Eti Maden'den, 'haksız yere işten çıkarma' iddiasına açıklama - Son Dakika
Güncel

Eti Maden'den, 'haksız yere işten çıkarma' iddiasına açıklama

Eti Maden\'den, \'haksız yere işten çıkarma\' iddiasına açıklama

ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, haksız şekilde işten çıkarıldığını ileri süren Ramazan'ın Yılmaz'ın, işe giriş için gerekli olan 'Ağır ve tehlikeli işte çalışabilir' raporunu ibraz etmediği gerekçesiyle yüklenici firma tarafından iş akdinin feshedildiğini duyurdu.

02.09.2020 18:11  Güncelleme: 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, haksız şekilde işten çıkarıldığını ileri süren Ramazan'ın Yılmaz'ın, işe giriş için gerekli olan 'Ağır ve tehlikeli işte çalışabilir' raporunu ibraz etmediği gerekçesiyle yüklenici firma tarafından iş akdinin feshedildiğini duyurdu.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e haksız şekilde işten çıkarıldığını söyleyen Ramazan Yılmaz'ın iddiasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Ramazan Yılmaz'ın, Emet Bor İşletme Müdürlüğü'ne şoförlü araç kiralama hizmeti sunmak üzere yapılan ihaleyi kazanan yüklenici firmada, 25 Nisan 2020 tarihinde imzalanan sözleşme çerçevesinde işe başladığı belirtilerek, şöyle denildi: "Yapılan sözleşmede belirtildiği üzere işin tehlikeli iş sınıfına girmesi nedeniyle yüklenici firma bünyesinde işe başlayan 9 kişiden işe girişte istenilen 'Ağır ve tehlikeli işte çalışabilir' raporunu İşletme Müdürlüğüne sunması istenmiştir. İşe başlayan diğer 8 kişi istenilen belgeyi ibraz etmiştir. Ancak işe başlayan Ramazan Yılmaz'ın, işe giriş için gerekli olan 'Ağır ve tehlikeli işte çalışabilir' raporunu ibraz etmediği tespit edilmiştir. Bunun üzerine Ramazan Yılmaz'ın işe giriş için gerekli olan şartlara haiz olmadığı gerekçesiyle yüklenici firma tarafından iş akdi feshedilmiştir. Kurumumuz personelinin ve dışarıdan hizmet alım yöntemiyle kurumumuzda görevini ifa eden çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliği çalışma disiplinimizin vazgeçilmez unsurudur."


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eti Maden'den, 'haksız yere işten çıkarma' iddiasına açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement