Eskişehirli Polis Memuru Üçüncü Romanını Yayınladı - Son Dakika
Güncel

Eskişehirli Polis Memuru Üçüncü Romanını Yayınladı

Eskişehirli Polis Memuru Üçüncü Romanını Yayınladı

ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ayhan Pala'nın 'Bremenli Theresa "Küvetteki Ceset" isimli üçüncü romanı yayınlandı.

16.09.2013 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ayhan Pala'nın 'Bremenli Theresa "Küvetteki Ceset" isimli üçüncü romanı yayınlandı.

Çocukluk yıllarından beri hayalini kurduğu, heves duyduğu roman yazarlığına 1996 yılında başladığını anlatan Ayhan Pala, ilk başlarda ard arda yazdığı dört romanım yayınevleri tarafından kabul görmediğini anlattı. Daha sonra 2004 senesi sonbaharında kaleme aldığı Son Muhteşem isimli romanının 2005 nisan ayında Neden Kitap tarafından basılıp yayınlandığını söyleyen Pala "Birkaç ay sonra polis okuluna girişim ve mesleğe başlamam dolayısıyla yazma serüvenim bir süre sekteye uğrasa da 2010 yılı ağustos ayında Satılık Güller adlı romanımı Cinisun Yayınları'ndan çıkarttım. Bu ay başında ise Bremenli Theresa "Küvetteki Ceset" adını verdiğim polisiye cinayet türündeki son romanım Truva Yayınları tarafından çıkartıldı. Bu kitapta, Eskişehir'de özel bir dershanede Almanca öğretmenliği yapan Alman uyruklu Theresa Zimmerman'ın şüpheli ölümünü araştıran üç kişilik bir cinayet masası ekibinin olay üzerinde çalışırken yaşadıkları maceraları anlatmaktadır. Romanlarımın tamamında doğup büyüdüğüm ve yıllar sonra yeniden kavuştuğum Eskişehir'i mekan olarak kullandım. Bunun iki sebebi var, birincisi Eskişehir'i çok iyi tanımam, ikincisi ise Eskişehir'e olan büyük sevgim" dedi.

Pala, romanlaştırılmayı bekleyen pek çok projesi olduğunu, ilerleyen yıllarda onları da okurların beğenisine sunmayı ümit ettiğini söyledi. Eskişehirli romancı Ayhan Pala, her üç kitabının da okurlar tarafından beğeniyle karşılandığını, Eskişehir halkının da romanlarına aynı ilgiyi göstereceklerine yürekten inandığını belirtti. Ayhan Pala, aslen Emirdağlı olduğunu, ancak Eskişehir'de doğup büyüdüğünü sözlerine ekledi.

Eskişehirli roman yazarı Ayhan Pala, 28 Haziran 1978'de Eskişehir'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi yine bu şehirde tamamladıktan sonra 1996 senesinde kazandığı Anadolu Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler bölümünden 2000 yılında mezun oldu. Askerlik hizmetinden sonra yaklaşık üç yıl çeşitli işlerde çalıştıktan sonra 2005 yılında üniversite mezunları için açılan Polis Meslek Eğitim Merkezi'nden yine aynı yıl birinci dönem olarak bitirdi. 2005 yılı aralık ayında Antalya ilinde göreve başlayan, 2010 yılı yazında şark görevi vesilesiyle Kars'ın Kağızman ilçesine tayin olan Ayhan Pala, 2012 yılından beri Eskişehir'de polis memuru olarak görev yapıyor. Pala, evli ve iki kız çocuğu babası. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehirli Polis Memuru Üçüncü Romanını Yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement