Etohum ve Turkcell'den Girişimcilere Ortak Çağrı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Etohum ve Turkcell'den Girişimcilere Ortak Çağrı

Etohum ve Turkcell\'den Girişimcilere Ortak Çağrı

Etohum ve Turkcell, Türkiye'deki girişimcileri desteklemek için yeni bir iş ortaklığına imza attı.

05.11.2014 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etohum ve Turkcell, Türkiye'deki girişimcileri desteklemek için yeni bir iş ortaklığına imza attı. Akıllı ev ve araba çözümlerinden ödeme, müzik, TV, mesajlaşma ve iletişim teknolojilerine kadar pek çok farklı alanda ürün ve hizmet geliştiren girişimciler, Etohum-Turkcell işbirliği sayesinde her iki kurumdan mentorluk ve eğitim alabilecek. Aynı zamanda Turkcell'in yeni girişimlere açılan kapısı New Ventures biriminden geri bildirim alarak yatırım fırsatlarına bir adım daha yaklaşacaklar.

Teknoloji ve internetle ilgili şirket kuran girişimcileri hızlandıran ve erken aşama yatırımlarını yapan Etohum, yeni dönemde Turkcell ile birlikte Türkiye'deki girişimcilere destek olmaya devam edecek. Etohum'un iş ortaklarından biri olarak işbirliği sözleşmesine imza atan Turkcell, belirlediği alanlarda seçilen girişimlere Etohum ile birlikte New Ventures birimi kapsamında mentorluk ve iş geliştirme konusunda yol gösterecek.

Teknolojinin gün geçtikçe ilerlemesiyle birlikte insan hayatını kolaylaştıran katma değerli çözümlerin öneminin ve kullanımının artmasından yola çıkarak ürün ve hizmet geliştiren girişimcilere açık olan bu işbirliğinde öne çıkacak bazı çalışmalar şunlar:

Akıllı ev

Ev içerisinde çalışmakta olan elektronik sistemlerin otomatikleştirilmesi ve uzaktan erişilebilmesi için yapılan yazılımsal ve donanımsal çalışmalar.

Akıllı araba

Akıllı sürüş deneyimi yaşatan yakıt tasarrufundan anlık arıza tespitine kadar birçok konuda araçla ilgili rapor ve istatistikler sunan mobil cihazlarla uyumlu sistemler.

Online eğlence servisleri

Hayatın dijitalleşmesi ile değişen müzik ve TV izleme alışkanlıkları üzerine çalışma yapan girişimciler; kullanıcının istediği müziği dinleme, istediği videoyu izleme olanağı tanıyan sistemler.

Ödeme sistemleri

Ödeme sistemlerini ve ödeme kanallarını farklılaştırarak insan hayatını kolaylaştıran, mobil ticareti artıran sistemler.

Mesajlaşma ve iletişim

Snapchat gibi kullanıcı ihtiyaçlarını görerek iletişim kanallarını ve kullanıcıların birbirleriyle iletişim şekillerini farklılaştıran ve değiştiren mesajlaşma ve iletişim servisleri.

Girişimciler, 31 Kasım'a kadar başvurularını www.etohum.com adresinden yapabilirler.

Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir, "Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell ile imzaladığımız bu önemli protokolün teknoloji alanında katma değerli, özgün çözümler geliştiren girişimciler için ciddi fırsatlar yaratacağına inanıyoruz. Kapsamı doğru çizilmiş kurumsal işbirlikleri, çok katmanlı ve çok yönlü kazanımları da beraberinde getiriyor" diyerek işbirliğinin ayrıntılarıyla ilgili şunları söyledi: "Turkcell'in belirlediği sektörlere odaklanan girişimler, Etohum süreçlerinden geçerek Turkcell'in New Ventures birimiyle irtibata geçme hakkı kazanacak ve iş modelinden pazarlamaya kadar pek çok konuda Turkcell ve Etohum'dan geri bildirim alma şansına sahip olacaklar. Bu süreçte girişimciler, Turkcell'in de katılacağı mentorluk ve eğitim seanslarında sektör uzmanlarının desteğiyle kendilerini geliştirme imkanı bulacaklar. Turkcell belki zorlu adımları başarıyla geçen girişimcilerin ilk iş ortağı olacak."

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Etohum ve Turkcell'den Girişimcilere Ortak Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement