Estonyalı Öğrenciler Türk Mutfağını Öğreniyor - Son Dakika
Güncel

Estonyalı Öğrenciler Türk Mutfağını Öğreniyor

Estonyalı Öğrenciler Türk Mutfağını Öğreniyor

Estonya'da aşçılık okullarında eğitim gören 10 öğrenci, Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde, Türk mutfağını öğreniyor.

02.05.2013 13:42  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Estonya'da aşçılık okullarında eğitim gören 10 öğrenci, Bolu'nun Mengen İlçesi'nde bulunan Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde, Türk mutfağını öğreniyor. Estonyalı öğrenciler en çok karnıyarık yemeğini beğendi.

Estonya'da aşçılık okullarında eğitim gören 7'si kız, 10 öğrenci, Leonorda da Vinci Programı kapsamında aşçılar diyarı Mengen'de Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde eğitim görüyor. Yaklaşık 10 gündür okulun mutfağında uygulamalı olarak eğitim gören öğrenciler karnıyarık, Mengen pilavı, güveç, gözleme, bazlama, sütlaç gibi yemekleri yapmayı öğrendi. Öğrenciler en çok karnıyarık yemeğini beğendi. Estonyalı öğrenciler, yarın okulun öğrencileriyle birlikte Alanya'ya staja giderek, 15 gün otellerin mutfağında çalışacak.

Okul Müdürü Selami Kurtoğlu, Estonyalı öğrencilere mutfaklarında eğitim verdiklerini belirterek, "Estonyalı eğitimciler geçtiğimiz yıl Hollanda'da bir Türk restoranına gidiyorlar. Burada da kendilerine Türk mutfağını öğrenmeleri için okulumuz adres gösteriliyor. Okulumuz da önce incelemede bulundular, daha sonra da öğrenciler eğitim için okulumuza geldiler" dedi. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Estonyalı Öğrenciler Türk Mutfağını Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement