Eüaş Genel Müdürü Şatıroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Eüaş Genel Müdürü Şatıroğlu Açıklaması

Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu, "Afşin-Elbistan bölgesi gerek EÜAŞ için gerekse ülkemiz için bir enerji üssüdür.

22.03.2018 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu, "Afşin- Elbistan bölgesi gerek EÜAŞ için gerekse ülkemiz için bir enerji üssüdür. Buradaki zengin kömür yataklarımız sayesinde ülkemiz elektrik üretimine ciddi katkılar sağlıyoruz." dedi.

Şatıroğlu, Afşin-Elbistan B Termik Santrali İşletme Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde yaptığı konuşmada, bölgedeki çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Afşin-Elbistan'da madencilik ve elektrik üretim faaliyetleri yürüttüklerini belirten Şatıroğlu, "Afşin-Elbistan bölgesi gerek EÜAŞ için gerekse ülkemiz için bir enerji üssüdür. Buradaki zengin kömür yataklarımız sayesinde ülkemiz elektrik üretimine ciddi katkılar sağlıyoruz. Kömür üretim faaliyetlerinin yanı sıra elektrik üretim faaliyetlerini icra ediyoruz." ifadesini kullandı.

Şatıroğlu, kurum olarak yeşile önem verdiklerini, milyonlarca fidanı toprakla buluşturduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

" Türkiye'nin dört bir tarafında, madencilik faaliyeti yaptığımız alanlardaki bütün sahalarda yeşile önem veriyoruz. Madencilik faaliyetlerimizin bittiği, kömürleri aldığımız ve dekapaj yaptığımız yerlerde milyonlarca ağacı toprakla buluşturduk. Bu kapsamda Orman Haftası münasebetiyle Afşin'e geldik. Öğrencilerimizle 650 fidanı toprakla buluşturduk. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlere orman şuurunu, yeşilin önemini ve çevre bilincini vermeye çalıştık. EÜAŞ olarak santrallerimizi ve madencilik faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. İnşallah bu bölgedeki zengin kömür yataklarını, yerli kaynakları kullanma anlamında elektrik enerjisine dönüştürmek için çalışmalarımız devam edecek."

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven de santral için kömür çıkartılan yerleri ağaç dikerek yeşillendirmeye çalıştıkları söyledi.

Ağaçlandırma çalışmalarının, termik santrallerin çevreye verdiği zararların minimuma indirilmesi bakımından çok önemli olduğunu dile getiren Güven, bu tür faaliyetlerin devamını istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eüaş Genel Müdürü Şatıroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement