Etiyopya'da Zafer Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Etiyopya'da Zafer Bayramı Kutlamaları

ADDİS 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü'nün 96. yıl dönümü, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

30.08.2018 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADDİS 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü'nün 96. yıl dönümü, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Kutlamaya Türk vatandaşlarının yanı sıra Addis Ababa'daki temsilcilikleri bulunan ülkelerin diplomat ve askeri ataşeleri katıldı.

İki ülkenin ulusal marşının çalışmasıyla başlayan resepsiyonda konuşan Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük bir zafer kazanıldığını ve bu zaferden bir yıl sonra Türkiye Cumhuriyet'nin kurulduğunu hatırlattı.

Addis Ababa Büyükelçiliğinin Cumhuriyet kurulduktan sonra açılan ilk Sahra Altı büyükelçilik olduğunu hatırlatan Ulusoy, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos mesajını okudu.

Misafirlere ayrıca Türk savunma sanayi ürünlerine ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin görüntüler izletildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Etiyopya'da Zafer Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement