Et İthalatına Rağmen 2.5 Milyon Metrekare Merada Yerli Üretim! - Son Dakika
Ekonomi

Et İthalatına Rağmen 2.5 Milyon Metrekare Merada Yerli Üretim!

Et İthalatına Rağmen 2.5 Milyon Metrekare Merada Yerli Üretim!

Hacıince Şirketler Grubu, bir yandan et ithalatında artış sürerken, Akdeniz Bölgesi'ndeki toplam üç çiftlikteki 2.5 milyon metrekare merada yerli üretim yapmaya devam ediyor.

23.01.2018 14:32  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ürkiye'de meraların sürekli daralması nedeniyle et temininde ithalatın öne çıkmasına rağmen, 60 yıldır besicilik sektörü içinde olan Alanyalı Hacıince Ailesi, Akdeniz Bölgesi'nde ve Konya Beyşehir'deki 2.5 milyon metrekare toplam 3 çiftliğinde "mera hayvancılığı" yapmayı sürdürüyor. Yaklaşık 27 bin büyükbaş kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük besi çiftliğine sahip olan Hacıince Şirketler Grubu, cirosunu iki yıl üst üste yüzde 25 artırma hedefinde.

Hacıince Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, "Gerek kendi çiftliklerimizde yaptığımız mera hayvancılığının sağladığı avantajlar, gerekse kurduğumuz entegre et işleme tesislerimiz ile bu yıl ciromuzu, geçen yıla göre yüzde 25 artışla 123 milyon liradan 175 milyon liraya çıkarıyoruz. Üretimden, dağıtıma dek et sektörünün tüm sürecinde yeralan Türkiye'deki tek şirket olarak, önümüzdeki yıl da, ciromuzu yine yüzde 25 artışla 220 milyon liraya yükseltmeyi hedefliyoruz" diye açıkladı.

Et İthalatına Rağmen 2.5 Milyon Metrekare Merada Yerli Üretim!

Türkiye'nin en büyük etlik ırk besi çiftliğine sahip olduklarını belirten Ahmet Hacıince, "Entegre et üretim ve dağıtımı da yapıyoruz; bir başka deyişle, toplam 345 çalışanımız ile et sektöründe tüm süreçlerde yer alan tek şirketiz.2018'de yatırımlarımızı devam edecek. Yeni bir ambalajlama yatırımı yapacağız. Ayrıca satış ve pazarlama yatırımlarımız olacak. İstanbul'da bir depo kurduk. Şimdi Ankara'ya da kuruyoruz. Üçüncü depomuzu ise İzmir'e kuracağız. Kendi lojistik ağımız var. Soğuk zinciri de kendi garantimiz altına alıyoruz" dedi.

Ahmet Hacıince, Grup olarak Türkiye'de et sorununun mera hayvancılığı yapılarak çözülebileceği görüşünde olduklarının altını çizerek, "Türkiye'de 1970 yılında 21.7 milyon hektar olan mera büyüklüğü, 2016 yılına geldiğimizde, yarı yarıya azalarak 10.8 milyon hektara gerilemiş durumda" dedi. Buna karşılık, kendilerinin Beyşehir, Alanya ve Antalya'da kendilerine ait üç çiftlikte toplam 2.5 milyon metrekare alanda, Türkiye'de "yapılamaz" denilen mera hayvancılığının canlı örneğini" oluşturduklarını vurgulayan Ahmet Hacıince, Konya'da 41 milyon dolarlık yatırımla kurdukları tesis girdikleri paketlenmiş et ürünleri sektörüne girdiklerine işaret etti.

Türkiye'nin her yıl 150 – 200 bin ton dolayında et açığı olduğuna dikkat çeken Hacıince, "Bu rakam her yıl büyüyor ve 35 milyon turist, 5 milyon Suriyeli, 80 milyon nüfusun varlığının söz konusu olduğu Türkiye'de et üretimi azalırken, tüketim artıyor. Meracılığın geliştirilmesi ve et ırkı hayvan sayısının artırılması gerekiyor. Türkiye'de bilinçsiz bir şekilde dişi hayvanlar da kesiliyor. Dişiyi kesiyoruz sonra dişi ihtiyacımızı Avrupa'dan euro ödeyip alıyoruz. Gerçekten verimsiz dişi hayvanlar kesilmeli. Bunun da çok ciddi denetlenmesi lazım" diye uyardı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Et İthalatına Rağmen 2.5 Milyon Metrekare Merada Yerli Üretim! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.

  • Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı
    18:45 Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı

    Et ve Süt Kurumu (ESK), bugün itibarıyla et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı. Kıymanın kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye; kuşbaşının kilogramı ise 259 TL'den 319 TL'ye yükseldi. Fiyat zamları internet sitesinde yer almasa da mağazalarda güncel fiyatla satılmaktadır.

  • İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!
    18:17 İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!

    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), son zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti. Vatandaşlar, bedava su arıtma cihazı vaadiyle aranarak dolandırılmaya çalışılıyor.


Advertisement