Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü 100 bin ceviz fidanı dağıttı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü 100 bin ceviz fidanı dağıttı

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü 100 bin ceviz fidanı dağıttı

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, 100 bin adet ceviz fidanı dağıttı.

22.12.2019 14:37  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, 100 bin adet ceviz fidanı dağıttı.

Eskişehir Orman Fidanlığında yetiştirilen soğuk iklime dayanıklı yerli Anadolu cevizleri 10'arlı ve 20'şerli balyalar halinde kırsal yerleşim yerlerine sevk edilerek vatandaşlara dağıtıldı. 9 ilçe merkezinde dağıtım yapılırken, Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerine bağlı 43 mahalleye de fidan gönderildi. Bazı ilçelerde kaymakamlık ve belediye işbirliği ile fidan dağıtım etkinlikleri düzenlendi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Orman Bölge Müdürü Recep Temel, "Son yıllarda ceviz ve badem fidanı üretimine önem verdik. Ceviz hem orman ağacı hem de vatandaşlara gelir sağlayan bir ziraat ağacı. Köylülerimiz dağıtığımız fidanları bahçelerine, tarlalarına dikerlerse kendileri ek gelir kazanmış olacaklardır. Yetiştirdiğimiz 180 bin ceviz fidanının 100 bin adedini sonbaharda dağıttık, kalan 80 bin fidanı da ilkbaharda dağıtacağız" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü 100 bin ceviz fidanı dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement