Etohum Yatırımcılarından 2 Yeni Girişime Daha Destek - Son Dakika
Güncel

Etohum Yatırımcılarından 2 Yeni Girişime Daha Destek

eTOHUM Fonu'nu oluşturan Türkiye'nin ileri gelen melek yatırımcıları 2011 yılı içerisinde girişim yapacakları internet projelerini yoğun bir çalışma sonunda belirledi.

15.07.2011 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oyun programcıları için farklı platformlarda uygulama yapma olanağı tanıyan Gideros Mobile ve ilişkilerindeki mutluluğu bilimsel eşleşme yoluyla bulmak isteyenler için kurulan Pembe Panjur bu yılın yatırım yapılması kararlaştırılan girişimleri oldu.

Türkiye'nin önde gelen başarılı melek yatırımcılarının internet sektöründe gelecek gördükleri girişimlere yatırım yapmak için oluşturdukları eTOHUM Fonu 2011 içerisinde ortak olacakları yeni şirketleri belirledi. Bu kapsamda 18 melek yatırımcının bireysel ortaklar olarak bir araya gelmesi sonucunda kurulan eTOHUM Fonu iki yeni internet girişimi olan Gideros Mobile ve Pembe Panjur şirketlerinin isimlerinin yükselen başarı grafikleri dolayısıyla önümüzdeki yıllarda sıkça duyulacağına dair hissettikleri güveni kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyuyor.

Türkiye'deki internet şirketlerinin sayısını artırmak, sektördeki girişimcileri desteklemek, yeni ortaya çıkan internet ekosisteminin oluşumu ve gelişimi için girişimciler ile yatırımcılar adına ticari bir pazar yeri oluşturmak amacıyla kurulan eTOHUM yıl içinde yatırım yapılması planlanan 15 internet girişimcisi ve projelerini belirlemek için her sene detaylı bir çalışma yapıyor. Geçen seneki sürece kısaca bakıldığında 2.200 internet girişimcisinin başvuru yaptığı görülüyor. İlk aşamada belirlenen 200 adayla yüz yüze görüşmeler yapan eTOHUM 40 kişilik bir ön liste oluşturuyor. Bu listedeki girişimciler 2011 Ocak ayı içerisinde eTOHUM Fonu kurucularına birer sunum yaptı ve aralarından 15 girişimci Şubat ayında son elemelerin yapıldığı Antalya'daki Rixos eTOHUM kampına katılma hakkını kazandı.

eTOHUM Fonu'nun 2011 yılında yatırım yapmaya karar verdiği iki girişimden biri olan pembepanjur.com Haluk Akın ve Seda Berber tarafından 2010 yılında bilimsel eşleştirme yolu ile üyelerine "uzun süreli ve ciddi ilişki" bulmayı vadeden bir servis olarak kuruluyor. Deniz Aslı Soykurum Çetin ve Atılım Çetin ortaklığında kurulan giderosmobile.com ise oyun geliştiricilerin oyunu bir kez yazıp birden fazla platformda piyasaya çıkarmasına olanak sağlayan bir geliştirme aracı olarak fark yaratıyor.

eTOHUM Fonu'nun 2011 yılı içerisinde yatırım yapacağı 2 girişime ortak olan melek yatırımcılar şu isimlerden oluşuyor: Yemeksepeti.com kurucuları Nevzat Aydın ve Melih Ödemiş, gittigidiyor.com kurucuları Burak Divanlıoğlu ve Serkan Borançılı, cimri.com kurucusu Aydonat Atasever, magnet.com kurucu ortağı Ersan Özer, nokta.com kurucu ortakları Tümay Asena ve Burçin Didinedin, mynet.com Kurucusu Emre Kurttepeli, mackolik.com kurucu ortakları Erdem Yurdanur ve Tarkan Onar, reklamz.com kurucusu Orkun Tekin, markafoni.com kurucu ortağı Sina Afra, Youth Republic Group kurucu ortağı Kerim Türe, yatırımcı Dr. Haluk Elçi, yonja.com kurucusu Kerim Baran, internet sektöründeki kariyerini yurtdışında sürdüren Ari Keşişoğlu ve eTOHUM.com kurucusu Burak Büyükdemir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Etohum Yatırımcılarından 2 Yeni Girişime Daha Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement