ESKİŞEHİR - Genç girişimciler staj yeri arayanlar ile stajyer isteyenleri buluşturacak platform geliştirdi - Son Dakika
Ekonomi

ESKİŞEHİR - Genç girişimciler staj yeri arayanlar ile stajyer isteyenleri buluşturacak platform geliştirdi

Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümünden 7 girişimci öğrenci, staj başvurusu yapmak isteyenler ile stajyer arayanları bir araya getiren "stajbuldum.com" isimli internet sitesi oluşturdu.

09.04.2021 11:07  Güncelleme: 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümünden 7 girişimci öğrenci, staj başvurusu yapmak isteyenler ile stajyer arayanları bir araya getiren "stajbuldum.com" isimli internet sitesi oluşturdu.

AÜ İletişim Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü'nden Dr. Öğretim Üyesi Çağlar Genç danışmanlığındaki son sınıf öğrencileri Ali Uzay Odabaş, Ceren Güven, Barış Günay, Hakan Ayyıldız, Taylan Özgür Uyan, Beyza Nur Altındağ ve Furkan İşçi?, staj konusunda bir proje geliştirmek için çalışma yaptı.

Girişimci öğrenciler, yaklaşık 4 ay süren çalışma sonunda staj bulma ve staj hakkındaki bilgi eksikliğinden kaynaklanan sorunlarını giderilmesi amacıyla "stajbuldum.com" internet sitesini ortaya çıkarttı.

Projenin danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Çağlar Genç, AA muhabirine, son sınıf öğrencilerine proje geliştirme ve proje yönetimi dersi verdiklerini belirterek, bu kapsamda da proje takımı oluşturan öğrencilerin buldukları fikri hayata geçirmelerini istediklerini söyledi.

Üniversite öğrencilerinin staj sorunları üzerine bir proje fikri geliştirdiklerini Genç, şöyle konuştu:

"Bunu hayata geçirdiler. Yaptıkları saha çalışmasında öğrencilerin staj desteği veren kurum ve kuruluşlara ulaşmada zorluk yaşadıkları sonucuna ulaştılar. Alanlarıyla ilgili staj bulmakta zorluk yaşandığını tespit ettiler. Stajyer arayan firmalar ile öğrencilerin buluşmasını sağlamak amacıyla bir platform geliştirdiler. Bu çalışmayla bir farkındalık da oluşturulacak. Staj verenler ile staj arayanları buluşturmayı, staj ararken dikkat edilmesi konusunda bilgilendirmeyi, stajyer arayanların beklentileri konusunda da çözüm üretmeye çalıştılar."

"Platformu daha da geliştirmek için iş birliklerini bekliyoruz"

Girişimci öğrencilerden Ceren Güven de staj arayanlar ile staj verenleri ortak bir platformda buluşturmak için bir internet sitesi kurduklarını bildirdi.

Sitede bilgilendirici içerikler de paylaştıklarını anlatan Güven, şunları kaydetti:

"Staj ilanı paylaşan sitelerin ya da sosyal medya hesaplarını kısıtlı buluyoruz. Kendi alanımıza yönelik staj ilanı bulmakta çok zorlanıyoruz. Staj imkanları hep bir tanıdık vasıtasıyla bulunuyor. İş ilanları bulunan ve iş veren ile iş arayanları buluşturan siteler gibi staj arayanları, staj verenler ile tek bir platformda buluşturuyoruz. Sitemiz aracılığıyla staj arayanlara kılavuzluk da yapıyoruz. Eskişehir'deki kamu kurum ve kuruluşları ile şirketlerle görüşmeler yapıyoruz. Türkiye geneline de yaymayı planlıyoruz. Platformu daha da geliştirmek için iş birliklerini bekliyoruz."

Öğrencilerden Ali Uzay Odabaş, kendisinin de 3 televizyon kanalında staj imkanı bulduğunu dile getirerek, staj imkanları ve stajyer hakları konusunda bazı sıkıntılar yaşadığını anlattı.

Türkiye'de staj konusunda yaşanan sıkıntılara dikkati çekmek için böyle bir projeye başladıklarına değinen Odabaş, "Staj bulma sorununa çözüm için bir web sitesi oluşturduk. Stajyer arayanları sitemize davet ediyoruz. Stajyerler iş öğrenmek için kurum ya da kuruluşa ve şirkete gelen yarının yöneticileridir. Staj katmanını en iyi ve kaliteli şekilde desteklersek istihdama da katkı sunabiliriz." diye konuştu.

ESKİŞEHİR - Genç girişimciler staj yeri arayanlar ile stajyer isteyenleri buluşturacak platform geliştirdi
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi ESKİŞEHİR - Genç girişimciler staj yeri arayanlar ile stajyer isteyenleri buluşturacak platform geliştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı
    16:57 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Turizm Haftası ilçe protokolünün de katılımıyla kutlandı. Etkinlikte, turizmin önemi vurgulandı ve turizm etkinliklerinin çeşitlendirilmesi gerektiği belirtildi.

  • Türkiye, küresel müteahhitlik sektöründe ikinci sırada
    16:54 Türkiye, küresel müteahhitlik sektöründe ikinci sırada

    Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, "Türkiye, küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında 40 firmasıyla Çin'in ardından ikinci sıradadır.

  • Diyarbakır'da Kaçak Balık Avı Denetimi Yapıldı
    16:54 Diyarbakır'da Kaçak Balık Avı Denetimi Yapıldı

    Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Silvan ilçesinde bulunan Malabadi Baraj Gölü'nde kaçak balık avı denetimi gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde, yaklaşık 5 bin 500 metre kaçak ve hayalet ağ ele geçirildi ve canlı bulunan balıklar suya bırakıldı. Baraj gölünde toplanan ağlar ise ekipler tarafından yakılarak imha edildi.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları
    16:52 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinliğine ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Konuşmalardan sonra sergi açılışı yapıldı ve çeşitli gösterilerle etkinlik sona erdi.

  • Sivas'ta İnşaat Yapı Malzemeleri Fuarı Düzenlendi
    16:47 Sivas'ta İnşaat Yapı Malzemeleri Fuarı Düzenlendi

    Sivas İnşaat Müteahhitleri Derneği tarafından düzenlenen SİVYAP 2024 fuarı açıldı. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, vatandaşın barınma hakkını kamunun görevi olarak tanımladı.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi İhtiyaç Fazlası Araçları Sergiledi
    16:46 Denizli Büyükşehir Belediyesi İhtiyaç Fazlası Araçları Sergiledi

    Denizli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç fazlası olan 45 adet kiralık aracını sergileyerek tasarruf sağlayacaklarını duyurdu. Başkan Çavuşoğlu, araçların geri gönderilmesiyle aylık 1 milyon 214 bin 962 TL tasarruf edileceğini ve belediyenin gereksiz harcamaların yapılmadığı bir kurum olacağını belirtti.

  • Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı
    16:41 Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı

    Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve beraberindeki heyet, Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na katıldı. Türk heyeti, etkinlikte iş insanları, politika yapıcılar ve uzmanlar ile temaslarda bulundu. Forumda döngüsel ekonominin önemi vurgulandı ve sektörün sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak projeler üzerinde çalışmalar yapıldı.

  • Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı
    16:34 Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Çankırı'da Mart ayında 118 adet konut satışı gerçekleşti. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 37,6 azaldı. Kastamonu'da ise Mart ayında 365 konut satıldı ve bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 8,1 azaldı.

  • ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    16:29 ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine Tuğçe Bora Kılıç'ı atadığını duyurdu. Kılıç, 1 Mayıs itibarıyla bu göreve başlayacak ve ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma ve üstün müşteri deneyimi sunma hedeflerine liderlik edecek.


Advertisement