Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak; "Bu Destanı Hakkıyla Yaşatmak En Büyük Görevlerimizden Birisidir" - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak; "Bu Destanı Hakkıyla Yaşatmak En Büyük Görevlerimizden Birisidir"

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak; "Bu destanı hakkıyla yaşatmak en büyük görevlerimizden birisidir" AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr.

16.07.2018 01:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak; "Bu destanı hakkıyla yaşatmak en büyük görevlerimizden birisidir"

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı;

"Eskişehir için bir askeri darbeye direnmenin anlamı çok farklıdır"

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik günü dolayısıyla binlerce vatandaş Vilayet Meydanında toplandı.

Tüm Türkiye'de ortak olarak düzenlenen 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik günü programları kapsamında, Eskişehir Vilayet Meydanı'nda binlerce vatandaş bir araya geldi. Çocukları ile birlikte alana gelen vatandaşlar, ellerinde bayraklar ile 15 Temmuz gecesini unutmadı. Etkinliğe Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Harun Karacan, Prof. Dr. Emine Nur Günay, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, askeri ve mülki erkan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, 15 Temmuz şehitleri için edilen dualar ve Kur'an tilaveti ile devam etti. Gerçekleşen protokol konuşmalarının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gerçekleştirdiği konuşma dinlendi.

"Bu destanı hakkıyla yaşatmak en büyük görevlerimizden birisidir"

Türk milletinin unutulmayacak bir destan yazdığını aktaran Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, "15 Temmuz 2016 tarihinde Büyük Türk Milleti'ne, bağımsızlığımıza, büyük Türkiye idealimize, 2023 Hedeflerimize, mazlum milletlerin sesi ve hamisi olma irademize, demokrasimize yönelik Fetullahçı Terör Örgütü tarafından bir darbe girişimi adı altında işgal girişimi oldu. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile yüce milletimiz elinde bayraklarıyla sokaklara çıkarak, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilerek bu talihsiz, menfur ve kanlı girişimi akamete uğratmıştı. Ne mutlu ki milletimiz o hain darbe girişimini boşa çıkardığı gibi kıyamete kadar unutulmayacak bir de demokrasi destanı yazdı. Bu destanı hakkıyla yaşatmak, sonraki kuşaklara aktarmak en büyük görevlerimizden birisidir. İşte bizler bu gece, o menfur girişimin 2'nci yılında, al yıldızlı bayraklarımızla ve her görüşten insanımızla birlik ve beraberlik ruhu içerisinde meydanları doldurarak darbenin arkasındaki hain odaklara en anlamlı cevabı bir kez daha vermiş oluyoruz. Yitirdiğimiz 251 şehidimize ve 2193 gazimize dualarla, en güzel cümlelerle minnetimizi ifade ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun" ifadelerini kullandı.

"Eskişehir için bir askeri darbeye direnmenin anlamı çok farklıdır"

Konuşmasında toplanılan Vilayet Meydanı'nın merhum Başbakan Adnan Menderes'in 58 sene önce konuşmasını yaptığı meydan olduğuna dikkat çeken AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, "15 Temmuz biraz önce valimizin de büyük bir isabetle zikrettiği gibi bir milletin yeniden dirilişinin destanı, tarihi, miladı olmuştur. O gece dünya tarihinde bir başka örneği olmayan bir büyük destan yazılmıştır. Eskişehir'de bu gecenin başka bir anlamı daha var. Sadece tarih olarak değil, mekan olarak da, bu gece burada biz Eskişehir olarak bir farka daha işaret ediyoruz. Bu meydan bundan 58 sene önce 26 Mayıs 1960 günü şu balkonda merhum şehit Başbakanımız Adnan Menderes'in konuşma yaptığı meydandır. Ama bu meydan aynı zamanda bundan 58 sene önce 36 Mayıs 1960 tarihinde bu balkondan konuşan Başbakan Adnan Menderes'in konuşmasının, hoparlörlerin kabloları kesilerek engellendiği meydandır. Dolayısıyla Eskişehir için askeri darbelerin ve bir askeri darbeye maruz kalmanın ve bir askeri darbeye direnmenin anlamı çok farklıdır. Onun için siz bu gece, geçen sene bu gece, evvelki sene bu gece, bu meydanda toplanarak aynı zamanda şehit olan Başbakan Adnan Menderes'e, şehit bakanımız Fatih Rüştü Zorlu'ya ve şehit hemşerimiz Hasan Polatkan'a borcumuzu bir nebze geç de olsa ödemek için bugün buradayız" şeklinde konuştu.

15 Temmuz Milli ve Beraberlik günü kapsamıyla düzenlenen program, verilen konserler ile devam etti.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak; "Bu Destanı Hakkıyla Yaşatmak En Büyük Görevlerimizden Birisidir"
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak; 'Bu Destanı Hakkıyla Yaşatmak En Büyük Görevlerimizden Birisidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement