Esogü'nün 2011-2012 Akademik Yıl Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

Esogü'nün 2011-2012 Akademik Yıl Açılış Töreni

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "İnşallah önümüzdeki dönemde gerek anayasa tartışmalarında, gerek üniversite düzeni ve YÖK düzeni konusunda, öyle ümit ediyorum ki üniversitelerimiz bulunduğu aşamaya yakışır bir dirayet içinde bulunacaktır" dedi.

03.10.2011 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "İnşallah önümüzdeki dönemde gerek anayasa tartışmalarında, gerek üniversite düzeni ve YÖK düzeni konusunda, öyle ümit ediyorum ki üniversitelerimiz bulunduğu aşamaya yakışır bir dirayet içinde bulunacaktır" dedi.

Avcı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin (ESOGÜ) yeni akademik yıl açılış töreninde, Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini ve TBMM'nin yeni bir anayasa oluşturmak için çalışacağını söyledi.

Bu sürecin sadece yasama organlarını, TBMM'yi değil bu konuda katkıda bulunabilecek toplumun bütün aktörlerini ilgilendirdiğini ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Bu süreç, üniversiteleri de ilgilendiriyor. ESOGÜ'nün özellikle anayasal sürece ve onun ayrılmaz parçası, devamı olan yeni bir YÖK düzeni kurulması ve YÖK'e getirilecek yeni düzenlemeler konusunda çok önemli bir fonksiyon icra etmesi gerekecek. 'Üniversite' demek 'öz eleştiri' demektir. Kendi kendimize biraz övünürüz. Üniversite kendini eleştirmekten çekinmeyen kurumların başında gelir. Ne yazık ki üniversitelerimiz çok da parlak sicile sahip değil. 'Nereden biliyorsun' diye soracak olursanız, birincisi okuduklarımdan, ikincisi de en yakın tarihi yaşadıklarımdan biliyorum."

Avcı, YÖK'le ilgili yasal düzenlemelerin 15-20 yıldır gündemde kalan bir konu olduğunu belirterek, "Bürokrasideki görevim gereği 11 yıl önce bu konuyla ilgili, dönemin Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu zamanında başlatılan, sonra da Hüseyin Çelik zamanında devam eden yeni YÖK yasası hazırlık toplantılarına katıldım. Toplantılarda masanın bir tarafında rektörler, bir tarafında bürokratlar otururdu. Toplantının sonunda masanın bürokratlar tarafında olduğum için şükrettiğimi hatırlıyorum. Çünkü, bu toplantılar 3 yıl sürdü" dedi.

-"Üniversitelerimiz dirayet içinde bulunacaktır"-

Üniversitelerarası Kurul ve Rektörler Komitesi adına Başbakan Erdoğan ile görüşen akademik heyetin müddet istediğini anımsatan Avcı, şunları söyledi:

"Başbakan kendilerine dedi ki 'kardeşim siz hazırlıklarınızı yapın. Nasıl bir YÖK düzeni istiyorsanız siz belirleyin. Siz bize sunun, biz bunu müzakere edeceğiz. Sizin hazırlığınız üzerinden tartışmalar yürüsün'. Bu hazırlık teklifi bir türlü gelmiyordu. Her seferinde akademik heyet 'efendim önümüzdeki ders yılı başlasın, o zaman yapalım, ara tatilinde yapalım. Okulda dersler bitsin o zaman yapalım' diye 5 kere ertelendi. Gerçekten zamanlama konusunda sıkıntı vardır diye bu ertelemelerin ikincisini kabul ettik."

Avcı, yakın zamanda emekli bir deniz kuvvetleri komutanının günlüklerinin yayımlandığına değinerek, şunları kaydetti:

"Orada diyor ki; 'bugün Kocaeli Üniversitesi Rektörü bana geldi ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile yaptıkları konuşmaları bana anlattı. O görüşmede o zamanki Kara Kuvvetleri Komutanının kendilerine böyle bir hazırlığı mümkün olduğu kadar geciktirmeleri, hükümeti oyalamaları ve bu teklifi vermeme konusunda itiraz etmeleri gerektiğini söyledi. Biz de bunu başarıyla uyguladık. O aynı rektör, daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesindeki rektörlerin nasıl seçileceği konusunda düzenlenen toplantının çay arasında bana 'Ya hocam çok lüzumsuz yere uğraşıyorsunuz, bu işin çözümü kolay' dedi. 'Nasıl kolay, ne yapacağız' dedim.

'Şimdi içeriye girip bütün rektörlere (hepiniz görevlerinize devam edeceksiniz, yeni rektör seçimi yapılmayacak merak etmeyin) deyin tartışmalı konular çözülür' dedi. İnşallah önümüzdeki dönemde gerek anayasa tartışmalarında, gerek üniversite düzeni ve YÖK düzeni konusunda, öyle ümit ediyorum ki üniversitelerimiz bulunduğu aşamaya yakışır bir dirayet içinde bulunacaktır."

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de üniversite olarak hedeflerinin, öğretim elemanları, idari personeli ve öğrencileriyle bir bütün olarak, Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında bilimsel güce inanarak, başarı düzeyini daha yükseklere çıkarmak olduğunu belirterek, "Bilgi üretmek, öğretimin kalitesini artırmak, ülkemizin gereksinim duyduğu birikimli yetenekleri, gelişmiş, girişimci insan gücünü yetiştirmek amacımızdır" dedi.

Üniversiteye 2011-2012 yılında 5 bin 548 yeni öğrencinin kayıt yaptırdığına işaret eden Gönen, "Öğrenci sayımız toplam 22 bin 115'e ulaştı. Radyo Televizyon Uygulama ve Araştırma ile Ortadoğu Uygulama ve Araştırma merkezleri ile üniversitemizdeki merkez sayıyı 17'ye ulaştı' diye konuştu.

ESOGÜ öğrencileri adına öğrenci konseyi başkanı Emre Burak Tağ'ın da konuşma yaptığı törende, emekli olan öğretim üyelerine plaket verildi.

Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Mutlu, yeni akademik yılın açılışı dolayısıyla ilk dersi verdi.

Törene, Vali Kadir Koçdemir, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, eski rektörler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Esogü'nün 2011-2012 Akademik Yıl Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement