Eticaret Sahiplerine Satışlarınızı Arttıracak 3 Dönüşüm Optimizasyonu Önerisi - Son Dakika
Komik - İlginç

Eticaret Sahiplerine Satışlarınızı Arttıracak 3 Dönüşüm Optimizasyonu Önerisi

Eticaret Sahiplerine Satışlarınızı Arttıracak 3 Dönüşüm Optimizasyonu Önerisi

Bu yazımızda özellikle dijital pazarlama alanında sıkça duymaya başladığımız dönüşüm optimizasyonu (conversion optimisation/CRO) kavramını inceleyeceğiz.

12.09.2018 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yazımızda özellikle dijital pazarlama alanında sıkça duymaya başladığımız dönüşüm optimizasyonu () kavramını inceleyeceğiz.Öncelikle dönüşüm, müşteri yada ziyaretçilerin websiteniz de yaptığı satış miktarının gelen kullanıcı sayısına oranını göstermektedir. Örneğin sitenize 100 kişi gelir ve sadece 2 kişi satış yaparsa, dönüşüm oranınız %2 olarak hesaplanır. Dönüşüm oranı, bir dijital ürünün ticari hedeflerin gerçekleşmesindeki performansının birincil ölçütüdür. Özellikle dijital pazarlama ve e-ticaret alanlarında kullanılan dijital ürün ve materyallerin performanslarının objektif olarak değerlendirilebilmesini sağlar. websitenizde dönüşüm oranlarını arttırmanın birçok yolu vardır. Bunlardan bir kaçını sizler için sıraladık.

1.Kullanıcı Dostu Bir Web Sitesi Oluşturun

Bir dijital pazarlamacıya, web sitesinde dönüşüm oranının en kritik özelliği sorulduğunda aklına ilk gelen site haritası olacaktır. Bunun nedeni gezinmesi kolay web siteleri her zaman daha fazla dönüşüm oranına sahiptir. Sitenizin görünürlüğü ne kadar sade ve anlaşılır olursa, ziyaretçilerin web sitenizde kalma süreleri ve dönüşüm oranları da o kadar fazladır.Bir web sitesinde en önemli etken, ziyaretçilerin sayfalarda kolayca gezinebildiklerinden ve ihtiyaç duydukları şeyleri aldıklarından emin olmaktır. Bununla birlikte mobil veya diğer küçük ekranlarda bilgisayarlar için tasarlanmış bir web sitesine erişim, son derece can sıkıcı bir deneyim olabilir. Zayıf sayfalar, metni okumak için yakınlaştırma, görüntü kalitesinin düşüklüğü gibi etkenler iyi bir kullanıcı deneyimi sunmaz ve sonuç olarak ziyaretçiler sitenizde uzun süre zaman geçiremez. Web Sitesinde tasarım da oldukça önemlidir. Tasarımda negatif alan olarak görülen beyaz alan, kullanıcı üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.Negatif boşluk, sayfada boş kalan bir alandır. Kenar çubukları ile içerik, başlık, metin ve paragraflar arasındaki boşluğu içerir. Tüm bu negatif alanlar kullanıcının gözünde düzgün, okunaklı ve kolay görünmesini sağlar. Bu da dönüşüm için oldukça etkili bir yöntemdir.

2. Web Sitenizi Hızlandırın

Öncelikle web sitenizin hızının dönüşüm performansı için ne kadar önemli bir etken olduğunu belirtmek isteriz. Sitenizin yükleme süresi ne kadar hızlı olursa, ziyaretçiler için memnunluk derecesi o kadar artmaktadır. Web sitesi hızı, işletmenizle ilgili ilk izlenimi yaratır. Kullanıcı deneyimi söz konusu olduğunda ikinci bir şansınız olmayacağını anlamak önemli bir deneyimdir. Düşük web sitesi hızı, kaynağınız hakkında kullanıcıları devre dışı bırakacak en sinir bozucu şeylerden biridir. Sayfa ne kadar hızlı yüklenirse, o kadar yüksek dönüşüm oranları olur. Araştırmalara göre 1 saniyelik gecikme dönüşüm oranlarında %7 azalma anlamına gelmektedir. Bu da işletmeniz için önemli oranda zarar anlamına gelmektedir. Site hızı Google'ın siteleri sıralarken dikkate aldığı önemli faktörlerden biridir. Düşük performans gösteren bir web sitesinin fakir bir kullanıcı deneyimi vardır ve sonuç olarak arama sonuçlarında daha az terfi elde edilir. Bu da görünürlük açısından sitenizi düşük profilli bir site gibi gösterir.

3.Web Sitenizde Pop-up'lara Yer Verin

Pop-uplar e-ticaret sitelerinde ziyaretçileri belli eylemlere geçirmek için kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. Yeni ürün duyuruları, kampanya duyuruları gibi ziyaretçileri etkileyen haberleri popuplar aracılığıyla yapabilirsiniz. İnsanları harekete geçmeye teşvik etmek için, bunları gerçekleştirilecek gerçek bir eylemle meşgul etmelisiniz. Sunduğunuz ürünler ziyaretçilerin ilgisini çekerse, aradığınız eylemi gerçekleştirmeye daha eğilimli olurlar. Bir pop-up ile, ziyaretçileri görmezden gelemeyecekleri şekilde yönlendirirsiniz ve görünür harekete geçirici mesajlar veya teşvikler ile istediğiniz eylemleri gerçekleştirebilirsiniz. Bazı e-ticaret şirketleri, mümkün olduğunca fazla trafik çekmeye odaklanmaya devam ederken, en iyi pazarlamacılar, dönüşümlere büyük önem vermektedir. Dönüşüm sağlamak için etkili bir yol olan popuplar, tasarım ve görünüm açısından anlaşılabilir olması gerekir. Bunun için hizmet sunu dönüşüm oranı arttırma servisleri şunlardır:

Bu servisler pop-uplarınızı bir geliştiriciye ihtiyaç duymadan özelleştirebilmeniz için basit ve karmaşık olmayan bir sistem sunar. Mobil cihazlar, tabletler ve bilgisayarlar ile uyumlu olan duyarlı tasarımlarla her boyutta en iyi görünümleri sizler için kolay şekilde hazırlar. Aynı şekilde davranış otomasyon sisteminin yardımıyla alışveriş sepetinin terk edilmesini azaltır ve satış dönüşümlerini iyileştirmenize yardımcı olur. Ayrıca web sitesi ziyaretçilerini e-posta abonelerine dönüştürür. Bu da dönüşüm oranınızı arttırmanıza yardımcı olmaktadır. Email listenizi oluşturacak ve

Kaynak: Emoji.com.tr

Son Dakika Komik - İlginç Eticaret Sahiplerine Satışlarınızı Arttıracak 3 Dönüşüm Optimizasyonu Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement