Eşrefoğlu Rumi Hazretleri İznik'te Anıldı - Son Dakika
Yerel

Eşrefoğlu Rumi Hazretleri İznik'te Anıldı

Eşrefoğlu Rumi Hazretleri, İznik Belediyesinin Organizasyonu ve Bursa Numaniye Dergahı'nın banilerinden ve Eşrefoğlu Rumi'nin ondördüncü kuşaktan torunu Safiyüddin Erhan'ın danışmanlığında, Eşrefzade Camiinde yapılan törenle anıldı.

03.05.2015 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eşrefoğlu Rumi Hazretleri, İznik Belediyesinin Organizasyonu ve Bursa Numaniye Dergahı'nın banilerinden ve Eşrefoğlu Rumi'nin ondördüncü kuşaktan torunu Safiyüddin Erhan'ın danışmanlığında, Eşrefzade Camiinde yapılan törenle anıldı.

Programda, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, "Eşrefoğlu Rumi'yi Anmak ve Anlamak" konulu nasihatlerde bulunuldu. Ardından Evradı Şerif okunarak zikirler yapıldı. Zikir sonrasında hep birlikte dualar edildi.

Katılımcılara Eşrefoğlu Rumi Hayatı ve Menkıbeleri, Eşrefoğlu Abdullah-ı Er Rumi Divanı adlı eserler dağıtıldı. Program sonunda da İznik Belediyesi tarafından hazırlanan köfteli çorba dağıtımı yapıldı.

Eşrefoğlu Rumi'nin ondördüncü kuşaktan torunu Safiyüddin Erhan, geniş katılımlı program nedeniyle emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Osman Sargın ise Eşrefoğlu Rumi'nin Allah'ın Resulü Hz.Muhammed'in (SAV) yolundan giden ve Abdulkadir Geylani'nin terbiyesinde yetişen bir felsefeyi ve akımı yer yüzüne yayan bir kişi olduğunu vurguladı.

Programa ayrıca İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, AK Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eşrefoğlu Rumi Hazretleri İznik'te Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement