Eskişehir Valisi Ayyıldız, 2. İnönü Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Valisi Ayyıldız, 2. İnönü Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı

Eskişehir Valisi Ayyıldız, 2. İnönü Zaferi\'nin 101. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 2. İnönü Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

31.03.2022 14:21  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 2. İnönü Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ayyıldız, mesajında, İstiklal mücadelesinde necip milletin muzafferiyete olan inancını güçlendiren, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz bir şekilde ifade ettiği gibi "yalnız düşmanın değil, milletin makus talihinin yenildiği" 2. İnönü Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşadığını kaydetti.

Vatan uğrunda cansiperane muharebe ve mücadelelerden biri olan 2. İnönü Savaşı'nda, Hakk'ın yardımıyla kahraman Türk ordusunun düşmanı mağlup ettiği müjdesini Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü'nün "Düşman, binlerce ölüleriyle doldurduğu savaş meydanını silahlarımıza terk etmiştir" telgrafıyla duyurulduğunu belirten Ayyıldız, şöyle devam etti:

"Aziz Türk milleti bu zaferle bir kez daha anlamıştır ki kurtulacak şey bütün bir vatan, bütün bir millet ve istiklalimizdir. O gün nice hayasız akına gövdesini siper eden ecdadımızın milli coşkusu, vatan sevdası, Hakk'ın vadettiği günlerin doğacağı umudu; dağı, taşı toprağı 'şüheda gövdesi' olan vatan topraklarımızda asırlardır yankılanmaktadır ve yankılanmaya devam edecektir. Türk milletinin imkan ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini, vatanına ve bayrağına her daim sahip çıkacağını bir kez daha gösterdiği şanlı mücadelelerimizden feyz alan yeni nesillerimizin, ecdadımızın emaneti vatanımız, bayrağımız ve bağımsızlığımıza aynı inanç ve azimle sahip çıkacağına inanıyoruz. Kurtuluş Savaşımızın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Eskişehirli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir Valisi Ayyıldız, 2. İnönü Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement