Konya'da Eşlerine Kızıp Börekçi Açtılar - Son Dakika
Yerel

Konya'da Eşlerine Kızıp Börekçi Açtılar

Konya'da üç emekli, eşleri istedikleri tandır böreğini yapmayınca açtıkları iş yerinde börek yapıyor.

12.12.2014 12:11  Güncelleme: 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş yeri sahiplerinden Ömer Faruk Değer, uzun yıllar galericilik yaptıktan sonra emekli olduğunu söyledi.

Emekliliğin tadını çıkarmayı planlarken, arkadaşı olan emekli matematik öğretmeni Mehmet Arıcı ile tandır böreği yemeyi istediklerini ifade eden Değer "Eve gidip hanımlara söyledik, yapmadılar. İkinci kez söyledik, yine yapmayınca oturup bu iş üzerine bir dükkan açmaya karar verdik ve burayı kurduk. Bizim gibi emekli olan elektrik teknisyeni Mehmet Uymaz da katıldı aramıza" dedi.

Kendisinin servis, Mehmet Arıcı'nın tandır, Mehmet Uymaz'ın da hamur ve hazırlama işlerine baktığını ifade eden Değer "Yiyenin tadı damağında kalıyor. İkinci gelişinde yakınlarını getiriyorlar. Sadece Konya değil, Türkiye'nin farklı illerinden gelenler var. En son Rusya'ya gönderdik. Daha çok Avrupa ülkelerinden isteyenler oluyor, kargoyla gönderiyoruz" diye konuştu.

İş yerini açtıktan sonra eşlerinin kendilerine bu işi yapamayacaklarını söylediğini belirten Değer, en iyisini başardıklarını, hatta eşlerini getirip onlara da ikram ettiklerini ve çok beğendiklerini dile getirdi.

Emekli öğretmen olan Mehmet Arıcı ise iş yerini açtıklarında bu konuyla ilgili hiçbir deneyimleri bulunmadığını, bir kadın işçiden yardım aldıklarını ve bugünkü başarıyı elde ettiklerini ifade etti.

Arıcı "Müşteriler yanıma gelip emekli öğretmen olduğumu öğrenince çok şaşırıyor. Ama biz bu işi severek yapıyoruz. Zaman zaman eşlerimiz de geliyor, ellerimizle yaptığımız böreklerden onlara da ikram ediyoruz" dedi.

Emekli elektrik teknisyeni Mehmet Uymaz, insanların hayatı boyunca farklı meslekler yapabileceğini öğrendiğini söyledi.

İş yerine gelen müşteriler ise Değer, Arıcı ve Uymaz'ın hikayelerini öğrenince şaşırdıklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'da Eşlerine Kızıp Börekçi Açtılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement