Eskrim: Süper Minikler ve Minikler Türkiye Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Eskrim: Süper Minikler ve Minikler Türkiye Şampiyonası

Türkiye Eskrim Federasyonunca Trabzon'da düzenlenen, Süper Minikler ve Minikler Türkiye Eskrim Şampiyonası'nın ilk gününde süper minik kızlar ve erkeklerde kılıç kategorilerinin şampiyonları belli oldu.

27.06.2018 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Eskrim Federasyonunca Trabzon'da düzenlenen, Süper Minikler ve Minikler Türkiye Eskrim Şampiyonası'nın ilk gününde süper minik kızlar ve erkeklerde kılıç kategorilerinin şampiyonları belli oldu.

Yomra Cimnastik ve Spor Kompleksi'nde 27 ilden miniklerde 785, süper miniklerde 462, çift branşta 15 sporcunun katıldığı şampiyonanın ilk gün müsabakaları tamamlandı.

Süper minik kızlar kılıç kategorisinde Ankara Vişnelik Tenis Eskrim Spor Kulübünden Deniz Duvan altın madalyanın sahibi oldu. Samsun Eskrim Spor Kulübünden Eylül Bahar Özden gümüş madalya kazandı.

Ankara Pars Eskrim Spor Kulübünden Ebrar Nisa Kutlu ile İstanbul Açı Gençlik Spor Kulübünden Selin Hepvar üçüncü, İstanbul Parat Ripost Spor Kulübünden Ela Güneş beşinci, Bursa ferdi sporcusu Duru Kırsırtlı altıncı, Ankara Vişnelik Tenis Eskrim Spor Kulübünden Neris Ada Kabadere ve Bursa ASP Gençlik Spor Kulübünden Defne Utaş ise sekizinci sırayı elde ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

Süper minik erkekler kılıç kategorisinde ise altın madalyayı Ankara ICT Spor Kulübünden Ateş Efe Toker kazandı. Gümüş madalyayı ise Bursa ferdi sporcusu Nedim Semih Mescioğlu elde etti.

Eskişehir Demir Spor Kulübünden Kıvanç Cengiz ile Ankara ICT Spor Kulübünden Deniz Çoruh Akın üçüncü, Zonguldak ferdi sporcusu Acar Dankaz beşinci, Bursa ferdi sporcusu Yiğit Ayaz altıncı, Ankara ICT Spor Kulübünden Arda Mutlu yedinci, Bursa ferdi sporcusu Mustafa Can Gül sekizinciliği elde ederek bronz madalyayı boynuna taktı.

Dereceye giren sporculara madalyalarını Yomra Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cengiz Aydoğdu ile Eskrim Trabzon Temsilcisi Faik Ahmet Öztürk verdi.

Şampiyonanın ikinci gününde minik erkekler ve kızlar kılıç müsabakaları oynanacak. Şampiyona, 3 Temmuz Salı günü sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Eskrim: Süper Minikler ve Minikler Türkiye Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement