Eskişehir NATO Sokak İsminin Ata Sokak Olarak Değiştirilmesini İstiyorlar - Son Dakika
Güncel

Eskişehir NATO Sokak İsminin Ata Sokak Olarak Değiştirilmesini İstiyorlar

Eskişehir Gençlik Birliği üyeleri Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki NATO Sokak isminin Ata Sokak olarak değiştirilmesini istediler.

24.11.2017 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Gençlik Birliği üyeleri Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki NATO Sokak isminin Ata Sokak olarak değiştirilmesini istediler. Fevzi Çakmak Mahallesi NATO Sokak girişinde toplanan yaklaşık 30 Türkiye Gençlik Birliği üyesi sokak isminin değiştirilmesi amacıyla basın açıklaması yaptılar. Ellerinde Atatürk posterleri taşıyan Türkiye Gençlik Birliği üyeleri 'katil NATO katil ABD', 'kahrolsun Amerikan emperyalizmi', 'üstlere el konsun Amerika defolsun', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde sloganlar atarak Türkiye'nin derhal NATO'dan çıkması gerektiğini söylediler.Türkiye Gençlik Birliği İl Başkan Yardımcısı Kamila Bataray, 65 yıldır NATO'nun düşman olduğunu belirterek, '16 Kasım 2017 tarihinde Norveç'te yapılan NATO tatbikatında düşman hedefine kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mevcut cumhurbaşkanımız yerleştirilmiştir. Bu olay NATO'nun Türkiye'ye dönük ilk düşmanlığı değildir. NATO ismiyle bildiğimiz Atlantik Askeri İttifakı'nın amacı, Türkiye'nin de içinde bulunduğu gelişen yeni dünyayı boğmaktır. İşte bu yüzden NATO tatbikatında Kurtuluş Savaşımızın önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün düşman gösterilmesi bizi şaşırtmamıştır. 65 yıldır ülkemiz ABD ve NATO kaynaklı tehditlerle savaşmaktadır. Norveç'te yaşanan rezilliğin bu ülkeyi yönetenleri uyandırması gerekmektedir. Atatürk'ü düşman ilan eden NATO, Türkiye'nin müttefiki olamaz. NATO Genel Sekreterinin 'bireysel hata' açıklaması ve özrü kimseyi kandırmamalıdırö diye onuştu.

ATA SOKAK TABELASINI ASTILAR

Türkiye'nin derhal NATO'dan çıkması gerektiğini ifade eden Bataray, 'NATO isminin verildiği tüm sokak ve caddelerin isimleri değiştirilmelidir. Basın açıklamasını yaptığımız bu sokağın ismi de NATO'dur. Ancak şuandan itibaren adını ATA sokak olarak değiştiriyoruz. Basın açıklaması sonrası Büyükşehir Belediyesi'ne giderek sokak isminin değiştirilmesi için müracaatta bulunacağızö dedi.Basın açıklamasına katılan Türkiye Gençlik Birliği üyeleri yanlarında getirdikleri Ata Sokak tabelasını NATO Sokak tabelasının üzerine yapıştırdılar.

Eskişehir NATO Sokak İsminin Ata Sokak Olarak Değiştirilmesini İstiyorlar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir NATO Sokak İsminin Ata Sokak Olarak Değiştirilmesini İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement