Eskişehir Uğruna Çok Sevdiği Mesleğini Bırakan Annenin, Otizimli Kızı Dila 3 Altın Madalya Kazandı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Uğruna Çok Sevdiği Mesleğini Bırakan Annenin, Otizimli Kızı Dila 3 Altın Madalya Kazandı

Uğruna çok sevdiği mesleğini bırakan annenin, otizimli kızı Dila 3 altın madalya kazandıTürkiye Denizcilik İşletmeleri Denizyolları İşletmesi'nin (TDİ) ilk ve tek kadın kaptanı olan annesi Sedef Esra Ulutürk Dinç'in kendisiyle daha yakından ilgilenmek için mesleğini bıraktığı 15 yaşındaki...

12.05.2018 21:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uğruna çok sevdiği mesleğini bırakan annenin, otizimli kızı Dila 3 altın madalya kazandı

Türkiye Denizcilik İşletmeleri Denizyolları İşletmesi'nin (TDİ) ilk ve tek kadın kaptanı olan annesi Sedef Esra Ulutürk Dinç'in kendisiyle daha yakından ilgilenmek için mesleğini bıraktığı 15 yaşındaki otizimli Deniz Dila Dinç, 'Okullararası Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre, 100 metre ve 200 metre serbest sitillerde birinci olup 3 altın madalya birden kazandı.

Eskişehir Şehit Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek Ortaokulu Otizm Özel Eğitim 7'inci Sınıf öğrencisi olan Deniz Dila Dinç, geçen 27-29 nisan tarihleri arasında Kırşehir'de düzenlenen 'Okullararası Özel Sporcular Yüzme Türkiye Şampiyonası'na katıldı. Dinç, şampiyonada 50 metre, 100 metre ve 200 metre serbestte parkuru sonuna kadar tamamlayarak 3 birincilik elde etti.

Eskişehir'e 3 altın madalya ile dönen Deniz Dila Dinç, İstanbul Deniz Otobüslerinde (İDO) gemi makineleri uzak yol başmühendisi olan babası Nedim Dinç, kendisi için gemi kaptanlığı mesleğini bırakan annesi Sedef Esra Ulutürk Dinç ile kardeşi 9 yaşındaki Derin Ela Dinç'i sevince boğdu. Anne Sedef Esra Ulutürk Dinç, kızıyla gurur duyduğunu söyleyerek, Dila, yarışmada 3 altın madalya kazanarak bize çok büyük bir mutluluk yaşattı dedi.

KIZI İÇİN MESLEĞİNİ BIRAKTI

TDİ Denizyolarının ilk ve tek kadın kaptanı olduğunu belirten anne Sedef Esra Ulutürk Dinç, otizmli kızı Dila ile daha yakından ilgilenmek için 2006 yılında mesleğini bıraktığını söyledi. Anne Dinç, en son ikinci kaptan olarak çalıştığım TDİ'ye ait devlet yolcu gemilerinde ilk ve tek kadrolu kadın kaptandım. 10 senelik denizcilik hayatım var. Çocuğumuz böyle olunca yanında olursak daha iyi yetiştirebileceğimizi düşünerek görevimden ayrıldım diye konuştu.

'EVLAT HER ŞEYİN ÖNÜNE GEÇİYOR'

Kızı Deniz Dila'ya iki buçuk- üç yaşlarında otizim tanısı konulduğunu, 7 yıl önce de Dila'nın eğitimi için İstanbul'dan Eskişehir'e taşındıklarını anlatan evli 2 çocuk annesi Sedef Esra Ulutürk Dinç şunları kaydetti

1995 yılında İstanbul Kalamış Marina'da Liman Müdür Yardımcısı olarak göreve başladım. Ardından 1997 yılında 4'üncü kaptan olarak özel bir yolcu gemisinde Ukrayna-İstanbul seferleri yaptım. 1999 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin ilk bayan güverte zabiti olarak TDİ Denizyolları'nda işe başladım. 2000 yılında MS Mavi Marmara Gemisi'nde çalışırken kendisi de denizci olan eşimle tanıştık ve evlendik. 3 yıl sonra Dila doğdu. Çok güzel bir bebekti. İki buçuk- üç yaşlarında otizim tanısı konuldu. Mesleğimi çok seviyordum, mesleğime aşıktım. Çok seve seve yaptığım bir meslekti. Çok güzeldi. İlktim, tektim, başarılıydım. Güzel gidiyordu her şey. Fakat Dila'ya otizm tanısı konulduktan sonra, evlat her şeyden önce geldiği için mesleğimi bırakmaya karar verdim. Mesleği bırakmasaydım emekli olana kadar denizde çalışmayı düşünüyordum. Çünkü 'gemilerden beni ancak ölüm ayırır' diyordum. Ama çok büyük konuşmuşum. Evlat her şeyin önüne geçiyor.

3 MADALYA BİRDEN KAZANDI

Deniz Dila'nın özel eğitim yüzme antrenörü Hatice Yumuk da, Dila, yüzmeyi çok seviyor. Kırşehir'de Okullararası Özel Sporcular Türkiye Şampiyonasına katıldık. Çok fazla bir katılım vardı, zor bir müsabakaydı. Ama biz başardık. 50 metre, 100 metre ve 200 metre serbestte Dila, parkuru sonuna kadar tamamladı. Birinci olarak 3 altın madalya kazandı dedi.

Eskişehir Uğruna Çok Sevdiği Mesleğini Bırakan Annenin, Otizimli Kızı Dila 3 Altın Madalya Kazandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Uğruna Çok Sevdiği Mesleğini Bırakan Annenin, Otizimli Kızı Dila 3 Altın Madalya Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırklareli'nde hafif ticari araç dereye devrildi, 2 kişi yaralandı
    12:41 Kırklareli'nde hafif ticari araç dereye devrildi, 2 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde meydana gelen trafik kazasında, hafif ticari aracın dereye devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı. Egemen K. (25) idaresindeki araç, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle dereye devrildi. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sürücü ve araçta bulunan Sıla D. (25), sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetimi yapıldı
    12:39 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetimi yapıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Madenlerde Sürdürülebilirlik, İş Sağlığı ve Güvenliği Vizyon Organizasyonu'nda yaptığı konuşmada, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetiminin yapıldığını bildirdi. Bayraktar, maden denetimlerini artırdıklarını ve 2023'te 8 bin 828 denetim yapıldığını belirtti. Ayrıca, madencilerin çalışma şartlarının iyileştirildiğini ve maaşlarının asgari ücretin iki katı olduğunu ifade etti. Bayraktar, yerli kaynakların ekonomiye kazandırılması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'nin enerjide ve madende bağımsızlık hedefine ulaşması gerektiğini söyledi.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Birim Ziyaretlerinde Belediyeciliği Aşkla Sorunlara Odaklanmak Olarak Tanımladı
    12:39 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Birim Ziyaretlerinde Belediyeciliği Aşkla Sorunlara Odaklanmak Olarak Tanımladı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, birim ziyaretlerinde belediyeciliği aşkla sorunlara odaklanmak olarak tanımladı. Göreve başlamasının ardından hızlı bir şekilde teşkilat yapılandırması yapan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, her gün farklı birim müdürlükleriyle bir araya gelerek brifing almaya devam ediyor.

  • Tokat'ta elektrikli araç sahibinin bulunmadığı siteye şarj ünitesi kuruldu
    12:38 Tokat'ta elektrikli araç sahibinin bulunmadığı siteye şarj ünitesi kuruldu

    Tokat'ta elektrikli araç sahibinin bulunmadığı bir sitede, vatandaşları özendirmek amacıyla elektrikli araç şarj ünitesi kuruldu. Sitenin yöneticisi Mehmet Ünveroğlu, çevre dostu elektrikli otomobil kullanımını desteklemek ve gelecekteki ihtiyaçları düşünerek bu adımı attıklarını belirtti.

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici Turizm Haftası etkinliklerinde turizmcilerle bir araya geldi
    12:38 Kırklareli Valisi Birol Ekici Turizm Haftası etkinliklerinde turizmcilerle bir araya geldi

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, 48. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde turizmcilerle bir araya geldi. Iğneada ve Kıyıköy belgelerinin turizme büyük katkı sağladığını belirten Vali Ekici, etkinliğe birçok önemli ismin katıldığını söyledi.

  • 12:37 "Tedavi olmak istiyorum" deyip üst geçide çıktı

    Antalya'da psikolojik sorunları olduğunu belirten 19 yaşındaki genç, yaya üst geçinde intihara teşebbüs etti. Tedavi edilmek istediğini söyleyen genç, itfaiye eri tarafından ikna edildi.

  • Kayseri'de tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü
    12:36 Kayseri'de tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, M.P. adlı bir kişi ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Erzurum'da kız meselesi yüzünden çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü
    12:36 Erzurum'da kız meselesi yüzünden çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi girişinde kız meselesi yüzünden çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada iki kişi bıçakla yaralanırken saldırgan, sivil araştırma ekiplerinin takibi sonucu kısa sürede yakalandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı, şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

  • Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın Görev Süresi Doluyor
    12:36 Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın Görev Süresi Doluyor

    Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresi 20 Nisan'da dolacak. Yarın veda töreni yapılacak ve Kadir Özkaya başkanlık koltuğuna oturacak.


Advertisement