Etiyopya İnşaat ve Teknoloji Fuarına Türklerden Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Etiyopya İnşaat ve Teknoloji Fuarına Türklerden Yoğun İlgi

ADDİS Etiyopya'da sekizincisi düzenlen "Addis Build Uluslararası İnşaat, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'na" Türkiye'den gelen 75 farklı yatırım şirketi yoğun ilgi gösterdi.

13.10.2017 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADDİS Etiyopya'da sekizincisi düzenlen "Addis Build Uluslararası İnşaat, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'na" Türkiye'den gelen 75 farklı yatırım şirketi yoğun ilgi gösterdi.

Etiyopya'nın en büyük inşaat ve teknoloji fuarı "Addis Build Uluslararası İnşaat, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı", başkent Addis Ababa'da başladı.

Fuara toplam 12 farklı ülkeden 120 firma katılırken, 75 firma ile en fazla katılım Türkiye'den oldu.

Fuarın açılışında konuşan Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Türkiye ile Etiyopya inşaat sektörü başta olmak üzere bir çok alanda ekonomik ortaklıklar olduğunu belirterek, "Türkiye inşaat sektöründe Etiyopya'ya ileri bir teknoloji devrediyor." dedi.

Ulusoy, Türkiye'nin Etiyopya'daki mevcut yatırımlarının 2,5 milyar dolara ulaştığını kaydederek, Etiyopya ile Cibuti arasındaki demir yolu hattının bir parçası olan Awash - Woldiya demir yolunun da Türk şirketi Yapı Merkezi tarafından yapıldığını hatırlattı.

Fuara katılan firmalardan taş kırma makineleri üretip satan Dragon Group adlı Türk şirketinin satış temsilcisi Nafi Öztufan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı değerlendirmede "Etiyopya pazar potansiyeli açısından Afrika'daki 20 ülkenin arasında en iyisi." dedi.

Öztufan, ayrıca Etiyopya hükümetinin son dönemde para birimini devalüe etmeye yönelik aldığı önlemlerin, şirketinin Etiyopya'da iş yapmasını "zorlaştırdığını" ve buna bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

4 gün sürecek fuarı, 5 binin üzerinde yerli ve yabancı iş adamının ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Etiyopya İnşaat ve Teknoloji Fuarına Türklerden Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement