Esnaf Kuruluşlarından Müsiad'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Esnaf Kuruluşlarından Müsiad'a Ziyaret

Esnaf Kuruluşlarından Müsiad\'a Ziyaret

Malatya’da ki esnaf odalarının başkanları MÜSİAD’ı ziyaret etti.

06.03.2017 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da ki esnaf odalarının başkanları MÜSİAD'ı ziyaret etti.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ve oda başkanları, MÜSİAD Malatya Şubesini ziyaret ederek, Şube Başkanı Hüseyin Kalan ve yeni yönetime hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyarette konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, "Malatya'da esnaf ve sanatkar kesimi başta olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odamız, MÜSİAD'ın ve bütün sivil toplum örgütlerinin Malatya için el birliği yapıp, Malatya için yapılacak çalışmalarda bir birine destek olmalı. Ticaret ve Sanayi Odası ile MÜSİAD bunların başında geliyor. İşadamlarımız istihdamda önemli katkı sunuyorlar. MÜSİAD yönetimi de bu kurumun içinde yıllardır bulunuyorlar ve Malatya'nın ve kurumlarını yabancı değiller. İyi bir diyalog içinde birlik ve beraberlik içinde Malatya'nın sorunlarını hep birlikte ortak akılla çözmeye çalışacağız. Malatya'nın sorunlarının gerekli yerlere ulaştırılmasında, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci'ye aktarılmasında birlikte hareket edeceğiz. Sayın Tüfenkci'ye sorun ve talepleri çok rahat olarak aktarıyoruz" dedi.

"Kayısının hak ettiği yere gelmesi için çalışmalıyız"

Keskin, Malatya'da en önemli sorunların başında kayısı ile ilgili konuların olduğunu belirterek, "Bir çorcuğu büyütür gibi kayısıyı büyütüyoruz. Bunun emeğini almamız, özelliklede üreticimizin emeğini alması lazım, tüketicinin daha rahat yemesi lazım. Valilik, Büyükşehir, Ticaret ve Sanayi Odası, bütün sivil toplum kuruluşları kayısının hak ettiği yere gelmesi için çalışmada bulunmalıyız. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci'de bu konunun üzerinde çok duruyor" diye konuştu.

MÜSİAD Şube Başkanı Hüseyin Kalan da ziyaret için teşekkür ederek, "Kayısı 70-75 bin insanımızın emeğinin olduğu bir üründür. Dünyada yüzde 80'ini Malatya üretiyor. Yönetim Kurulumuzda kayısıcılarımızda bulunmakta. Kayısı kilogram olarak, farklı ürün olarak, sanayi ürünü olarak daha fazla bir ürün kategorisinde dünyaya sunumunda emeğimizin olacağına kanaatimiz tamdır" şeklinde konuştu.

ESKKK Başkanı Ali Evren de, "Malatya'da birlik ve beraberlik içinde Malatya'ya hizmet edeceğiz, esnaf ve sanatkara hizmet edeceğiz, var gücümüzle elimizi taşın altına koyacağız" dedi.

Evren, MÜSİAD yönetimine de başarı diledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esnaf Kuruluşlarından Müsiad'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement