Eskişehir Üniversitelerinde Okuyan Azerbaycanlı Öğrencilerin 2'nci Azerbaycan - Davulga Buluşması - Son Dakika
Yaşam

Eskişehir Üniversitelerinde Okuyan Azerbaycanlı Öğrencilerin 2'nci Azerbaycan - Davulga Buluşması

Eskişehir Üniversitelerinde Okuyan Azerbaycanlı Öğrencilerin 2\'nci Azerbaycan - Davulga Buluşması

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Eskişehir Anadolu Ünivesitesi (A.Ü)‘nde okuyan Azerbaycanlı öğrenciler, Eskişehir’den Davulga Beldesine giderek Azerbaycanlı hemşehrileri ile buluştular.

19.10.2017 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Eskişehir Anadolu Ünivesitesi (A.Ü)'nde okuyan Azerbaycanlı öğrenciler, Eskişehir'den Davulga Beldesine giderek Azerbaycanlı hemşehrileri ile buluştular. Karşılıklı konuşmalarda; Davulga'da ve Eskişehir'de ilerleyen günlerde birlikte sosyal ve kültürel etkinlik yapmayı kararlaştırdılar.

İlki 2016 yılında Davulga Beldesi'nde kutlanan Azerbaycan - Davulga Buluşmasının ikincisi Davulga Beldesi'nde gerçekleştirildi. 2'nci Azerbaycan - Davulga Buluşmasına; ESOGÜ ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde okuyan Azerbaycanlı öğrenciler ve Eskişehir - Emirdağ Kültür Sanat Derneği (ESAB) Başkanı Ahmet Urfalı ve dernek üyesi şairler, Emirdağ Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yiğiter katıldılar. Davulga Belediye Başkanı Salih Gündoğan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik buluşması Çifteler ilçesi Sakarbaşı mesire yerinin gezilmesi ile başlandı. Eskişehir'de öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler, Sakarbaşı'nın doğal güzelliğine hayran kaldılar. Sonra Azerbaycanlı öğrenciler topluca Emirdağ'a gittiler.

Emirdağ'da bir restaurantta düzenlenen etkinlikte; Eskişehir - Emirdağ Kültür Sanat Derneği Başkanı Ahmet Urfalı yaptığı konuşmasında, "Davulga Belediye Başkanımız Salih Gündoğan, bizlere ev sahipliği yaptığından dolayı kendisine teşekkür ederiz. Yöremizde ilk defa Karabağ Türkmenleri ile Azerbaycanlı öğrenciler bir araya geldi ve yüz yıllık özlemi gidermeye çalıştılar. Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde yer alan Gence'den, Emirdağ Davulda Beldesi'ne göç eden Karabağlılar, tarihini ve köklerini hiç unutmadılar. Bu 2'nci büyük buluşmayı, tarihe not düşüyoruz" dedi.

Düzenlenen etkinlikte; Eskişehirli şair Burhanettin Çil şiirler okudu. Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, Davulga Belediye Başkanı Salih Gündoğan, Emirdağ Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yiğiter birer konuşma yaparak gerçekleşen etkinliğin önemini vurguladılar. Eskişehir'de üniversitelerde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler, hep birlikte Davulga Beldesi'ne gittiler ve Davulga'nın tarihi yerlerini gezdiler. Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, ESAB Başkanı Ahmet Urfalı ve Emirdağ Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yiğiter; Davulga Belediye Başkanı Salih Gündoğan'a çeşitli armağanlar ve plaket taktim ettiler. Etkinlik; Emirdağ, Amuryum Ören Yeri ve Davulga beldesi ziyaretleri ile son buldu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Eskişehir Üniversitelerinde Okuyan Azerbaycanlı Öğrencilerin 2'nci Azerbaycan - Davulga Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement