Eskişehir Yeşil Yol'a Karşı Horon Teptiler - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Yeşil Yol'a Karşı Horon Teptiler

Eskişehir Yeşil Yol\'a Karşı Horon Teptiler

Yeşil Yol'a karşı horon teptiler Eskişehir'de 'Yeşil Yol'a Karşı Eskişehir İnisiyatifi' grubu basın açıklaması yaparak doğa talanına tepki gösterdiklerini belirttiler.

09.07.2015 21:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşil Yol'a karşı horon teptiler

Eskişehir'de 'Yeşil Yol'a Karşı Eskişehir İnisiyatifi' grubu basın açıklaması yaparak doğa talanına tepki gösterdiklerini belirttiler. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer basın açıklamasına katılanlarla birlikte tulum eşliğinde horon tepti.

Halkevi üyelerinin de yer aldığı 'Yeşil Yol'a Karşı Eskişehir İnisiyatifi' grubu, akşam saatinde İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda toplandı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in de yer aldığı etkinliğe katılanlar tulum eşliğinde horon tepti. 'Doğanın talanına sessiz kalmıyoruz, Yeşilyol'a ve Artvin'e sahip çıkıyoruz' yazılı pankart açan gruptakiler çeşitli sloganlar attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Betül Havva Yılmaz, Yeşil Yol projesi ile Türkiye'nin akciğeri olan Karadeniz'e neşter vurulduğunu söyledi. Yeşil Yol'un Doğu Karadeniz'deki 8 ili kapsayacak şekilde yapılması planlanan bir yol projesi olduğunu belirten Yılmaz şöyle konuştu:

"Yeşil Yol ile bir yolun temel işlevi olan ulaşımı sağlamak değil turizme hizmet etmek hedefleniyor. Samsun'dan Artvin'e kadar uzanacak olan Yeşil yol bu illerin 2 bin 500 metre yükseklikteki 40 kadar yaylasını birbirine bağlayacak ve planladığına göre 2 bin 600 kilometre uzunluğunda 7 metre genişliğinde olacak. Yeşil Yol Karadeniz yaylalarının ranta, talana, imara açılması demek. Bizler Yeşil Yol'a, doğa talanına sessiz kalmayacağız, yeşilimize sahip çıkacağız."

Yapılan konuşmaların ardından gruptakiler çevre ile ilgili yazılar astıkları bisikletlere binerek kentte tur attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Yeşil Yol'a Karşı Horon Teptiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement