Esnaftan Zabıtaya Özür Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Esnaftan Zabıtaya Özür Ziyareti

Esnaftan Zabıtaya Özür Ziyareti

Gaziantep'te zabıta memuruna saldırıda bulunduğu iddia edilen bir esnaf, zabıta memurunu ziyaret edip özür diledi.

26.07.2012 13:55  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te zabıta memuruna saldırıda bulunduğu iddia edilen bir esnaf, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Macızıoğlu'nun da devreye girmesiyle, zabıta memurunu ziyaret edip özür diledi.

İddiaya göre, yaklaşık 2 hafta önce Karatarla Mahallesi'nde bulunan Elmacı Pazarı'ndaki bir işyerine denetime giden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'nda görevli zabıta memurları ile esnaf arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın uzamasıyla işyeri sahibinin zabıta memuruna saldırıda bulunduğu öğrenildi. Olayın ardından devreye giren AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu tarafından, esnaf ile bir takım görüşmelerde bulunularak olayın uzatılmaması için her iki tarafın bir araya getirilmesi kararı alındı. Olaya karışan esnaf, komşuları ile birlikte zabıta memurlarından özür dilemek için Zabıta Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti. Milletvekili Mazıcıoğlu'da esnafa ziyaret sırasında eşlik etti. Yaşanılan olaydan pişmanlık duyan esnafın ziyaretini kabul eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen, Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım ve Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu da bir daha bu tür olayların yaşanılmaması için esnaftan söz aldılar. Karşılıklı görüşmelerin ardından esnaf pişmanlığını dile getirerek zabıtalardan özür diledi. Bir daha bu tür olaya karışmayacağına dair söz veren şahıs, iyi niyetlerinden dolayı başta Milletvekili Mazıcıoğlu'na ve tüm belediye yetkililerine teşekkür etti.

Bu tür olayların Gaziantep'e yakışmadığını söyleyen Mazıcıoğlu, "Yaklaşık 2 hafta önce esnaf ile zabıta memurları arasında bir tartışma yaşanmış ve esnaf görevli zabıta memurlarına saldırıda bulunmuş. Bu olayı duyunca gerçekten çok üzüldüm. Çünkü, bu tür olaylar marka kent olan Gaziantep'e yakışmaz. Ayrıca olayın yaşandığı bölge olan Elmacı Pazarı'da şehrin en güzide yerlerindendir. Turist akınına uğrayan ve insanların en fazla gelip geçtiği bir semtte bu olayın yaşanması herkesi etkiledi. Bizler olayın uzatılmamasını ve her iki tarafın karşılıklı görüşerek barışmasını istedik. Esnafımız da hatasını anlayarak Zabıta Daire Başkanlığı'nı ziyaret edip zabıtalarımızdan özür dilediler. Bu olayın tatlıya bağlanması bizleri de ziyadesiyle memnun etti" dedi.

Belediye yetkililerinin ve zabıta memurlarının vatandaşlar için gece gündüz demeden çalıştığını dile getiren Ünsal Göksen, "Zabıtalarımız halkın sağlığı için mesai gözetmeksizin çalışmalarını sürdürüyor. Esnafımız görevini yapan bu kişilere daha fazla sahip çıkmalıdır. Geçtiğimiz hafta yaşanılan olay bizi çok üzdü. Olayın ardından Milletvekilimiz Halil Mazıcıoğlu'nun devreye girmesiyle esnafımız hatasını anlayarak bizlerden ve zabıta memurundan özür dilemek için ziyarette bulundu. Böylece olay tatlıya bağlandı" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esnaftan Zabıtaya Özür Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement