EÜ'den "Uluslararası Hacı Bektaş Veli Sempozyumu" - Son Dakika
Güncel

EÜ'den "Uluslararası Hacı Bektaş Veli Sempozyumu"

EÜ\'den "Uluslararası Hacı Bektaş Veli Sempozyumu"

Türk Dünyası Akademisyenleri Uluslararası Hacı Bektaş Veli Sempozyumunda bir araya gelecek.

24.09.2021 10:48  Güncelleme: 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi (EÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu (TMK) koordinatörlüğünde, Türk coğrafyalarından alanında uzman akademisyenleri bir araya getirecek olan "Uluslararası Hacı Bektaş Veli Sempozyumu" düzenlenecek. Çevrim içi olarak katılım sağlanacak sempozyum, 28 Eylül 2021 Salı günü, saat 10:00'da gerçekleştirilecek.

Azerbaycan, Arnavutluk, Gürcistan, Makedonya, Kazakistan ve İran gibi birçok coğrafyadan alanında uzman akademisyeni bir araya getirecek olan sempozyumun açılış konuşmaları; EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit, E.Ü. Türk Halk Bilimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Ekici ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz tarafından gerçekleştirilecek.

Tam gün sürecek olan programın ilk oturumuna Prof. Dr. Muhtar Kazımoğlu ve Prof. Dr. Metin Ekici başkanlık edecek. Hacı Bektaş Veli'nin düşünce dünyası, hakkındaki efsaneler ve mirasları ele alınacak. İkinci oturuma geçildiğinde, Prof. Dr. Ramazan Gafarlı ve Prof. Dr. Alimcan İnayet riyasetinde Hacı Bektaş Veli'nin öğretiminde aşıklarn rolü ile aşık sanatını oluşturan tüm koşul ve etkenler detaylandırılacak. Son oturumda ise, Prof. Dr. Bibiayşe Nurdevletova ve Prof. Dr. Mehmet Temizkan başkanlığında Türk İslam Dünyasında tasavvuf düşüncesinin gelişmesinde Hacı Bektaş Veli'nin rolü, Velâyetnâmesi ve İran Türk yerleşim terlerindeki Türk tasavvufisinin izleri değerlendirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel EÜ'den 'Uluslararası Hacı Bektaş Veli Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement