Eskişehir Kuryenin Tükürdüğü Pizzayı Sipariş Eden Kişi: Üçüncü Dilim Ağzımdayken Mesaj Geldi - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Kuryenin Tükürdüğü Pizzayı Sipariş Eden Kişi: Üçüncü Dilim Ağzımdayken Mesaj Geldi

Kuryenin tükürdüğü pizzayı sipariş eden kişi: Üçüncü dilim ağzımdayken mesaj geldiESKİŞEHİR'de, kuryenin tükürdüğü pizzayı sipariş veren Hüseyin Alyüz, üçüncü dilimi yerken apartman yöneticisinin yeğeni Ç.E. tarafından pizzayı yememesi ile ilgili mesaj geldi.

28.03.2018 21:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuryenin tükürdüğü pizzayı sipariş eden kişi: Üçüncü dilim ağzımdayken mesaj geldi

ESKİŞEHİR'de, kuryenin tükürdüğü pizzayı sipariş veren Hüseyin Alyüz, üçüncü dilimi yerken apartman yöneticisinin yeğeni Ç.E. tarafından pizzayı yememesi ile ilgili mesaj geldi. Yaptığı görüşmede apartman güvenlik kamerasında kuryenin pizzaya tükürdükten sonra servis yaptığını gören Alyüz, konuyu yargıya taşıdı. Olay sonrası psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Alyüz ile pizza şirketi avukatları Eskişehir Ticaret Mahkemesi'ndeki davada biraraya geldi.

Eskişehir'de geçen 24 Aralık'ta meydana gelen olayda, motosikletle servis yapan ve başında kask bulunan B.S. adlı kurye, elinde pizza kutusu ile girdiği apartmanda pizza kutusunu açıp içerisine tükürdü. Apartmanın güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntüde kurye B.S.'nin tükürme anını kendi cep telefonuyla çektiği de görüldü. B.S. daha sonra merdivenlerden 5'inci kata çıkıp tükürdüğü pizzayı sipariş veren Hüseyin Alyüz'de teslim etti.

Apartman sahibinin yeğeni Ç.E.'nin kuryenin pizzaya tükürmesini güvenlik kamerasında görmesi ve durumu Hüseyin Alyüz'e bildirmesinin ardından olay yargıya taşındı. Kurye B.S. de işten çıkarıldı.

Pizza şirketinin avukatları, davanın görüldüğü Eskişehir Ticaret Mahkemesi'ndeki savunmalarında şantaj iddiasında bulunarak, "Davacı tüm bu senaryo karşılığında oluştuğu iddia ettiği zararı için, önce 1 milyon TL, sonra 500 bin TL, en son huzurunuzdaki dava ile ise 238 bin 550TL gibi afaki rakamlar isteyerek, haksız kazanç elde etmeye çalışmıştır. Davacı, organize ettiği bu olayı kullanarak müvekkil şirketten şantaj yoluyla para elde etmeye çalışmışlardır" dedi.

'İKİ DİLİM YEDİM'

Avukatı Kemal Sayılır ile birlikte gazetecilere açıklamada bulunan Hüseyin Alyüz, tükürüklü pizzadan 3'üncü dilimi yerken cep telefonundan apartman sahibinin yeğeni Ç.E.'nin kendisine 'pizzayı yeme' şeklinde mesaj gönderdiğini söyledi. Alyüz şöyle konuştu:

"Olay günü pizza siparişi verdim. Ben 8 yıldır aynı adreste oturuyorum. Defalarca pizza yemişimdir. Telefondaki hanımefendi bana adresi sordu. Ben de adresi sorması karşısında '8 yıldır aynı adreste oturuyorum. Neden bana adres soruyorsunuz?' şeklinde beyanım oldu. Herhangi bir ses yükseltmem ve hakaretim olmadı. Görüntülere göre. Kurye geldi, ilk önce birinci kata çıktı. Pizzayı açıyor, içine tükürmeye başlıyor. Ben 5 katlı binada oturuyorum. Birinci katta da binanın sahibinin yeğeni oturuyor. Kamaraların izlenme yeri de bu kişinin dairesinde bulunuyor. Binada otomatik ışıkların yanıp sönmesi bu arkadaşın dikkatini çekiyor. Kapıyı açıp çıkıyor. Ancak kurye yukarı çıkmaya başlamış oluyor. Ardından bağırarak 'pizza kime geldiyse yemesin' diyor. Ben 5'inci katta olduğum için duymuyorum. Tekrar dairesine dönüp kameradan pizzanın kime geldiğini kontrol ediyor. Kuryenin 5'inci kata gittiğini belirliyor. Zaten 5'inci katta 2 daire bulunuyor. Diğer arkadaşı arıyor. O bana gelmedi diyor. Sonra beni arıyor. Ben de yemek yiyeceğim ve çok da önemli bir şey söylemeyeceğini düşündüğüm için telefonu meşgule aldım Daha sonrasın da iki dilim yedim. Üçüncü dilim ağzımdayken bana mesaj geldi 'pizzayı yeme' diye. Ben de hemen arkadaşı arayıp ne olduğu sordum. O da pizzama tükürdüklerini söyledi.

Olaydan sonra doktora gittiğini anlatan Alyüz, bunu yapan kişi bir bulaşıcı hastalık taşıyor ihtimali olabilir. AIDS, Frengi testine girmek zorunda kaldım. Ailemle birlikte yaşamadığım için mecburen hazır gıda tüketmek zorunda kalıyorum. Bundan dolayı da bir iğrenme tiksinme söz konusu oldu. Biri süre yemek yiyemedim. Onun akabinde doktora gittim. Bende aşırı bir temizlik titizlik bozukluğu olduğunu söyledi, bununla ilgili rapor aldım. İlaçlar kullandım" dedi.

'BU KADAR BÜYÜTÜLECEK NE VAR?'

Pizza şirketi avukatının kendisini telefonla arandığını da belirten Alyüz, "Kendileri bu olaydan dolayı özür dilediklerini, çok mutsuz olduklarını belirttiler. Ben de kendilerine hastanede olduğumu söyledim. Bu olayın para pul ile bir alakası yok. Çünkü benim yemeğime tükürüldüyse, bütün hazır gıda yiyenlerin bütün yemeklerine tükürülmüştür diye düşünüyorum. Onlara da bunları söyledim. Kendileri de bana 'bu olayda bu kadar büyütülecek ne var?' şeklinde bir ifadede bulundular. İşin şantaj kısmına gelince de 'kendileri bize bir evrak gönderiyorlar. Noter tasdikli. Avukat aracılığıyla gelen bir evrak. Evrakta bizden özür dilediklerini, çok ahlak dışı olduğunu, personeli işten çıkardıklarını söylüyorlar. hem özür dildiklerini hem de maddi manevi zararınız neyse bunun taraflarınca karşılanacağını ve rakam belirtmemiz gerektiğini söyleyen bir evrak gönderiyorlar. Bunun karşılığında avukatım kendilerine maddi manevi tazminatımızı karşılayacak olan rakam ne ise onunla alakalı bir kağıt gönderiyor. Bizim arkadaşlardan, onlar bize göndermeden önce istediğimiz bir para yok, bir kağıt, bir evrak yok. Herhangi bir şey yok" diye konuştu.

AVUKAT SAYILIR: RAKAM BELİRTEMEMİZİ KENDİLERİ İSTEDİLER

Hüseyin Alyüz'ün avukatı Kemal Sayılır da konuyla ilgili yaşanan gelişmeleri şöyle anlattı:

"Biz durumu öğrendikten sonra karşı tarafa bir ihtar çektik. Maddi manevi zararlarımızın giderilmesini aksi takdirde iletişime geçilmediği zaman hukuki cezai yaptırımlar için dava yoluna başvuracağımızı anlattık. Kesinlikle bir rakam belirtmedik. Bunun üzerine avukatları bizi arayarak zarar miktarımızı bildirmediğimizi, ihtarnamemizde yazmadığımızı zarar miktarının kendilerine bildirildiğinde bunun karşılanacağını ilettiler. Biz kendilerine iddia ettikleri gibi bir rakam bildirmedik. Bunun üzerine yazılı şekilde bildirin dediler. Biz de yazılı şekilde de bildirmedik. Daha sonra bir yazı gönderip özür dilediklerini, personelin işten çıkarıldığını, zararın karşılanması için bir rakam belirtmemizi istediler. Biz de 500 bin TL yazan ihbarnameyi kendilerine gönderdik. Bu ihtarname kendilerinin bize zararın miktarını bildirin yazısından sonra gönderilendir. Bu kesinlikle bir şantaj evrakı değildir, bu hukuk alanında uzlaşma ve ara buluculuk diye söylenen bir sistemin ürününü içeren bir dilekçedir."

(

Eskişehir Kuryenin Tükürdüğü Pizzayı Sipariş Eden Kişi: Üçüncü Dilim Ağzımdayken Mesaj Geldi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Kuryenin Tükürdüğü Pizzayı Sipariş Eden Kişi: Üçüncü Dilim Ağzımdayken Mesaj Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen yakalandı, 2 kişi gözaltına alındı
    15:55 Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen yakalandı, 2 kişi gözaltına alındı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin düzenlediği operasyonda, Afganistan uyruklu 29 düzensiz göçmen yakalandı ve yasal işlem başlatıldı. Gözaltına alınan 2 şüphelinin ise jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Düzce'de konut satışı Mart ayında düştü
    15:55 Düzce'de konut satışı Mart ayında düştü

    Düzce'de bir önceki yıla göre konut satışı Mart ayında düştü. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, 2024 yılı Mart ayında Düzce'de 508 konut satıldı. Geçen yıl ise Düzce'de 604 konutun satıldığı bu yıl konut satışının düştüğü görüldü.

  • Kulu'da hareketsiz bulunan 20 günlük bebek kurtarılamadı
    15:54 Kulu'da hareketsiz bulunan 20 günlük bebek kurtarılamadı

    Konya'nın Kulu ilçesinde annesi tarafından hareketsiz bulunan 20 günlük bebek, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bebeğin ölüm sebebi Ankara Adli Tıp Kurumu tarafından belirlenecek.

  • Konya Bozkır'da Okul Servis Araçları Denetlendi
    15:54 Konya Bozkır'da Okul Servis Araçları Denetlendi

    Bozkır ilçesinde Bozkır Trafik Jandarması, Bozkır Trafik Polisi ve Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri tarafından okul servislerine yönelik kontroller yapıldı. Denetlemelerde ilçe merkezine taşımalı eğitim yapan 32 okul servis aracı ve sürücüsü Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği kapsamında incelendi ve denetim formu tanzim edildi. Kontrollerin devam edeceği bildirildi.

  • Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, damızlık sığır ithalatı denetimlerini sürdürüyor
    15:54 Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, damızlık sığır ithalatı denetimlerini sürdürüyor

    Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçede gerçekleştirilen damızlık sığır ithalatıyla ilgili denetimlerini sürdürüyor. İşletmelerin ithal edilen sığırların sağlık durumunu, bakım şartlarını ve belirlenen standartlara uygunluğunu kontrol etmek amacıyla Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede gerçekleştirilen damızlık sığır ithalatıyla ilgili denetimler devam ediyor. Müdürlük ekipleri, işletmelerin gerekli hijyen ve sağlık standartlarına uyup uymadığını, hayvanların sağlık durumlarını ve gerekli veteriner sağlık raporlarını detaylı bir şekilde inceliyor. Denetimlerde, hem sığır ithalatının kalitesini ve güvenilirliğini artırmak hem de tüketicilerin sağlığını korumak için büyük önem taşıdığının vurgulanırken, vatandaşların da bu tür denetimlerde gördükleri herhangi bir olumsuz durumu müdürlüğe bildirmesi çağrısında bulunuldu.

  • Sivasspor, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü
    15:54 Sivasspor, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü

    Sivasspor, bugün Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde yaptığı antrenmanla Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü. Antrenmanda ısınma hareketleri, pas çalışmaları, çıkış koşuları, şut çalışması ve taktik maçı yapıldı. Sivasspor, yarın basına ve taraftara kapalı yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek. Sivasspor ile Fenerbahçe, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Sivas 4 Eylül Stadı'nda karşılaşacak.

  • Trabzon Of'ta İlk ve Ortaokul Öğrencilerine Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması Düzenlendi
    15:53 Trabzon Of'ta İlk ve Ortaokul Öğrencilerine Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması Düzenlendi

    Trabzon'un Of ilçesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen 6. Akıl ve Zeka Oyunları, İsmail Yıldırım İlkokulu'nda final müsabakalarıyla sona erdi. Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve 28 Şubat İlkokulu Müdürü Abdullah Hacıömeroğlu, dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Dereceye giren öğrenciler, il elemelerine katılmaya hak kazandı.

  • Konya'da Zirai İlaçlama Yapan Kişi Zehirlenerek Hastanelik Oldu
    15:52 Konya'da Zirai İlaçlama Yapan Kişi Zehirlenerek Hastanelik Oldu

    Konya'nın Karapınar ilçesinde bir kişi, rüzgarlı havada tarlasında zirai ilaçlama yaparken zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan kişi, Karapınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi
    15:50 Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi

    Mersin'de düzenlenen PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri'ne 124 personel katıldı. Yarışmalarda erkekler ve kadınlar kategorisinde dereceye girenler Türkiye Geneli Eleme Yarışması'na katılma hakkı kazandı. Mersin PTT Başmüdürü Recep Öztürk, etkinliğin sosyal dayanışmayı arttırdığını ve sportmenlik ruhunu geliştirdiğini belirtti.


Advertisement