Eso Başkanı Özaydemir, 28 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Eso Başkanı Özaydemir, 28 Yılını Değerlendirdi

Eso Başkanı Özaydemir, 28 Yılını Değerlendirdi

ESKİŞEHİR Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, 28 yıllık başkanlık sürecini değerlendirerek bundan sonra görevi genç arkadaşlara devredeceğini açıkladı.

25.07.2017 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ESKİŞEHİR Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, 28 yıllık başkanlık sürecini değerlendirerek bundan sonra görevi genç arkadaşlara devredeceğini açıkladı.

ESO Başkanı Savaş Özaydemir düzenlediği basın toplantısında 37 yıldır odaya hizmet ettiğini bunun 28 yılını ise oda başkanlığı dönemi olduğunu belirtti. 28 yıllık oda başkanlığı döneminde 6 cumhurbaşkanı, 10 başbakan, 16 sanayi bakanı, 9 vali ve 5 büyükşehir belediye başkanı ile çalışma imkanı bulduğunu ifade eden Özaydemir, Eskişehir sanayisinin nereden nereye geldiğini de anlattı. Göreve geldiği 1989 yılında ESO üye sayısının 281 firmadan bugün 705 firmaya ulaştığını ifade eden Özaydemir, yine aynı tarihler arasında 226 milyon dolar olan ihracatın, 2 milyar dolara, 1.2 milyar olan cironun 8 milyar dolara, 33 bin çalışandan 63 bin çalışana ve 35 ihracatçı firmadan 135 ihracatçı firmaya ulaştığını söyledi.

Eskişehir'in nereden nereye geldi sorusuna verilecek cevaplardan birinin Kişi Başına Düşen Milli Gelir'e bakmakla açıklanabileceğini ifade eden Özaydemir, 1989 yılında 2 bin 141 dolar olan rakamın 2014 yılında 13 bin 180 dolara çıktığını yine aynı yıl Türkiye ortalamasının 12 bin 112 dolar olduğu düşünüldüğünde bu rakamın artıp Türkiye ortalaması üstüne çıkmasında sanayinin ve sanayinin gelişimi için Eskişehir'de yapılanların etkin olduğunun altını çizdi.

Eskişehir sanayisinin gelişimine değinen Özaydemir, "Sanayinin gücüne bakıldığında 1990 yılında tarım yüzde 12, sanayi yüzde 28 ve hizmet sektörü yüzde 60 iken bugün tarım yüzde 7, sanayi yüzde 39, hizmetler sektörü ise yüzde 54 olmuştur. Görüldüğü gibi Eskişehir bir sanayi şehridir" dedi.

ESO'nun çok uzun zamandır bir proje fabrikası gibi çalıştığını hatırlatan Özaydemir, Avrupa Birliği, BEBKA, TÜBİTAK, TTGV, Avusturya Kalkınma Ajansı gibi birçok kurumla Eskişehir için proje yaptıklarını anlattı. Özaydemir, "Eskişehir Sanayi Odası 2002 yılından beri son 15 yılda 12'si proje koordinatörü olmak üzere 24'den fazla ulusal ve uluslararası proje gerçekleştirmiştir. Bu projeler ile 4,2 Milyon Euro karşılığı toplam 17 Milyon TL'nin üstünde bir kaynağı Eskişehir sanayisine kazandırmış, il sanayimizin rekabet edebilirliğine büyük bir katkı sağlamıştır" dedi.

GÖREVİ GENÇ ARKADAŞLARA DEVREDECEĞİM

Yapılan tüm hizmetlerin bir tek amaca hizmet etmek için olduğunu konuşmasında belirten ESO Başkanı Savaş Özaydemir, "Sadece ve sadece Eskişehir'e hizmet ve dolayısıyla ülkemize daha çok değer kazandırmak için çalıştık. Tüm çabamız ülkemiz, milletimiz ve şehrimiz için oldu. Bundan sonra, artık yeterince çıraklık ve kalfalık evresini geçirmiş yetenekli ve organ yönetimlerinde görev almış arkadaşlarımız vardır ve nöbeti onların devralma zamanı gelmiştir. Gerekirse aralarından liderler oluşturabilecek olgunluktadırlar. Verecekleri görevlere ve taleplerine her zaman hazır olduğumun bilinmesini isterim" diye konuştu.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eso Başkanı Özaydemir, 28 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement