Estetikte Son Moda: Arka Estetiği - Son Dakika
Güncel

Estetikte Son Moda: Arka Estetiği

Estetikte Son Moda: Arka Estetiği

Yıllardır meme, karın, yüz bölgesine yönelik işlemler isteniyordu.

29.11.2018 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıllardır meme, karın, yüz bölgesine yönelik işlemler isteniyordu. Milyonlarca takipçisi olan Kim Kardasian, Tonto Dikeh gibi bazı ünlülerin de etkisi de büyük. Selfie'ler evrildi. Artık yüzün yanısıra, kalça ve belin de göründüğü üstten çekimler paylaşılıyor. Avrupa, Amerika ve Arap ülkelerinden sonra Türkiye'de de arka beden estetiği patladı.

Plastik cerrahi ve estetik uzmanı Prof. Dr. Murat Topalan, arka beden estetiğinin kadınlar tarafından talep edildiğini söylüyor. Arka beden estetiğinin merkezi kalça. Kalçaya "Brezilya poposu" da denilen form kazandırılırken, bel, basen, bacak ve sırt bölgesindeki hatlar denge içinde belirginleştiriliyor, sarkan bölgeler düzeltiliyor. Yurtdışından gelen pek çok yabancı hastanın benzer isteği olduğunu anlatan Prof. Dr. Topalan, "Önemli bir kısmı vücut şekillendirme dediğimiz bu ameliyatları istiyorlar. Giderek artan sayıda kalça ve arka bedenle ilgili düzeltme talepleri var" diyor.

KENDİ YAĞ HÜCRELERİ EKİLİYOR

Arka beden estetiğinde en önemli girişimlerden biri kalçaya yönelik olanı. Bu üç bölüm halinde gerçekleştiriliyor. Hastada fazla yağ birikimleri olan yerlerden yağlar liposuction ile alınıyor. Bu yağ dokusu, özel tekniklerle eksik görülen bölgelere naklediliyor. Hastaya geri verilen yağ hücreleri nakledildikleri bölgelerde yüzde 60-70 ve hatta daha yüksek oranda yaşamaya devam ediyor.

Prof. Dr. Topalan, "Popo estetiğinde(Brezilya poposu diye biliniyor) yabancı madde enjeksiyonlarını yol açabildiği sorunlar nedeniyle uygun görmüyorum. En iyi form, protez ve yağ enjeksiyonlarının kombine edilmesiyle elde ediliyor. Gulutealplasti dediğimiz kalça estetiği, bikini ve iç çamaşırı altında kalacak iz bırakır. Her hastaya kendi ihtiyacına göre değerlendirme yapılmalı" dedi.

ULUSLARARASI DERNEKLER RİSKLERE KARŞI UYARIYOR

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu farklı ülkelerde Brezilya poposu ameliyatından sonra ölen İngiliz hastalardan sonra İngiliz Plastik Cerrahi Derneği, geçtiğimiz günlerde bu operasyonlardan sonra ölüm oranının 3 binde 1 olduğu uyarısında bulundu. Vücudun başka bölgelerinden alınan ve kalçaya enjekte edilen yağların, kalp, akciğer ve beyne giden damarları tıkayabildiği hatırlattı. Bu konu aslında plastik cerrahinin saygın dergileri ve bilimsel toplantılarda da tartışılıyordu. Uluslararası ve Türkiye plastik ve estetik cerrahi dernekleri de hasta güvenirliğinin gözetilmesi, sorunlardan kaçınılması için gerekli önlemlerin alınmasıyla ilgili üyelerine uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Topalan, "Brezilya poposu ameliyatları son yıllarda tartışmalı hale gelse de emniyetli sınırlarda yapıldığında sonuçları çok iyi. Tüm dünyada ve ülkemizde yapılmaya devam edecektir. Ancak bu tarz ameliyatların ciddi bir işlem olduğu bilinmeli. Deneyimli, sertifikalı plastik cerrahlar tarafından, hastaların ameliyattan sonra da iyi izleneceği hastanelerde yapılmalı" diyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Estetikte Son Moda: Arka Estetiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement