Esnek Protez Bacakla Olimpiyatta Koşmak İstiyor - Son Dakika
Sağlık

Esnek Protez Bacakla Olimpiyatta Koşmak İstiyor

Esnek Protez Bacakla Olimpiyatta Koşmak İstiyor

ÇOCUKLUĞUNDA bisikletle tanker altında kalması sonucu sol bacağı diz altından kesilen Erzincan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Fetullah Küçükoğlu (19), hızlı koşabilmek için esnek protez bacağa ihtiyacı olduğunu söyledi.

19.10.2018 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇOCUKLUĞUNDA bisikletle tanker altında kalması sonucu sol bacağı diz altından kesilen Erzincan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Fetullah Küçükoğlu (19), hızlı koşabilmek için esnek protez bacağa ihtiyacı olduğunu söyledi. Koşmayı ve futbolu çok sevdiğini belirten bedensel engelli Küçükoğlu, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmak istiyor.

Erzurumlu, Melek- Samih Küçükoğlu çiftinin 6 çocuğundan beşincisi olan Fetullah Küçükoğlu, 2009 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu, sol ayağından bir çok kez ameliyat oluyor ancak tedavi sonuç vermeyince bacağı diz kapağının altından kesildi. Kısa sürede hayata tutunan ve bunu kabullenen Küçükoğlu bu yıl Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu kazandı. 2016 yılında atletizme başlayan ve lisans çıkaran Küçükoğlu, bu sporu dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kısa mesafe koşucusu olarak kabul edilen Usain Bolt gibi yapmak için 52 bin 500 lira değerinde esnek bir protez bacağa ihtiyacı olduğunu söyledi.

Hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatlarına katılmak olduğunu ifade eden Küçükoğlu, "2009 yılında bisiklet sürerken tankerin altına kaldım. Ezilen sol bacağım geçirdiğim bir dizi ameliyatlara rağmen iyileşmedi. Artık çektiğim acılara son verilmesini istedim ve bacağım 2013 yılında diz altından kesildi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yılmayıp koltuk değenekleri ile koşmaya ve çok sevdiğim futbolu oynamaya devam ettim. Gündelik hayatta kullandığım protez spora uygun değil. Antrenman yaparken sürekli çıktığı için kullanmıyorum. 52 bin 500 lira değerindeki protez bacağı temin edemediğim için koltuk değeneklerimle anterman yaparak, dünya rekotrmeni eski Usain Bolt gibi hızlı koşmanın hayalini kuruyorum. Her sporcu gibi benimde hedefim ülkemi olimpiyatlarda temsil etmek ve Türk Bayrağı'nı zirveye çekmek. Azmimle, çabamla Türk bayrağını göklere çekeceğime inanıyorum. Fakat bu protezi ne benim ne de ailemi alacak gücü yok" diye konuştu.

- Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Sağlık Esnek Protez Bacakla Olimpiyatta Koşmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars'ta Sobadan Sızan Karbonmonoksit Gazından Zehirlenen Kişi Hayatını Kaybetti
    14:20 Kars'ta Sobadan Sızan Karbonmonoksit Gazından Zehirlenen Kişi Hayatını Kaybetti

    Kars'ın Yusufpaşa Mahallesi'nde müstakil evinde yalnız yaşayan M.E, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yakınları, M.E'den haber alamayınca adrese gitti ve hareketsiz halde buldu. Sağlık ekipleri olay yerine gelerek M.E'nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Cenaze otopsi için Kars Harakani Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

  • Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi
    12:19 Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi. Azerbaycan Sağlık Bakanlığı Kardiyoloji Bilimsel Araştırma Enstitüsü tarafından organize edilen kongreye, Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve Türk devletlerinden bilim insanları katıldı. Kongrede kardiyoloji alanındaki son yenilikler paylaşılırken, Türk devletleri arasındaki işbirliği ve iletişimin önemi vurgulandı.

  • Bilecik Belediyesi Sinek ve Karasinek Larva İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    11:52 Bilecik Belediyesi Sinek ve Karasinek Larva İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmeleri amacıyla gerçekleştirilen sivri sinek ve karasinek larva ilaçlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

  • Çankaya Belediyesi Sivrisinek ve Karasinek İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    10:42 Çankaya Belediyesi Sivrisinek ve Karasinek İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Çankaya Belediyesi, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ilçedeki ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Belediye ekipleri, ilçe genelinde sivrisinek ve karasineklerin üreme noktalarını ve çöpleri ilaçlayarak önlem alıyor.

  • Samsun'da Ortaokul Öğrencilerine Elektronik Sigara Satışı Yapan Kişiye Adli İşlem Başlatıldı
    10:28 Samsun'da Ortaokul Öğrencilerine Elektronik Sigara Satışı Yapan Kişiye Adli İşlem Başlatıldı

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde, ortaokul öğrencilerine elektronik sigara sattığı tespit edilen bir kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, iş yerinde yapılan kontrollerde 1 elektronik sigara, 4 elektronik sigara likidi, 9 bin 140 doldurulmuş makaron ve 1836 gram kıyılmış tütün ele geçirildi. İş yeri sahibi hakkında adli işlem başlatıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.


Advertisement