Esnaf Teşkilatına Eğitim Semineri Verildi - Son Dakika
Güncel

Esnaf Teşkilatına Eğitim Semineri Verildi

Esnaf Teşkilatına Eğitim Semineri Verildi

BESOB Başkanı Mesut AŞANEL ve BESOB Başkan Vekilleri Kazım Avcı ile Necdet Erkan da katıldı.

13.03.2012 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği bağlı 86 Oda Genel Sekreterleri günümüzün hızlı gelişen teknolojisine uyum sağlamak için Tuana Toplantı salonunda yapılan eğitim seminerine katıldı.

Eğitim seminerinin sunumunu BESOB Genel Sekreteri Hüseyin Saran yaparken seminere BESOB Başkanı Mesut AŞANEL ve BESOB Başkan Vekilleri Kazım Avcı ile Necdet Erkan da katıldı.

5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunun 21.06.2005 tarihinde yürürlüğe girmesiyle, Esnaf ve Sanatkâr Bilgi Sistemi (ESBİS) yasal olarak kullanıma başlandı. Esnaf ve sanatkârlar ile esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşlarının iş ve işlemleri, elektronik ortamda online olarak gerçekleştirilmeye başlandı.

Günümüzde hızla değişen teknoloji, Odalarımızın artan ihtiyaçları, Odalarımızdan gelen yeni talepler, sistemde tasarım esnasında yapılmış olan tasarım hataları sebebiyle, kullandığımız ESBİS programında yeni ve güncel bir tasarım yapısı oluşturulmak için Nisan 2011 tarihinden itibaren UYUM SOFT ve Esnaf Sanatkârlar Genel Müdürlüğü tarafından bir çalışma başlatıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 24-25-26 Şubat 2012 tarihlerinde Birlik Genel Sekreterlerini ve Sicil Personellerini programın tanıtımı yapılarak test ortamında veri aktarımına başlanıldı.

1 Nisan 2012 tarihi itibariyle tüm esnaf teşkilatı bu programı kullanmaya başlayacak. BESOB genel sekreterlerin hazırlanması ve programı iyi seviyede kullanır bir biçimde başlaması için eğitim semineri düzenledi.

Bu proje Türkiye'de 2.ci, Balıkesir il genelinde 1.ci

Başkan Aşanel seminerde yaptığı konuşmada "Amaç birliğe bağlı faal elli bin üyenin, toplamda 142 Bin üyenin her türlü bilgisini taşıyarak Balıkesir il genelinde istatistiklerin ve esnafın ihtiyaçlarının doğru tutulmasını sağlamak. Bu sistemle Balıkesir Odalar Birliği esbis sisteminde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve üyeler bu sisteme girerek kendilerini görebilecekler. e-Devlet kapısına giriş sağlanacak.

Kimlik doğrulama sistemiyle birlikte beraber çalışacak adres sistemi gelir idaresi, Sosyal Güvenlik Kurulu, Vergi sistemi, Halk Bankası internet Bankacılığı, TSE,Mali suçlar birbirinden bilgiyi internet aracılığı ile alabilecekler.

Türkiye'nin en büyük internet üzerinden e-Devlet projesinden sonra 2. projesi oldu 1.980.899 kişinin her türlü bilgisi Esnaf ve Sanatkârlar bilgi sistemi Balıkesir il genelinde ise kişi ve veri çokluğu bakımından tek proje.

Kontrol ve denetim mekanizmasının sağlıklı çalışması için bu sistemle biri bizi gözetliyor ve denetliyor olacak. 86 odanın birliğe bağlı genel sekreterleri hepsi çok yetenekli ve Türkiye'de 1. sırada olduğunu gururla görüyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esnaf Teşkilatına Eğitim Semineri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement