Eskişehir Prof. Dr. Ayhancı Taş Suyu, Akciğer ve Prostat Kanseri Hücrelerini Öldürüyor - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Prof. Dr. Ayhancı Taş Suyu, Akciğer ve Prostat Kanseri Hücrelerini Öldürüyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Fakültesi Genel Biyoloji Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Ayhancı, özel yöntemlerle elde edilen taş suyunun yaptıkları hücresel araştırma sonucunda akciğer ve prostat kanseri hücrelerinin bölünerek çoğalmasına engel olduğunu söyledi.

08.05.2019 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Fakültesi Genel Biyoloji Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Ayhancı, özel yöntemlerle elde edilen taş suyunun yaptıkları hücresel araştırma sonucunda akciğer ve prostat kanseri hücrelerinin bölünerek çoğalmasına engel olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ayhancı, Kanserle mücadele de yeni ve etkili bir buluş mu Bunu daha da detaylandıracağız, daha derin süreç çalışmalarına gireceğiz. İlk etapta kanser hücrelerini öldürdüğünü ve bunu hangi yolla öldürdüğünü saptadıkö dedi.Osmangazi Üniversitesi Fen Fakültesi Genel Biyoloji Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Ayhancı, Türkiye'nin her yerinde bulunan ve kalsiyum karbonat oranı yüksek olan taşlardan elde edilen suyun, kanser hastalığı ile mücadele edebileceğini söyledi. Şimdiye kadar yaptıkları hücresel araştırmalarda taş suyunun akciğer ve prostat kanserli hücreleri öldürdüğünün tespit edildiğini ifade eden Prof. Dr. Adnan Ayhancı, İş insanı Faruk Durukan özel taşları toplayarak taş suyunu üretti. Daha sonra bize bunun nasıl etkileri olabileceğini sordu. Bunun üzerine bilimsel bir araştırma başlattık. Hem kendi üniversitemizde, hem de İstanbul ve Balıkesir'deki üniversitelerde denedik. Ön çalışmalarını yaptık ve akciğer kanseri üzerine çok etkili bulduk. Hücre kültürü ortamında bunu biraz daha derinleştirerek ileri prostat kanseri hücrelerinde taş suyuyla çalıştık. Hem normal prostat kanseri hücreleri hem de ileri prostat kanseri hücrelerinde gerçekten ileri düzeyde etkili olduğunu gördükö dedi.

İstanbul ve Balıkesir Üniversitesi'nde yapılan hayvan deneylerinde taş suyunun hücre ve yaşayan dokulara zarar vermediği anlatan Prof. Dr. Ayhancı, Yani taş suyu hayvan dokularına zarar vermediğini görüldüğü için bizim kanser hücrelerindeki etkilerine baktığımızda olumlu sonuçlar aldık. Yani kanseri önlediğini görmemiz ülkemiz adına çok sevindirici. Kanserle mücadele de yeni ve etkili bir buluş mu Bunu daha da detaylandıracağız, daha derin süreç çalışmalarına gireceğiz. İlk etapta kanser hücrelerini öldürdüğünü ve bunu hangi yolla öldürdüğünü saptadıkö şeklinde konuştu.

'TAŞLAR, TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE VAR'

Prof. Dr. Adnan Ayhancı, suyu çıkarılan taşların Türkiye'nin hemen yerinde var olan kalsiyum ve karbonatı yüksek taşlar olduğunu söyledi. Taşların, Faruk Durukan ve ekibinin kullandığı yöntemle su haline getirildiğini kaydeden Prof. Ayhancı, şunları söyledi

Maddenin ilaç olarak insanların kullanımına alınması çok kolay bir şey değil. Fakat bu bir su, içeri bilinen bir su, dolayısıyla hayvanlara zarar vermediğini saptadık. Bundan sonraki aşamalarda mekanizma çalışacağız, hangi enzimlerle bu kanser hücrelerini öldürdüğünü araştıracağız. İnsan aşamasına 4 faz deneniyle yapılacak. İnsana zarar verecek bilinen herhangi bir madde yok bizim taş suyumuzun içerisinde. Belli mineral konsantrasyonları olan bir su. Hayvan deneylerinde de organ, doku ve herhangi bir sisteme zarar vermediği saptandığı için biz faz aşamalarını normal ilaçlara göre daha hızlı geçebileceğimi düşünüyorum. İlk aşamadaki düşüncemiz normal su olarak kullanılmasıö

'İKİ KANSER HÜCRESİNİ DE TAŞ SUYU ÖLDÜRDÜ'

Prof. Dr. Ayhancı, taş suyuyla yapılan bilimsel araştırmalarda ok hızlı yayınlan kanser türlerini seçtiklerini söyledi. İlk etapta akciğer ve prostat kanseri üzerinde yoğunlaştıklarını anlatan Ayhancı, Bizim çalışmamızda çok hızlı kanserleri seçtik. Türkiye'de ciddi ölümlere yol açan bir kanser türü. Prostatın hem erken aşama hem de normal kanser kolonisini seçtik. Her ikisini de taş suyu öldürdü. Şunu gözlemliyoruz, kanser dediğimiz kontrolsüz hücre çoğalmasıdır. Bizim kullandığımız taş suyu, hücrenin bölünmesini, G0-G1 aşamasını baskılıyor. Yani hücrenin bölünmesini önlüyor. Kanser hücreleri hızlı bölündüğü için bölünmedikleri zaman ölürler. Apoptoz dediğimiz mekanizma ile ölüme giderler, bu şekilde taş suyu hücreleri ölüme götürüyor. Taş suyunun içinde normal maden sularında bulunanlar ile aynı sadece bir konsantrasyon farkı, oran farkı var. Bu farklı oranların bünyeye alınması bu etkiyi yapıyor. Magnezyum ve sodyum oranlarının kanser hücrelerini durdurduğunu düşünüyoruz. Türkiye kanser tedavisine çok büyük paralar harcayan bir ülkeyiz. Mevcut kanser ilaçları hastalığı ortadan kaldırmıyorlar. Biz ucuz bir ilaçla bunu önleyebilirsek ekonomik olarak ülkemize çok şey katacaktır. O paralar çok daha farklı yerlere harcanabilecektirö diye konuştu.

Eskişehir Prof. Dr. Ayhancı Taş Suyu, Akciğer ve Prostat Kanseri Hücrelerini Öldürüyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Prof. Dr. Ayhancı Taş Suyu, Akciğer ve Prostat Kanseri Hücrelerini Öldürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement