Esnaf Kart Tanıtım Töreni - Son Dakika
Ekonomi

Esnaf Kart Tanıtım Töreni

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Esnaf Kart ile Türkiye'nin 2023 vizyonunda mihenk taşı olacak bir projeye imza atıldığını belirterek, "Bu projeyle esnafımız bir nefes alacak, müşteri yelpazesini genişletecek, finansman ve teknoloji ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

14.05.2018 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Esnaf Kart ile Türkiye'nin 2023 vizyonunda mihenk taşı olacak bir projeye imza atıldığını belirterek, "Bu projeyle esnafımız bir nefes alacak, müşteri yelpazesini genişletecek, finansman ve teknoloji ihtiyaçlarını karşılayabilecek." dedi.

PTT AŞ ile Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğünün iş birliğiyle hazırlanan Esnaf Kart'ın tanıtımı Grand Ankara Hotel'de gerçekleştirildi.

Bakan Tüfenkci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bakanlık olarak elektronik ticarete özel önem atfettiklerini, e-ticaretin önündeki sosyal ve teknik engelleri ortadan kaldırmaya yönelik önemli adımlar attıklarını dile getirdi.

Bu kapsamda, satıcıların ve müşterilerin en büyük endişelerinden birinin "güven" sorunu olduğuna işaret eden Tüfenkci, Elektronik Bilgi Sistemi'ni kullanıma sunarak elektronik ticaret yapan şirketleri kayıt altına aldıklarını anımsattı.

Tüfenkci, e-ticaret siteleri için "güven damgası sistemi"ni yürürlüğe koyduklarını ve birçok Bakanlığın ortak çalışması sonucu "e- İhracat Stratejisi ve Eylem Planı"nı hazırladıklarını anlattı.

Türkiye'nin 2023 vizyonunda mihenk taşı olacak bir projeye imza atıldığına dikkati çekerek, "Bu projeyle esnafımız bir nefes alacak, müşteri yelpazesini genişletecek, finansman ve teknoloji ihtiyaçlarını karşılayabilecek." ifadesini kullandı.

Teknik alt yapısını PTT'nin kurduğu sistemle esnafın, malını "e-pttavm"den yurt içinde satar gibi sisteme dahil edeceğini vurgulayan Tüfenkci, PTT'nin bu malların uluslararası mecralarda satışını gerçekleştireceğini söyledi.

İhracat hedeflerine katı sunacak

Tüfenkci, söz konusu projenin 2023 ihracat hedeflerine de önemli katkı sağlayacağının altını çizerek, " Kars'ta, Malatya'da, Aydın'da, Tekirdağ'da hangi ilde olursa olsun esnafımızın ürünleri, sanatkarlarımızın el emeği göz nuru ürünleri 'e-pttavm' vasıtasıyla dünyaya sunulacak. Esnafımıza yeni bir ufuk açıyoruz. Bu imkanı tüm esnaf kardeşlerimizin kullanmasını istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin iktidara geldiği 2002'de esnaf ve sanatkarlara sağlanan desteğin yalnızca 154 milyon lira, kredi faizlerinin ise yüzde 47 seviyesinde olduğunu anımsatan Tüfenkci, bugün, esnafın düşük oranlarda kredi kullanabildiğini ifade etti. Tüfenkci, "Esnaf Kart ile esnaflarımız ihtiyaçlarının temininde, finansal araçlara erişimde ve diğer alanlarda sunulan PTTcell, PTTkargo, PTTkep, PTTsigorta, nakit ve değerli taş lojistiği gibi hizmetlerden de indirimli olarak yararlanabilecek. PTT, Türkiye'de kabına sığmıyor, dünyaya açılıyor. PTT bu toprakların ortaya çıkardığı bir değer, tüm imkanlarını da bu coğrafyaya veriyor." diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, her esnafın bir aileyi temsil ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Esnafın var olması, ailenin var olması, dolayısıyla ülkemizin var olması demektir. Her zaman esnafımızın yanında olduk, 24 Haziran sonrasında da esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. 8 bin liraya kadar olan kazancı vergiden muaf tuttuk. Emekli olup çalışan esnafımızın Sosyal Güvenlik Destek Primi'ni kaldırdık. Böylece esnaf ve sanatkarların emekli maaşlarında yüzde 15'e varan artış oldu. Vergisini düzenli ödeyenlere 5 puanlık indirim getirdik. Sigorta primlerinde de 5 puanlık indirim yaptık. Sicil affı, taşınır rehni, ahilik sandığı gibi birçok uygulamayı hayata geçirdik. Kredi üst limitini 200 bin liraya çıkardık, işyeri ve sıfır kilometre araç alımlarındaki kredi üst limiti 500 bin lira oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliğine esnaflarımızı da dahil ettik."

AK Parti hükümetleri olarak her zaman reel sektörün yanında olduklarını belirten Tüfenkci, "Esnaf, izler, görür, kararını verir. Kimin iş yaptığına, kimin laf ürettiğine 24 Haziran'da sizler karar vereceksiniz." dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken de Esnaf Kart'ın önemli ekonomik fayda sağlayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından, Bakan Tüfenkci, Bakan Arslan, PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ve TESK Başkanı Palandöken tarafından temsili kartlar imzalandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Esnaf Kart Tanıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

  • Türkiye, Milli Uzay Programı ile Ay'a uzay aracı göndermeyi hedefliyor
    17:26 Türkiye, Milli Uzay Programı ile Ay'a uzay aracı göndermeyi hedefliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, savunma sanayisindekine benzer bir ekosistemi uzay alanında da kuracaklarını belirterek, "Hedefimiz milli hibrit roket motorla birlikte çalıştıracağımız yerli uzay aracını 380 bin kilometre ötedeki Ay'a eriştirmek.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar
    17:25 Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın seçim malzemesi olarak kullanıldığı iddialarına yanıt verdi. Bakan Kacır, milli projelere ve işlere sahip çıkılmadığı için rahatsızlık duyulduğunu belirtti.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Türkiye'de istihdam artışı ve ekonomik büyüme devam ediyor
    17:24 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Türkiye'de istihdam artışı ve ekonomik büyüme devam ediyor

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "2005 yılında sanayi istihdamı 4 milyon 140 bin kişi iken, 2023 yılında 6 milyon 711 bin kişi olarak gerçekleşmiş, ülkemizin sanayi alanındaki hamlelerinin işgücü istatistiklerine önemli bir yansıması olmuştur.

  • Posof'ta doğalgaz sevinci
    17:18 Posof'ta doğalgaz sevinci

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğalgaz çalışmalarında sona gelindi. İlk kanal açma töreninde konuşan firma yöneticileri açılışın 2023 Ekim ayında planlandığını ancak yoğun kış şartlarından dolayı çalışmaların bugün tamamlandığını belirtti. İlk gazın açılış töreni Posof otogarında yapıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı törende büyük sevinç vardı.


Advertisement