Etimesgut'ta Deprem Yönetmeliği'ne uygun 22 bin yeni bina yapıldı - Son Dakika
Güncel

Etimesgut'ta Deprem Yönetmeliği'ne uygun 22 bin yeni bina yapıldı

Etimesgut\'ta Deprem Yönetmeliği\'ne uygun 22 bin yeni bina yapıldı

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ilçedeki yaklaşık 22 bin binanın, 1999 Marmara depreminin ardından çıkarılan Deprem Yönetmeliği'ne uygun olduğunu bildirdi.

02.03.2023 12:51  Güncelleme: 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ilçedeki yaklaşık 22 bin binanın, 1999 Marmara depreminin ardından çıkarılan Deprem Yönetmeliği'ne uygun olduğunu bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Demirel, şubat ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı'nda ilçenin nüfusu ve yapı stoku hakkında bilgi verdi.

İlçenin büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını belirten Demirel, 1999'da 169 bin 615 olan ilçe nüfusunun 614 bin 891'e yükseldiğini, yapı stoğunun çoğunluğunu oluşturan gecekonduların yıkılarak, yerine 1999 Marmara depreminin ardından çıkarılan Deprem Yönetmeliği'ne uygun yaklaşık 22 bin yeni bina yapıldığını söyledi. Demirel, şu ifadeleri kullandı:

"Bir bakıma ilçemizin büyük çoğunluğu kentsel dönüşümden geçti. İlçemizdeki toplam bina sayısı 23 bin 850, bağımsız bölümümüz de 222 bin 700'dür. Bu rakamlar sürekli yeni yapılaşmayla birlikte güncelleniyor. Riskli yapıların yıkılması ve kentsel dönüşüm için sadece belediyemizin iradesi yeterli değil. Devletimizin ve Belediyelerin yanı sıra vatandaşımızın da bir irade ortaya koyması gerekiyor. Evinin riskli olup olmadığını tespit ettirmek isteyen vatandaşlarımız Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve onun yetkilendirdiği firmalardan bu tespitleri, testleri yaptırabilir. Binasının yapım tarihi, ruhsatı, iskanı gibi bilgilere de belediyemizden ulaşabilirler."

Demirel, Alsancak Mahallesi'nde Şırıncaktepe olarak bilinen bölgede gecekonduların yıkılarak kentsel dönüşümünün tamamlandığını ifade ederek, "Ancak ilçemizde kalan son gecekonduların bulunduğu Süvari Mahallemizi de gecekondulardan temizledik. Kentsel dönüşüm projemizi hazırladık. Mimarlar Odası dava açtı. Yürütmeyi durdurma kararı aldı. Hukuki süreç devam ediyor. İlçemizde bir tane bile gecekondu kalmadı." dedi.

Öte yandan Meclis toplantısında depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu, dua okundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Etimesgut'ta Deprem Yönetmeliği'ne uygun 22 bin yeni bina yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement