldı. Tedavileri tamlanan 2 kızıl şahin, 1 şahin, 1 şah kartalı ile 1 sansar da doğaya salındı.

Afyonkarahisar'da anneleri ölen 2 kızıl geyik yavrusu 4 ay önce köylüler tarafından bulundu. Veterinerler tarafından muayene edilen yavru geyiklerinden birinin çenesinde kırık olduğu belirlendi. Yavru geyiğin gerekli tedavisi yapıldı. 2 yavru geyik daha sonra Milli Parklar Şube Müdürlüğü aracılığıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne getirildi.

GÖREVLİLER GEYİKLE BİRLİKTE YERE DÜŞTÜ

Yavru geyiklerin burada gerekli bakımları yapıldı, biberonla süt verilerek beslendi. Son olarak yem ile beslenmeye başlayan geyikler doğaya salınmak üzere Eskişehir'in Mihalıççık İlçesine yakınlarındaki Çatacık Ormanları'na götürüldü. Geyikler birerer araçtan indirildi. İlk indirilen geyik iki görevli tarafından güçlükle zapdedildi. Bir ara görevliler geyikle birlikte yere düştü. Daha sonra geyikler buradaki Yaban Hayatı Geliştirme Sahasındaki Geyik Üretim İstasyonu'na konuldu. Geyikler burada bir süre kalıp önümüzdeki günlerde ormana salınacak.

KIZIL ŞAHİNLER DE DOĞAYA SALINDI

Bu arada Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne çeşitli nedenlerden dolayı getirilen 2 kızıl şahin, 1 şahin, 1 şah kartalı ile 1 sansarın tedavisi tamamlandı. Sansar, kartal ve şahinler Doğa Koruma Milli Parklar Şubesi'nde görevli mühendisi Özge Yaman, Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Ayşe Gencer ile veteriner Özkan Tarkan gözetiminde Çatacık Ormanları yakında doğaya salındı.

SANSAR BURSA'DAN GETİRİLDİ

Doğaya salınanlar arasında yer alan sansar bir yıl önce Bursa'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından bulundu. Bir süre personelin evinde biberonla süt verilerek beslenen küçük sansar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü'ne teslim edilmek istendi. Vahşi doğada yaşama devam etmesi için uygun koşullarda büyütülmesi gereken küçük sansar Bursa Büyükşehir Belediyesi veterinerleri tarafından bakamayacakları gerekçesiyle kabul edilmedi.

Daha sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi veterinerlerine teslim edilen sansar bir yıl boyunca doğal yaşamına uygun koşullarda büyütüldü. Doğaya salınmak üzere ağaç kovuğuna benzer boruya konulup Çatacık Ormanları yakınına götürülen sansar, veteriner hekim Özkan Tarkan tarafından uzun uğraşlar sonucu borudan çıkartıldı. Sansar yeniden borunun içine girmek istedi ancak başaramayınca bir süre doğal yaşamı inceledikten sonra ağaçların arasında gözden kayboldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Kızıl Geyikler Ormana Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement