Etb Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral'dan İki Önemli Yurt Dışı Ziyareti - Son Dakika
Ekonomi

Etb Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral'dan İki Önemli Yurt Dışı Ziyareti

Etb Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral\'dan İki Önemli Yurt Dışı Ziyareti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOBB heyeti ile Kırgızistan ve İran'da bir dizi programa katıldı.

28.01.2019 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOBB heyeti ile Kırgızistan ve İran'da bir dizi programa katıldı.

Yapılan iki önemli ziyarete, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Engin Yeşil ve Şaban Karamehmetoğlu, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral ile Şereflikoçhisar Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Koçak da katıldı.

Kırgızistan programı kapsamında, Rıfat Hisarcıklıoğlu, başkanlığındaki TOBB heyeti ilk önce başkent Bişkek'te Kırgızistan Türk Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat'ı makamında ziyaret etti. Kırgızistan ekonomisi ile ilgili Hisarcıklıoğlu'na bilgi veren Büyükelçi Fırat, Hisarcıklıoğlu ve TOBB heyetinin temaslarından ve ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'da Cengiz Kamil Fırat'a ev sahipliğinden ve gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, başkent Bişkek'te Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile görüşerek, TOBB olarak bilgi ve becerilerini Kırgızistan ile paylaşmaya hazır olduklarını iletti. Başkan Hisarcıklıoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı ziyaretin ardından uzun süre durağan olan Türkiye-Kırgızistan ilişkilerinin büyük ivme kazandığını dile getirerek, "İnşallah, Türkiye ve Kırgızistan ilişkilerinin yakın zamanda çok büyük bir mesafe katedeceğini hep beraber göreceğiz." dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Tahran temasları çerçevesinde ise beraberindeki heyet ile birlikte İran Ticaret, Sanayiler, Madenler ve Tarım Odası'nı ziyaret ederek, Oda Başkanı Gholamhossein Shafei ve ekibi ile bir süre görüş alış verişinde bulundu.

Ziyarette sona yaklaşırken Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet başkent Tahran'da İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Nahavandian ile görüştü.

ETB BAŞKANI ORAL "İŞ DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ BİRER ZİYARET OLDU"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, başkanlığındaki TOBB heyeti ile birlikte ziyaretlerde bulunan Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral ise yaptığı açıklamada, "Kırgızistan ve İran'a yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz ziyaretler, iş dünyası ve ülkeler arası iş hacminin gelişmesi anlamında çok olumlu adımların atılmasına vesile olmuştur. Ziyaretimiz, özellikle iş dünyasının sorunlarını çözmek ve ticari potansiyeli artırmak için önemli birer adım olarak ön plana çıkmaktadır." şeklinde konuştu.

Başkan Oral ayrıca ziyaretleri anısına Kırgızistan Devlet Başkanı Sooronbay Ceenbekov ile İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Nahavandian'a Erzurum'a özgü işlemeli Oltu Taşı tesbih hediye ederek iki ülke liderini Erzurum'a davet etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Etb Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral'dan İki Önemli Yurt Dışı Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor
    16:05 Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU) tarafından yürütülen "Mardin İçmesuyu Projesi" çalışması sürüyor. Kasımiye-1 ve Kasımiye-2 su depo çalışmalarında incelemelerde bulunan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Tuncay Akkoyun, projenin fiziki gerçekleşmesinin yüzde 30'u geçtiğini belirtti. Projenin tamamlanmasıyla Mardin'in günlük insani kullanım su ihtiyacı karşılanacak.

  • Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı
    15:40 Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Balıkesir'de ocak ayında ihracat yüzde 14 azalarak 73 milyon 100 bin dolar, ithalat yüzde 9,2 azalarak 55 milyon 700 bin dolar olarak gerçekleşti. Şubat ayında ise genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 14, ithalat yüzde 26,5 oranında azaldı. Ocak-Şubat döneminde ise ihracat yüzde 8,5 artarken, ithalat yüzde 16 azaldı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor
    15:35 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yeşilhisar ilçesinde yeni yerleşim yerleri için 6 milyon 850 bin lira maliyet ile içme suyu yatırımının devam ettiğini açıkladı. Büyükkılıç, altyapı yatırımlarının şehrin geleceğini sağlıklı bir şekilde taşımak için hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi
    15:35 Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi

    31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler sonrasıyla ilgili ekonomik anlamda çok sayıda iddia ortaya atılırken, bunlara bir yenisi daha eklendi. Sigaraya 1-10 Nisan tarihleri arasında 10 TL'lik dev bir zam geleceği iddia edildi.

  • Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı
    15:32 Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı

    Adana'nın 9 ilçesinde yürütülen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi' kapsamında, 64 üreticiye 2 bin 200 dekar tarım arazisi için 22 ton hibe destekli soya tohumu dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, dağıtım programında yaptığı konuşmada, Adana'daki üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu olduğunu vurguladı ve desteklerin gelecek yıllarda da devam edeceğini belirtti.

  • Özgür Karabat:
    15:20 Özgür Karabat: "İşinize Gelince Faiz Haram Diyorsunuz. Çiftçiden Alınca mı Helal Oluyor?"

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AKP'nin çiftçilere verilen Çiftçi Destek Kredilerini esnek faize çevirdiğini ve çiftçilerin yüksek faizle mağdur olduğunu belirtti. Karabat, AKP'nin çiftçilere yönelik tutarsız politikalarını eleştirdi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.


Advertisement