Eti Gümüş A.Ş. Tesislerine Yeni Baraj Yapılmasına Köylüler Karşı - Son Dakika
Güncel

Eti Gümüş A.Ş. Tesislerine Yeni Baraj Yapılmasına Köylüler Karşı

Eti Gümüş A.Ş. Tesislerine Yeni Baraj Yapılmasına Köylüler Karşı

Siyanürlü suyun depolandığı baraj setlerinden birinin çökmesiyle gündeme gelen Kütahya'daki Eti Gümüş A.Ş.tesislerine yeni baraj yapılmasına köylüler karşı çıkıyor.

16.11.2011 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siyanürlü suyun depolandığı baraj setlerinden birinin çökmesiyle gündeme gelen Kütahya'daki Eti Gümüş A.Ş. tesislerine yeni baraj yapılmasına köylüler karşı çıkıyor.

Eti Gümüş A.Ş. yetkilileri tarafından Gümüşköy Düğün Salonu'nda Çet raporu, 7 baraj kurulması, atık depolama alanı ve kapasite artırımı projesi toplantısı düzenlendi. Toplantıya Eti Gümüş, A.Ş. yetkililerinin yanısıra Gümüşköy, Aliköy, Köprüören, Sekiören, Sofuköy ve Yoncalı köylerinin muhtarı ile sakinleri katıldı.

Köylüler daha önce kendilerine bu toplantının Kütahya Vali yardımcılarından birinin başkanlığında yapılacağının duyurulduğunu belirtti. Vali yardımcısının toplantıya katılmamasına tepki gösteren köylülerin büyük çoğunluğu yeni siyanür barajının yapılmasını da istemediklerini söyledi. Yaşanan tartışmalar büyüyünce Eti Gümüş A.Ş. yetkilileri toplantıyı yarıda kesti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eti Gümüş A.Ş. Tesislerine Yeni Baraj Yapılmasına Köylüler Karşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement