İlk Defa Bilecik'te Görülen Et Yiyen Örümcek Yüzünden Halk Diken Üstünde - Son Dakika
3.Sayfa

İlk Defa Bilecik'te Görülen Et Yiyen Örümcek Yüzünden Halk Diken Üstünde

Bilecik'te et yiyen örümcek ilk defa görüldü. İnsan sağlığını tehdit eden örümcek görüldüğü yerde yetkililere haber verilmesi istendi, vatandaşlar uyarıldı.

26.06.2018 11:14  Güncelleme: 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te vatandaşların korkulu rüyalarından biri olan 'Sarı Ömer' ve 'Sarı Kız' lakaplı et yiyen örümcek, Bilecik'te ilk defa görülürken inceleme altına alındı.

ET İLE BESLENEN ÖRÜMCEK TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Halk arasında sarı Ömer örümceği olarak bilinen eklembacaklı hayvan, Türkiye'de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunuyor. Genellikle kurak yerleri seven bu örümcek, et ile beslendiği için insan sağlığı açısından bazı riskler oluşturuyor. Diğer örümcek türlerinden farklı olan ve Bilecik'te ilk defa görülen 'Sarı Kız' için gerekli önlemler de alındı. Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir kavanoz içinde muhafaza edilen örümcek; böcek, sinek ve et ile besleniyor.

İlk Defa Bilecik'te Görülen Et Yiyen Örümcek Yüzünden Halk Diken Üstünde

ÖRÜMCEK,DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE BULUNUYOR

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, konu ile ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Barınağımızda 'Sarı Ömer' veya 'Sarı Kız' denen örümceği bulduk. Bu örümcek Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunmakta. Ayrıca Irak, İran tarafında çöllerde yaşayan bir örümcek. Bu örümcek ağzından salgıladığı enzimlerle insanları zehirlemiyor fakat orayı çürütüp et yeme özellikleri mevcut. Etle beslenen bir hayvan, etçil bir hayvan" dedi.

"Görüldüğünde hemen bize bilgi versinler"

İlk Defa Bilecik'te Görülen Et Yiyen Örümcek Yüzünden Halk Diken Üstünde

"İLİMİZDE İLK DEFA GÖRÜYORUZ"

Avcı böceğin kente kamyon veya tırların üzerinde geldiğini tahmin ettiklerini anlatarak, "Örümcek, ilimizin İstanbul, Ankara, Antalya yolu üzerinde olduğumuz için muhtemelen onlardan tırların üstünde geldi. Vatandaşlarımızın da gördüğü zaman bize haber vermeleri, bilgi vermeleri iyi olur. İlaçlama çalışmalarımızı da ilimizde başlattık. Bu örümceği ilimizde ilk defa görüyoruz. Buralarda gözükmeyen bir tür. Örümceği üniversiteye vereceğiz. Üniversitede çalışmalarını, incelemelerini yapacaklar" ifadelerini kullandı.

İlk Defa Bilecik'te Görülen Et Yiyen Örümcek Yüzünden Halk Diken Üstünde

"ÖRÜMCEK YERDEN YAKLAŞIK 1 METRE ZIPLIYOR"

Örümcek hakkında bilgi veren Avcı, "Örümcek yerden yaklaşık 1 metre yukarı zıplıyor ve ısıya duyarlı hareket ediyor. Diğer örümcekler insandan kaçarken bu direkt ısırmak için insanların üzerine üzerine geliyor. Bunu da sinekle besliyoruz, et artıklarıyla besliyoruz. Üniversiteye teslim edeceğiz onlar incelemelerini, çalışmalarını yapacaklar. Genellikle kurak yerleri seven et yiyen örümcek insan sağlığı açısından büyük risk oluşturmaktadır. Bu böceğin cinsi örümcek olarak geçse bile aslında diğer örümcek türleriyle pek bir özelliği bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

İlk Defa Bilecik'te Görülen Et Yiyen Örümcek Yüzünden Halk Diken Üstünde
İlk Defa Bilecik\'te Görülen Et Yiyen Örümcek Yüzünden Halk Diken Üstünde
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa İlk Defa Bilecik'te Görülen Et Yiyen Örümcek Yüzünden Halk Diken Üstünde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • Zebani: Örümcek gerçek lezzeti bulmuş sonunda. Et gibisi mi var. 3 3 Yanıtla
  • Izmir35: Yaaa herşeyi ne çok büyütüyoruz ve abartılı bir haber çünkü ben izmirde ilaçlama firmasında çalışıyorum ve çok görüyorum ayrıca bu hayvancılık en ufak birseyde çok hızlı hareket edip kaçar kalkıp bir insana köpek gibi saldırmaz bir örümceği canavar gibi haber yapmışlar.... 2 1 Yanıtla
  • emekçi: ezbere eğitimle diploma verilen sözde bilim adamlarımız,sözde akademisyenler,sözde doçentler ve araştırmacılarımız süslü kravatlarını çıkarıp köylere gezsinler,gerçek halk ile sohbet etsinler, toprağı araştırsınlar,ağaçlardaki hastalıkları yerinde görsünler, ezbere eğitim sonunda diploma verilen süslü kravat bağlayan binlerce sözde elit insanlar araştırsınlar bakalım bu neyin nesidir. 2 1 Yanıtla
  • y: bu yeni bir tür değil. 52 yaşındayım ve bildim bileli varlar. yaşam alanı yanlış verilmiş. akdeniz bölgesinde de var bunlardan. bir yanlış bilgi daha var... diğer örümcekler ot mu yiyormuş? bütün örümcekler et ve böceklerle beslenir örümcek kafalı... 2 0 Yanıtla
  • ezgi: bu kadar sorunumuz varken bi örümceğimiz ekskti:) 2 0 Yanıtla
  • Ben: Korkmayın bu kadar. Biz evde bunlarla yaşıyoruz. 0 2 Yanıtla
  • Kayseri : Kayseri bölgesinde çoktur bundan bizim köyde vardır fakat bu güne kadar ısırıpta öldürdüğünü duymadık insanı görünce kaçıyor akşamları ortaya çıkar genelde ışık olan bölgelerde gezer avlanır 0 2 Yanıtla
  • kayısı dıyari: cok korkarım genelde bu aylarda cıkar aksamları ışıga gelir ısırdımı öldurur yada et parcası cürümeye başlar bizim evde cok olur 0 1 Yanıtla
  • Emre'e: Kayseri Aksaray Nevşehir bölgesinde çok fazla var. Burada yaşayanların dikkat etmesi gerekmektedir. 1 0 Yanıtla
  • Xann..: Camel spider deve örümcegi)ülkemizde görülmesi normaldır..ilklimler degişiyor..genelde bu örümcekler kurak ve çöl ortamında yaşarlar..artık dünya çölleşiyor... 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.


Advertisement