Esskk Başkanı Evren : "2017 Yılında 611 Esnafa 41 Milyon Kredi Kullandırıldı - Son Dakika
Ekonomi

Esskk Başkanı Evren : "2017 Yılında 611 Esnafa 41 Milyon Kredi Kullandırıldı

Esskk Başkanı Evren : "2017 Yılında 611 Esnafa 41 Milyon Kredi Kullandırıldı

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ,“2017 yılında “Malatya’da toplam 611 kişiye 41 milyon 880 bin TL kredi kullandırdık” dedi.

08.03.2018 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren,"2017 yılında "Malatya'da toplam 611 kişiye 41 milyon 880 bin TL kredi kullandırdık" dedi.

ESKKK Başkanı Ali Evren, yaptığı açıklamada son günlerde piyasalarda bir durgunluk olduğunu esnafın kredi talebi biraz artığını bunun en büyük sorununun ise çiftçilerimizin kayısıyı piyasaya getirmemesi, inşaat sektörünün başlamaması ve kış mevsiminde yağışın az olması bunların başında geldiğini ifade ederek "Zeytin Dalı Harekatı'na katılan tüm askerlerimize, polislerimize, korucularımıza başarılar diliyoruz. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Piyasalarda bu günlerde bir durgunluk söz konusu. Esnafın kredi talebi biraz fazlalaştı. Çiftçinin kayısıyı piyasaya getirmesi, inşaat sektörünün başlamaması, kış mevsiminde yağışın az olması bunların başında gelmektedir. Esnaf ve Sanatkarlar olarak nice zor günlerden geçtik. İnşallah bunları da aşacağız. Bir yazar kasanın atılması piyasaları çalkaladı. Kredi faiz oranları yüzde binlere kadar çıktı" şeklinde konuştu.

2017 yılında Malatya'da toplam 949 kişinin 611 kişiye kredi kullandırdıklarını buna karşılık 41 milyon 880 bin TL ödeme yaptıklarını belirterek " 2017'de esnaf ve sanatkarlarımıza kullandırılan kredi miktarı 41 milyon 880 bin TL'dir. 338 kişi GEME Haciz, KKB ve Kredi notundan dolayı banka kredileri uygun görülmemiştir. Biz bunu sürekli gündeme getiriyoruz bizim bu konuda yetkililerde talebimiz esnaf ve sanatkarın sicilini 2 ayda bir yenilmelerini istiyoruz bunları aşmamız lazım. Eğer esnafın önünü tıkarsak esnaf çalışamaz duruma gelir" diye konuştu

Malatya esnafını kredi kullanmasında Türkiye'de sayılı iller arasına getirdiklerini ifade eden Evren," Kooperatif Kredi için bizler esnaflara kredi verilmesi için çalışmalarımız her zaman, her konuda devam etmektedir. Malatya esnafını kredi kullanmasında Türkiye'de sayılı iller arasına getirdik. Hükümetin çıkardığı esnaf ve sanatkarlarımıza 2018 yılı araç ve iş yeri alımı için şu ana kadar araç için 5 milyon 470 bin TL, iş yeri açılması için ise 1 milyon 150 bin TL olarak ödemeler yapılmıştır. İş yeri alacak olan esnaflarımız tapu almadan önce bize müracaat etsinler tabu aldıktan sonra kredi almaları mümkün değil" diye konuştu.

Evren, ayrıca 2018 ilk 3 ay içinde esnaf ve sanatkarlara verilen kredi miktarı 23 milyon 392 bin TL kredi verildi bu da az bir kredi değil. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Esskk Başkanı Evren : '2017 Yılında 611 Esnafa 41 Milyon Kredi Kullandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement